Όταν παίζεις διαρκώς... ρώσικη ρουλέτα!

Όταν παίζεις διαρκώς... ρώσικη ρουλέτα!

Δημήτρης Τομαράς
Όταν παίζεις διαρκώς... ρώσικη ρουλέτα!

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς σχολιάζει στο Gazzetta.gr την επόμενη της ήττας του Ολυμπιακού από ΑΠΟΕΛ που στέλνει πολλαπλά... μηνύματα.
Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός μας έχει συνηθίζει στο να βλέπουμε κάτι σαν μία ρώσικη ρουλέτα στο γήπεδο. Ματς που τα κερδίζει είτε με την ψυχή στο στόμα και είτε τα χάνει οριακά ανεξάρτητα με το εάν δεν κάνει επαρκή αριθμό τελικών όπως με την ΑΕΛ ή έχει παραγωγή φάσεων όπως με τον ΑΠΟΕΛ. Και στις δύο περιπτώσεις όμως χάνει. Οι Κύπριοι δίχως να δείξουν ότι είναι κανένα μεγαθήριο και χωρίς σε καμία των περιπτώσεων να έχουν την ΠΟΙΟΤΗΤΑ και την ΑΞΙΑ του Ολυμπιακού από μία φάση όπου όλη η άμυνα και ο Νικόλα Λεάλι ήταν... αλλού πήραν το ματσάκι με 0-1 και το κράτησαν το σκορ στο β' μέρος χωρίς να απειληθούν τόσο πολύ. Έπαιξαν με το... μαχαίρι στα δόντια, άντεξαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν. Είχαν και την τύχη με το μέρος τους στις φάσεις με τα δοκάρια του Ολυμπιακού και κάπου εκεί τελείωσε και η αναμέτρηση... Οι ερυθρόλευκοι πλήρωσαν ξανά την αναποτελεσματικότητά τους στις τελικές προσπάθειές τους.
Το χειρότερο σε αυτήν την φάση το πλέον ανησυχητικό δεν είναι η εικόνα της ομάδας (σ.σ. που χάνει και όταν δεν το αξίζει όπως με ΑΠΟΕΛ) αλλά η αδυναμία προοπτικής με τον Πάουλο Μπέντο στον πάγκο αλλά και σημάδια έλλειψης... χημείας προπονητή - παικτών. Βλέποντας τον Ολυμπιακό δεν είναι ότι δεν ευχαριστιέσαι ποδόσφαιρο. Είναι πως δεν σε πείθει ότι είναι ομάδα με σύνολο, χαρακτήρα και... μέταλλο για να κερδίζει τους αγώνες που πρέπει. Και γι' αυτό έχει σαφείς ευθύνες και ο Μπέντο. Παράλληλα το κακό για τον Ίβηρα είναι πως πλέον υπάρχουν και αρκετοί στην ομάδα που δεν τον πιστεύουν, όπως τον πίστευαν στην αρχή...
Η παρουσία για πρώτη φορά του Φρανσουά Μοντέστο σε συνέντευξη Τύπου μπορεί να εκληφθεί με δύο τρόπους. Ή η διοίκηση ήθελε να ακούσει μέσω του Γάλλου από πρώτο χέρι το τι θα ειπωθεί για να πράξει ανάλογα για το μέλλον ή ήθελε να στείλει μήνυμα στήριξης (σ.σ. προσωρινό). Ο Μπέντο πάντως αυτή τη στιγμή δεν δείχνει να έχει και τόσους πολλούς... συμμάχους.
Η εικόνα δε των Κώστα Φορτούνη και Τσόρι Ντομίνγκες να τον σχολιάζουν στον πάγκο που μεταδόθηκε on camera σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο. Δείχνει όμως και κάτι άλλο σε συνδυασμό με το αλαλούμ στην αλλαγή του Φορτούνη με τον Ταρίκ Ελιουνιούσι ενώ είχε αρχικά σηκωθεί το ταμπελάκι με το Νο11 για να βγει ο Μάρκο Μάριν. Ότι τους παίκτες τους έχει... μπερδέψει πολύ ο Μπέντο. Ότι δεν τον καταλαβαίνουν για το πως λειτουργεί και σχεδιάζει την ομάδα, το πως κατεβάζει την διάταξη και πως φέρεται στη ροή του αγώνα. Και αυτό φυσικά αφορά και γενικό σχόλιο καθώς ο Φορτούνης είχε... θέμα με ενοχλήσεις από το α' μέρος και ο βοηθός του Μπέντο φαίνεται πως παραδέχθηκε στον Δουρέκα πως το λάθος στην αλλαγή Φορτούνη - Ελιουνούσι ήταν δικό του.
ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟΧΩΝ;
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ως γνωστόν την καλοκαιρινή του προετοιμασία με τον Μάρκο Σίλβα. Τον οποίο ασχέτως με το πως... χώρισαν οι δρόμοι τους θα ήθελε να τον ξαναφέρει στον Πειραιά, έχοντας μάλιστα προσπαθήσει ήδη να το κάνει αφότου έφυγε. Και μάλλον θα το κάνει ξανά. Κλείνουμε αυτήν την παρένθεση και συνεχίζουμε. Πήρε το ρίσκο με τον Βίκτορ Σάντσεθ, με τον Ισπανό να κάνει την προετοιμασία με πλάνο να... φορμαριστεί η ομάδα Σεπτέμβριο - Οκτώβριο καθώς ήταν σίγουρος πως θα περνούσε τους Ισραηλινούς. Τζίφος...
Ήρθε ο Νο3 τεχνικός μέσα σε λίγους μήνες, ο Μπέντο, που προσωρινά... έσωσε την χρονιά βάζοντας τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa και κάνοντας μία πιο καλή διαχείριση σε σχέση με τον Βίκτορ τουλάχιστον μέχρι και πριν από το ματς με την ΑΕΛ. Σύμφωνοι ο Μπέντο φταίει για αρκετά που έχουν να κάνουν και με Ρέντη και με την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού.
Δεν έχει όμως τη Νο1 ευθύνη. Την βασική ευθύνη την είχε και συνεχίζει να την έχει η διοίκηση. Η διοίκηση πέρα απ' όλους φταίει στον μεγαλύτερο βαθμό. Είναι προφανές πως δεν γίνεται... δουλειά με το να έχεις αλλάξει ήδη 2 προπονητές και να είσαι στον 3ο με την σκέψη να πας στον 4ο για την περαιτέρω εκπλήρωση των φετινών στόχων (σ.σ. Μαρίνος Ουζουνίδης πιθανώς ή κάποιος άλλος) που με τις παρούσες συνθήκες ούτε και αυτός μπορεί να μην βγάλει την χρονιά.
Άλλος κόουτς να κάνει τον σχεδιασμό, άλλος την προετοιμασία και άλλος να παραλαμβάνει την ομάδα με αρκετούς παίκτες που δεν είναι δικοί του και μεταγραφές μέχρι και την τελευταία ημέρα. Ο Ολυμπιακός μετά από ένα τρελό τρελό καλοκαίρι ουσιαστικά πληρώνει τις διαρκείς... ζυμώσεις και αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Έτσι μία ομάδα δεν μπορεί να βρει ρυθμό και ταυτότητα. Και ειδικά εν μέσω τέτοιας πίεσης και αυτών των συνθηκών. Στον Ολυμπιακό πρέπει κάποια στιγμή να αποφασιστεί πως δεν είναι λύση η... παρέλαση προπονητών αλλά να φτιάχνεται μία ομάδα με πλάνο διετίας - τριετίας και να στηρίζεται. Ακόμα και στο κομμάτι της ενίσχυσης της άμυνας στην οποία πέφτει διαρκώς το... ανάθεμα λόγω Ντα Κόστα - Μποτία και Φιγκέιρας και ακόμα και για Ντε Λα Μπέγια θέμα διοίκησης είναι πως έκρινε ότι δεν χρειαζόταν έναν τουλάχιστον έμπειρο και ποιοτικό σέντερ μπακ...
Ή ΗΡΩΕΣ Ή... ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΕ ΑΕΚ
Εδώ που φτάσαμε το Ολυμπιακός - ΑΕΚ είναι... αίμα και άμμος για παίκτες και ιδίως τον Μπέντο που μπορεί και να μείνει άνεργος την Δευτέρα και ας δηλώνει ευχαριστημένος από τους παίκτες του και την ομάδα. Με τον Φορτούνη λογικά να μην παίζει βασικός με την ΑΕΚ να τους Μάριν και Μάρτινς να προορίζονται για βασικοί, όπως και ο Ιντέγε.
Για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό τα πάντα θα κριθούν το αργότερο μέχρι το Σάββατο για τις ενοχλήσεις που έχει αλλά ανεξάρτητα από ορισμένες αρκετά καλές προσπάθειές του στο α' μέρος είναι και αυτός σε ένα κομβικό σημείο. Και ως παίκτης από τον οποίο ο Ολυμπιακός περιμένει χαρακτήρα ηγέτη πρέπει να βρει εδώ και τώρα τον παλιό πολύ καλό εαυτό του σε όλα τα επίπεδα. Διότι προσωπικά ο σούπερ Φορτούνης που θυμάμαι εγώ δεν είναι να βγαίνει ποτέ από την 11άδα... Το ματς με την ΑΕΚ είναι φυσικά οριακό και μένει να δούμε εάν οι ερυθρόλευκοι γίνουν ήρωες στα μάτια του κόσμου τους ή... μαύρα πρόβατα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα