Τα... ζόρια του Μπέντο και το 4-2-3-1

Δημήτρης Τομαράς
Τα... ζόρια του Μπέντο και το 4-2-3-1

bet365

Ο Πάουλο Μπέντο χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό την ήττα του Ολυμπιακού στη Λάρισα και σε ένα κομβικό σημείο καθώς ακολουθούν τα ματς με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Πολύ πιθανή η επιστροφή στο 4-2-3-1.

Είναι πάντα πολύ δύσκολο εν μέσω επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων να κάνεις rotation και να διαφοροποιείς πρόσωπα και σχήματα. Εκ του αποτελέσματος η επιλογή του Μπέντο να πάει με 4-4-2 και δίχως κλασικό οργανωτή πίσω από τους φορ στο ματς με την ΑΕΛ αποδείχθηκε ανεπιτυχής.

Σχεδόν τίποτα δεν του βγήκε στο ματς. Στα μετόπισθεν οι ακραίοι είχαν... θέματα ενώ ακόμα και η απουσία του Αλμπέρτο Μποτία στο κέντρο της άμυνας φάνηκε. Στο κέντρο είχε επί της ουσίας δύο αμυντικά χαφ με τον Καμπιάσο να ξεχωρίζει και να κάνει μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσει παιχνίδι και να σταθεί καλά, ωστόσο ήταν απελπιστικά μόνος.

Οι δύο εξτρέμ Σεμπά και Ελιουνούσι συνέβαλλαν ελάχιστα δημιουργικά και επιθετικά ενώ οι δύο στράικερ έδειχναν τελείως... αποκομμένοι από τους υπόλοιπους. Οι εν λόγω εξτρέμ φάνηκαν ξανά πως δεν είναι... σούπερ στο ένας με έναν και στο να ανοίξουν το παιχνίδι.

Η επιλογή να περάσει ο Φορτούνης ως πλάγιος επιθετικός δεν βοήθησε ενώ πρόβλημα υπήρξε και με τον Σεμπά αριστερό μπακ.

Τα... ζόρια του Πάουλο Μπέντο είναι δεδομένα αυτή τη στιγμή καθώς ακολουθούν τα σημαντικά ματς με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ που επιζητά επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες. Και προφανώς είναι... εξετάσεις για όλους και για τον ίδιο τον προπονητή, με το κλίμα να είναι... κάπως μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ.

Και φυσικά ο Μπέντο χρεώνεται ένα μεγάλο μερίδιο για αυτήν την εμφάνιση και την ήττα. Είναι φανερό πως το 4-4-2 με αυτό το ρόστερ δεν... κολλάει για τον Ολυμπιακό. Οπότε το... come back του 4-2-3-1 μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό. Ακόμα και το 4-3-3 θα μπορούσε να αποδώσει καρπούς υπό προϋποθέσεις, ωστόσο το 4-2-3-1 είναι το πλέον ιδανικό σχήμα με τους παίκτες που έχει τώρα ο Μπέντο. Γίνεται επίσης ξανά σαφές πως ο Φορτούνης πρέπει να παίζει πίσω από τον φορ. Εκεί αποδίδει καλύτερα.

Στον Πορτογάλο φυσικά και αποδίδεται και το εξής παράδοξο από ποδοσφαιρικής πλευράς. Ενώ είχε στον πάγκο Φορτούνη, Τσόρι, Μάριν και Μάρτινς επέλεξε να μην βάλει ούτε έναν από τους οργανωτές του. Βούτυρο στο ψωμί του έμπειρου Άγγελου Αναστασιάδη που με το 3-4-3 και τις επιστροφές ακόμα δύο παικτών εκτός από τους τρεις στόπερ στις επιθέσεις του Ολυμπιακού έκλεινε πολύ καλά τους διαδρόμους. Παράλληλα η ΑΕΛ δεν κλείστηκε όμως. Έπαιξε ανοιχτά και επιθετικά και κέρδισε δίκαια. Όλο αυτό κυρίως του τεχνικού της που κέρδισε ξεκάθαρα στην προπονητική... σκακιέρα τον Μπέντο, ο οποίος επέμενε μέχρι τέλους στο 4-4-2.

Το πρόβλημα με τον αριστερό μπακ

Μέσα σε όλα ο Μπέντο έχει και πρόβλημα με τον αρ. μπακ. Ο Ρέτσος είναι off, ο Τσιμίκας τραυματίστηκε και ο Ντε Λα Μπέγια κάνει αγώνα δρόμου. Εάν δεν προλάβει ο Ισπανός ίσως γίνει ξανά... αλχημεία με τον Σεμπά στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Είναι ένα... θέμα για τον Πορτογάλο. Που φρόντισε ήδη να μεταφέρει τα παράπονά του προς τους παίκτες του ενόψει της συνέχειας. Εξάλλου πολύς χρόνος δεν υπάρχει. Ο Πάουλο Μπέντο έχει ουσιαστικά τρεις το πολύ προπονήσεις μέχρι τον ΑΠΟΕΛ και μετά άλλες δύο για ΑΕΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα