Μοντέλο Αργεντινής ή πιο διευρυμένο σχήμα;

Δημήτρης Τομαράς
Μοντέλο Αργεντινής ή πιο διευρυμένο σχήμα;

bet365

Δύο τα... σενάρια για το προσωρινό διοικητικό σχήμα της ΕΠΟ με το ένα να είναι το αργεντίνικο μοντέλο των 4 ατόμων και το άλλο πιο... ενισχυμένο σχήμα. Ποιά ονόματα ακούγονται.

Στην παρούσα φάση η Αργεντινή έχει Επιτροπή Ομαλοποίησης ή Εξομάλυνσης που απαρτίζεται πό 4 άτομα. Αυτό είναι μία σκέψη για να εφαρμοστεί η αντίστοιχη Επιτροπή στην ΕΠΟ.

Ερωτηθείς πάντως από ανθρώπους της ΕΠΟ αλλά και του περιβάλλοντός του ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης άφησε να εννοηθεί πως το προσωρινό διοικητικό καθεστώς θα είναι πιο διευρυμένο. Τα ονόματα που ακούγονται είναι των Βούρβαχη, Δημητρίου, Τρομπούκη, Κάρτσακλα και Ψαρρόπουλου ενώ από την προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας και από την πλευρά Γραμμένου έχουν εκφραστεί... αιτήματα για συμμετοχή στο νέο διοικητικό σχήμα.

Θυμίζουμε για αρχή πως η προσωρινή διοίκηση της ελληνικής Ομοσπονδίας θα διοικεί κανονικά μέχρι τις προσεχείς 2 - 3 εβδομάδες, οπότε και θα τοποθετηθει η επόμενη προσωρινή διοικούσα επιτροπή με επικεφαλής τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και υπό τις FIFA και UEFA. Όπερ σημαίνει πως για ένα αρκετά σημαντικό διάστημα στην ΕΠΟ θα έχουν περάσει δύο μη εκλεγμένες διοικήσεις. Η FIFA πάντως έχει ξεκαθαρίσει πως η προσωρινή διοικούσα επιτροπή θα λειτουργεί ως κανονική διοίκηση με αποφάσεις δεσμευτικές και μη αμφισβητίσιμες.

Η... ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ

Αυτό που ήδη υπάρχει ως αντίδραση είναι η... γκρίνια ομάδων και στελεχών για το κομμάτι της διαιτησίας. Το πως θα εξελιχθεί στην πορεία και το τι θα γίνει με τους πίνακες διαιτητών. Με αυτό το καθεστώς που λειτουργεί δεν υπάρχει ισπανικό μοντέλο. Έχουμε δύο αρχιδιαιτητές και όχι επιδιαιτητή.

Υπάρχει ένα ενδεχόμενο και έχει πέσει ως πρόταση για παρουσία δύο ξένων αρχιδιαιτητών και ενός επιδιαιτητή, με στόχο να συνεχιστεί η ισπανική διαιτητική φόρμουλα, από την στιγμή που έστω άτυπα η UEFA είχε δώσει το ΟΚ.

 

Τελευταία Νέα