Παράταση για Κάρτα Φιλάθλου, ποσοστό από το στοίχημα στις ομάδες!

Φώτης Καρακούσης
Παράταση για Κάρτα Φιλάθλου, ποσοστό από το στοίχημα στις ομάδες!

bet365

Ο Σταύρος Κοντονής τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα των ομάδων για παράταση στην Κάρτα Φιλάθλου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ενώ δεσμεύτηκε για ποσοστό από το στοίχημα στις ΠΑΕ! Το gazzetta.gr ήταν εκεί.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν σχεδόν όλες οι ομάδες με τον Ολυμπιακό να εκπροσωπείται από τους Γιώργο Βρέτζο και Κώστα Καραπαπά. Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν οι Χρήστος Παναγόπουλος, Αθηνά Μπαλωμένου και Στράτος Σιωπήλης, ενώ τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης. Εκ μέρους της ΑΕΚ είναι ο Αλέξης Δέδες, ενώ κανονικά και ο Πανιώνιος (Δάρας), Αστέρας (Μποροβήλος), Ατρόμητος (Σπανός), Ξάνθη (Πιαλόγλου), ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστοβασίλης) καθώς και οι υπόλοιπες ομάδες, ενώ υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.

Στο Δ.Σ έδωσε το παρών και ο Σταύρος Κοντονής, με βασικό θέμα συζήτησης τνη Κάρτα Φιλάθλου και την παράταση που έχουν ζητήσει οι ομάδες από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά και το οικονομικό θέμα των ΠΑΕ.Για το θέμα του ΟΠΑΠ υπήρξε καταγγελία από τον Ολυμπιακό.

Κοντονής: Θα δοθεί παράταση για την Κάρτα Φιλάθλου

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την αποχώρησή του από την συνεδρίαση της Super League, τόνισε ότι θα δοθεί παράταση στην Κάρτα Φιλάθλου η οποία θα προβλεφθεί με νομοθετική παρέμβαση τις επόμενες ημέρες. Η παράταση θα είναι μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, ωστόσο η Λίγκα με πρωτοβουλία των μεγάλων ομάδων θα καταθέσουν αίτημα για εκ νέου παράταση, καθώς κυρίως τα μεγάλα κλαμπ έχουν πολύ κόσμο και δεν θα προλάβουν να λύσουν τα ζητήματα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Το αίτημα, μάλλον θα γίνει δεκτό.

«Δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση να παρευρεθώ στη συνεδρίαση και αποχωρώ με ικανοποίηση. Είχαμε έναν ειλικρινή διάλογο, έθεσα τα ζητήματα που αφορούν την ευταξία στα γήπεδα και την τήρηση των νόμων, ενώ άκουσα προβλήματα, προτάσεις και ιδέες. Συζητήσαμε εκτενώς και σε πνεύμα ειλικρίνειας. Η κυβέρνηση θέλει τις σχέσεις της να τις διαπερνά η ειλικρίνεια και η κατανόηση των διαφορετικών απόψεων που μπορεί να υπάρχουν. Είμαστε σε καλό δρόμο για να λύνουμε προβλήματα κι όχι να τα παρατηρούμε, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η δουλειά της κυβέρνησης», ανέφερε αρχικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού για να σταθεί στη συνέχεια στην Κάρτα Φιλάθλου.

«Μου ζήτησαν μια παράταση για την κάρτα φιλάθλου και θεωρώ πως θα πρέπει να δοθεί. Θα δούμε το εύρος της. Θα πρέπει να προβλεφθεί αυτό με νομοθετική παρέμβαση, αλλά είναι ένα μέτρα που θα προωθήσει την ευταξία στα γήπεδα και θα μας επιτρέψει να έχουμε φιλάθλους και οικογένειες που δεν θα κινδυνεύουν. Από το να εφαρμοστεί προβληματικά, καλύτερα να εφαρμοστεί με καθυστέρηση. Να υπάρχει κοινωνική ειρήνη και να μην κινδυνεύει κανένας, θεατής ή εργαζόμενος».

Για τα επεισόδια μακριά από τα γήπεδα, δήλωσε: «Η οπαδική βία πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο σύνθετο τρόπο. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο ώστε τα γήπεδα να μην είναι νησίδες παρανομίας, αλλά να είναι ενταγμένα στη νομιμότητα. Οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε».

Τέλος, για το πρωτάθλημα, είπε: «Είναι νωρίς. Θέλω να είμαι αισιόδοξος πως θα έχουμε φέτος ένα καλύτερο πρωτάθλημα».

Ποσοστό από στοιχηματικές στις ΠΑΕ

Όπως ενημέρωσε κατά την έξοδό του, ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιώργος Στράτος, υπήρξε δέσμευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή ότι θα υπάρχει ποσοστό από το στοίχημα το οποίο θα δίνεται ειδικά για το ποδόσφαιρο. Όπως διευκρίνισε ο Αλέξης Κούγιας, αυτό δεν θα αφορά μόνο τον ΟΠΑΠ, αλλά όλες τις στοιχηματικές εταιρείες. Ο Κοτονής ενημέρωσε ότι αυτό είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά τα προαπαιτούμενα για την διαδικασία αδειοδότησης των στοιχηματικών. Νεότερα θα υπάρξουν σύντομα, όταν και θα τεθεί το συγκεκριμένο θέμα σε διαβούλευση. Η συγκεκριμένη εξέλιξη ικανοποίησε πολύ τους εκπροσώπους των ομάδων.

Διαβάστε ΕΔΩ τα όσα δήλωσε ο Στράτος.

Διαβάστε ΕΔΩ τις δηλώσεις του Κούγια.

Το πρόγραμμα

Το Δ.Σ. της Super League συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία του Σταύρου Κοντονή με τις ομάδες να αποφασίζουν για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Η ανακοίνωση της Λίγκας

Λίγη ώρα μετά το τέλος της συνεδρίασης του ΔΣ η Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League παρέστη ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής άκουσε τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των Μελών του Δ.Σ. της Super League και επιβεβαίωσε την πρόθεση και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του ιδίου να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα της Super League, με τις απαραίτητες παρεμβάσεις σε νομοθετικό επίπεδο.

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε την αμετακίνητη θέση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του θεσμού της Κάρτας Φιλάθλου, απεδέχθη όμως το αίτημα της Super League για τη χορήγηση παράτασης στην ημερομηνία έναρξης εφαρμογής του εν λόγω θεσμού.

Στη συνέχεια του Δ.Σ. αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το πρόγραμμα της 7ης-15ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League και όπως η 1η εξ αναβολής αγωνιστική διεξαχθεί στις 3,4 και 5 Ιανουαρίου 2017 και η 2η εξ αναβολής αγωνιστική διεξαχθεί στις 7,8 και 9 Ιανουαρίου 2017.

Η 16η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου 2017 και η 17η αγωνιστική στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2017 και στη συνέχεια θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά το πρόγραμμα του Β’ Γύρου.

2/ Εγκρίθηκε η καταβολή της αποζημίωσης αλληλεγγύης της UEFA (UEFA solidarity payment) για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και των τμημάτων υποδομής».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα