Ατρόμητος - Παναιτωλικός 0-2

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Παναιτωλικός 0-2

bet365

Με δύο υπέροχα γκολ (Ροντρίγκες, Ουάρντα) και... κέρβερο Κυριακίδη, ο Παναιτωλικός έφυγε με τρίποντο από το Περιστέρι και με το 0-2 κόντρα στον Ατρόμητο πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας του σε επίπεδο Α΄εθνικής στην Αττική!

Πρώτη νίκη για τον Παναιτωλικό που με σχετική ευκολία, πέρασε από το Περιστέρι, επικρατώντας 0-2 του, για ακόμα ένα ματς, πολύ κακού Ατρόμητου.

Έτσι έπαιξαν

Ο Τραϊανός Δέλλας, κράτησε το 4-2-3-1 και προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Γκορμπούνοφ, στην άμυνα στόπερ ήταν ο Λαζαρίδης με τον Ζησόπουλο, έχοντας στα δεξιά τους τον Κιβρακίδη και στα αριστερά τον Μπίτολο. Στη μεσαία γραμμή, αμυντικά χαφ ήταν ο Ούμπιδες, με τον Μπάγκα, δεκάρι ο Γροντής στα δεξιά ο Μπρίτο, στα αριστερά ο Τόνσο και στην κορυφή βρέθηκε ο Λε Ταλέκ.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Μαντζουράκης, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κυριακίδης, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μύγας, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, με αμυντικούς μέσους τον Μάκο και τον Πάουλο. Μπροστά του ήταν ο Φερέιρα, δεξιά ο Κλέσιο, αριστερά ο Ουάρντα και στην κορυφή ο Τομανέ.

Πρώτη φάση και γκολ

Σε ένα κακό σε γενικές γραμμές πρώτο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός ήταν εκείνος που ευτύχισε να πανηγυρίσει και μάλιστα στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Συγκεκριμένα, ο Κλέσιο στο 12' είδε την μεγάλη τρύπα που υπήρχε για ακόμα μια φορά στην άμυνα του Ατρόμητου, έκανε την σέντρα και ο Ροντρίγκες δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να ανοίξει το σκορ.

Μετά το 0-1 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τους φιλοξενούμενους να κρατούν το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ο Ατρόμητος στο 22' έφτασε στο 1-1, όμως σωστά ο επόπτης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μπάχα. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με στημένα να απειλήσουν, χωρίς αποτέλεσμα και έχασαν την καλύτερη στιγμή τους στο 36'.

Τότε ο Λε Ταλέκ βρέθηκε απέναντι στον Κυριακίδη τον οποίο και πέρασε, αλλά αντί να πλασάρει προ κενής εστίας, γύρισε στον Ούμπιδες, το σουτ του οποίου σταμάτησε στα σώματα. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες έφτασαν να μπουν στα αποδυτήρια με τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ με 1-0.

Άνετα ξανά ο Παναιτωλικός

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η ομάδα του Αγρινίου, έδειχνε πως θα πάρει το τρίποντο στο Περιστέρι. Για 15 λεπτά ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να απειλήσει με κανέναν τρόπο και όταν το έκανε ήταν πια αργά, οι βοήθειες από τον πάγκο ήταν απειροελάχιστες και έτσι όλα έδειχναν πως η ήττα θα έρθει ως φυσικό επόμενο.

Σωτήρας Κυριακίδης!

Τελικά οι Περιστεριώτες όμως, βρήκαν την δύναμη να δημιουργήσουν δύο καλές στιγμές. Αρχικά στο 60' το σουτ του Λε Ταλέκ ήταν κακό και έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 73' λίγο έλειψε ο Ροντρίγκες να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τον Κυριακίδη να σώζει στη γραμμή.

Ουάρντα και... καλό βράδυ!

Εκεί που ο Ατρόμητος έκανε την τελευταία του προσπάθεια μήπως σώσει τον βαθμό και ο Κυριακίδης κατέβασε ρολά στο σουτ του Κιβρακίδη στο 92', ο Παναιτωλικός βγήκε στην κόντρα, ο Μάκος πέρασε στον Ουάρντα ο οποίος εκτέλεσε τον Γκορμπούνοφ και έγραψε το τελικό 0-2.

Man of the match: Ο σκόρερ του Παναιτωλικού έκανε τοο απόλυτο ματς, ακόμα και αν λίγο πριν το φινάλε παραλίγο να γινόταν μοιραίος. Ο λόγος για τον Ροντρίγκες, που έκανε πραγματικά ματσάρα! Σκόραρε το γκολ της νίκης του Παναιτωλικού, έκανε τα πάντα στην άμυνα και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος: Εδώ συνήθως μπαίνει ο χειρότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης, ωστόσο αυτή τη φορά θα κάνουμε την διαφορά. Αντί λοιπόν του Γροντή που ήταν σαν να μην παίζει για 68', θα βάλουμε τον Τραϊανό Δέλλα. Ο τεχνικός του Ατρόμητου για δεύτερο σερί παιχνίδι άφησε την ομάδα του αβοήθητη από τον πάγκο. Πέρασε δεύτερο επιθετικό στο 77', ενώ και οι επιλογές του στην αρχική εντεκάδα και κυρίως η επιλογή του Γροντή ως δεκάρι προκάλεσαν αρνητική έκπληξη και δεν είχαν τίποτα να προσφέρουν στην ομάδα του Περιστερίου.

Στο ύψος του: Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού κράτησε στις 2 φάσεις που χρειάστηκε το τρίποντο για την ομάδα του. Ο Δημήτρης Κυριακίδης ήταν εκείνος που στο φινάλε κατέβασε ρολά και υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το γκολ του συμπαίκτη του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Λε Ταλέκ στο 36', όταν δεν πλάσαρε προ κενής εστίας και ενώ είχε περάσει τον Κυριακίδη για να κάνει το 1-1 για την ομάδα του, μιας και προτίμησε την πάσα στον Ούμπιδες που ήταν στο ημικύκλιο.

Το στραγάλι: Ο Κύζας έβγαλε το ματς... σβηστά! Με λίγες κάρτες, σε φάσεις που ήταν για κάρτα, ενώ σωστή είναι και η υπόδειξη του Κουράκη στο τέρμα που σημείωσε ο Μπάγκα στο πρώτο μέρος είναι σωστή.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Παναιτωλικός πήρε αυτό που ήθελε στο Περιστέρι. Με μια πολύ μεστή εμφάνιση, κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα του Ατρόμητου πολύ νωρίς και σε μία αντεπίθεση να τελειώσει το ματς στις καθυστερήσεις πανηγυρίζοντας το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Για τον Ατρόμητο τι να πούμε; Ισχύει ότι γράψαμε και μετά την ήττα από τον ΠΑΣ. Μια ομάδα με πολλά αμυντικά κενά, φάνηκε και πάλι στη φάση του πρώτου τέρματος, άστοχη στην επίθεση, χαρακτηριστική η ευκαιρία του Λε Ταλέκ και με έναν προπονητή που μοιάζει πλέον να έχει χάσει τον έλεγχο της ομάδας... Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά αν θέλει να διεκδικήσει κάτι από την φετινή σεζόν.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Ζησόπουλος, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Μπρίτο (56' Βασιλείου), Γροντής (68' Λημνιός), Μπάγκα (77' Παπαδόπουλος), Τόνσο, Λε Ταλέκ

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Φερέιρα (69' Μαρκόφσκι), Ουάρντα, Κλέσιο, Τομανέ (81' Κουτρουμάνος), Κούσας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα