Εκδικάστηκαν οι δύο προσφυγές, αποφάσεις άμεσα από Διαιτητικό

Δημήτρης Τομαράς
Εκδικάστηκαν οι δύο προσφυγές, αποφάσεις άμεσα από Διαιτητικό

bet365

Εκδικάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι προσφυγές της πλευράς Γραμμένου αλλά και του Μητρόπουλου σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ. Άμεσα οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Η πρώτη προσφυγή είναι από την αντιπολίτευση και τις Ενώσεις που είναι στο πλευρό του Γραμμένου. Ζητούν να οριστεί προσωρινή διοίκηση για διάστημα 10 ημερών ώστε να διεξαγάγει αυτή τις εκλογές επειδή θεωρούν ότι η θητεία της υπάρχουσας έληξε στις 5 Οκτωβρίου που συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τις εκλογές στις 6 Οκτωβρίου του 2012. Οι αρχαιρεσίες δηλαδή να γίνουν κανονικά αλλά με άλλη διοίκηση.

Η άλλη είναι από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο και τον Αριστείδη Ξηντάρα, ως μέλη των Ερασιτεχνικών σωματείων Αιγάλεω και Κηφισιά 2000 αντίστοιχα. Αμφότεροι αξιώνουν τον ορισμό προσωρινής διοίκησης για τον ίδιο λόγο με την αντιπολίτευση, για διάστημα όμως, πέντε μηνών ώστε «η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου να γίνει με πλήρη τήρηση της νομιμότητας». Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ζητείται και η ακύρωση των εκλογών: η διεξαγωγή τους δηλαδή με τον Νόμο του 2004 και όχι με το καταστατικό της ΕΠΟ το οποίο με τον Νόμο Κοντονή «πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία». Ο δε Νόμος λέει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται με διευρυμένο εκλογικό σώμα και διαφορετικό εκλογικό σύστημα. Ο ίδιος ο Βίκτωρας Μητρόπουλος τόνισε πως εάν πάει η ΕΠΟ σε εκλογές με το υπάρχον σύστημα όποιος και να βγει η άλλη πλευρά θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα την επόμενη ημέρα και θα καθιστά έτσι άκυρη τη νέα διοίκηση.

Ο ένας εκ των νομικών εκπροσώπων του Μητρόπουλου επισήμανε πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνονται μέσω των ομάδων και όχι από τις Ενώσεις. Ο ίδιος ο Μητρόπουλος είπε για ακόμα μία φορά πως τον ενδιαφέρει μονάχα η νομιμότητα και τίποτε άλλο. Μίλησε επίσης για μικρή ομάδα ανθρώπων που χειραγωγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα