Μιχάλης Χαραλάμπους στο Gazzetta Cyprus: «Πρωταρχικός μου στόχος να αγωνιστώ στην πρώτη κατηγορία με την Ένωση»

Μιχάλης Χαραλάμπους στο Gazzetta Cyprus: «Πρωταρχικός μου στόχος να αγωνιστώ στην πρώτη κατηγορία με την Ένωση»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της σεζόν στην Β' Κατηγορία, Μιχάλης Χαραλάμπους, μιλάει αποκλειστικά στο Gazzetta Cyprus για τις φετινές επιτυχίες αλλά και τους βραχυπρόθεσμους στόχους στα «μεγάλα σαλόνια».

Ο παίκτης της σεζόν στην Β' Κατηγορία της Κύπρου. Ο πρώτος σκόρερ, μια διαφορά 11 τερμάτων από τον 2ο. Το ένα από τα έντεκα μέλη της κορυφαίας ενδεκάδας της χρονιάς. Ο άνθρωπος που πέρα από το ποδόσφαιρο, σκοράρει και εκτός, με κινήσεις όπως αυτή που έκανε για το Charity Idols.

Ο Μιχάλης Χαραλάμπους, στράικερ της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου που από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στη «μεγάλη» κατηγορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου, μίλησε στο Gazzetta Cyprus. Από τα παιδικά χρόνια και την αγάπη για το άθλημα, μέχρι το σήμερα και τα... ατελείωτα γκολ που βοήθησαν την ομάδα του να πάρει την άνοδο.

Φυσικά, αναφέρεται και στο μέλλον του, ένα ζήτημα που «καίει» αρκετούς φίλους της στρογγυλής θεάς.

- Καταρχάς, σε ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησης και συγχαρητήρια για την άνοδο!

«Εγώ ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και τα συγχαρητήρια».

- Ξεκινάω με μια κλασική αλλά σημαντική ερώτηση. Πως ξεκίνησες το ποδόσφαιρο; Τι ήταν αυτό που σε έκανε να το αγαπήσεις και πότε κατάλαβες ότι έχεις ταλέντο για να το πας επαγγελματικά;

«Όπως οι περισσότεροι το ποδόσφαιρο το άρχισα στην αυλή του σπιτιού μου, στην αυλή της γιαγιάς και στο σχολείο. Περνούσα τις περισσότερες ώρες της ημέρας χτυπώντας μια μπάλα στον τοίχο ή μετά το σχολείο με τους φίλους μου συναντιόμασταν σε αλάνες στην γειτονιά και παίζαμε ποδόσφαιρο μέχρι να νυχτώσει. Αυτά με έκαναν να αγαπήσω το ποδόσφαιρο.

Ότι είχα ταλέντο άρχισα να το καταλαβαίνω σταδιακά από πολύ νωρίς αλλά ότι ήθελα να το ακολουθήσω επαγγελματικά άρχισα να το σκέφτομαι γύρω στα 14-15 χρόνια μου, όταν και άρχισα να βρίσκομαι στις κλήσεις των μικρών εθνικών ομάδων της χώρας μου και πήρα μεταγραφή από τις ακαδημίες του Εθνικού στον ΑΠΟΕΛ.»

«Νιώθω περήφανος που κατάφερα να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στο να επιστρέψει η ΕΝΠ στην κατηγορία που αξίζει να βρίσκεται.»

- 24 γκολ σε 27 αγώνες, φυσικά πρώτος σκόρερ και με μεγάλη διαφορά (11 γκολ) από τον επόμενο. Πως νιώθεις;

«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος για την προσωπική μου απόδοση αυτής της χρονιάς. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα μας και νιώθω περήφανος που κατάφερα και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου στο να επιστρέψει μια ιστορική ομάδα όπως η ΕΝΠ στην κατηγορία που αξίζει να βρίσκεται.»

- Προφανώς είναι η δουλειά σου, όμως τα νούμερα αυτά δείχνουν πως είσαι παίκτης για «μεγαλύτερο» σύλλογο.

«Δουλεύω πολύ σκληρά καθημερινά, όπως και σε κάθε ποδοσφαιριστή πάντα βρίσκεται στο μυαλό του η μεταγραφή σε μεγαλύτερο σύλλογο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στην ομάδα αυτή τη στιγμή αλλά πάντα δουλεύω σκληρά και στοχεύω ψηλότερα.»

- Στο «παλμαρέ» σου υπάρχει η παρουσία σε ΑΠΟΕΛ και Εθνικό Άχνας. Θεωρείς πως μια καλή πορεία στην Β' Κατηγορία μπορεί να δώσει ώθηση σε έναν ποδοσφαιριστή ώστε να επιστρέψει στην 1η Κατηγορία και να δείξει τον πραγματικό του εαυτό;

«Είναι γεγονός πως στην 2η Κατηγορία οι ομάδες δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Κύπριο ποδοσφαιριστή και θεωρώ ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξεις τα στοιχεία σου και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των ομάδων της 1ης Κατηγορίας.»

- Πρόσφατα στα βραβεία του ΠΑΣΠ τα... πήρες όλα! Πρώτος σκόρερ, μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας και καλύτερος παίκτης της σεζόν. Είναι αυτή μια επιβράβευση για τον Μιχάλη ή η άνοδος τα «ξεπερνάει» όλα;

«Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή σε προσωπικό επίπεδο να λαμβάνεις όλα αυτά τα βραβεία. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλες αυτές τις διακρίσεις, όμως τίποτα από αυτά δεν θα είχε σημασία αν δεν συνδυαζόταν με την επίτευξη του στόχου της ομάδας.»

«Πρωταρχικός μου στόχος είναι να αγωνιστώ με την Ένωση στην 1η Κατηγορία.»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

- Τον Φεβρουάριο και πριν φυσικά η ομάδα πάρει την άνοδο, ανανέωσες μέχρι το 2027. Πες μας για αυτή σου την απόφαση.

«Τον Φεβρουάριο ήρθε η πρόταση πρόωρης ανανέωσης από την ομάδα και την αποδέχθηκα αφού ήμουν και εγώ ικανοποιημένος με την κατάσταση (στην ομάδα). Το είδα ως μια αναγνώριση - επιβράβευση για την μέχρι στιγμής πορεία μου στον σύλλογο».

- Έπειτα από αυτή την καταπληκτική (ομαδικά και ατομικά) σεζόν, ποιες είναι οι σκέψεις του Μιχάλη για το άμεσο μέλλον; Παραμονή στον σύλλογο, μεταγραφή εντός Κύπρου ή... εξωτερικό; Υπάρχει κάποια «κρούση»;

«Η σκέψη μου για το μέλλον είναι να αγωνιστώ με την ομάδα στην 1η Κατηγορία, να καταφέρω να κάνω μια αντίστοιχη χρονιά με την φετινή και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Σίγουρα όπως προανέφερα στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει το ενδεχόμενο μεταγραφής αλλά αυτή την στιγμή πρωταρχικός μου στόχος είναι να αγωνιστώ με την ΕΝΠ στην 1η Κατηγορία. Δεν γνωρίζω αν αυτή τη στιγμή υπάρχει κάποια κρούση.»

- Πέρα από σπουδαίος σκόρερ, είσαι και τρομερός άνθρωπος. Θέλω δυο λόγια για την κίνηση του να δώσεις υπογεγραμμένη φανέλα σου προς δημοπρασία για το Charity Idols.

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με μεγάλη προβολή και είναι πολύ σημαντικό όποτε μπορούμε να την εκμεταλλευόμαστε για καλό σκοπό!»

- Λόγω δουλειάς, παρατήρησα την δράση στην 2η Κατηγορία και αντιλήφθηκα πως υπάρχει άφθονο ταλέντο και ποιότητα. Είναι το μπάτζετ αυτό που κάνει την διαφορά σε σχέση με τη «μεγάλη» κατηγορία;

«Σίγουρα στην 2η Κατηγορία υπάρχει άφθονο ταλέντο και ποιότητα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, λόγω των μειωμένων εσόδων και των κακών υποδομών, η κατηγορία δεν τυγχάνει της απαραίτητης προβολής, με αποτέλεσμα πολλές ομάδες και ποδοσφαιριστές να αδικούνται.»

«Είναι αδιανόητο η Εθνική ομάδα να μην έχει δικό της προπονητικό κέντρο. Επίσης, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν αγωνίζεται όσο αξίζει.»

- Πριν κλείσουμε θέλω λίγο να σε πάω στην Εθνική. Μπορεί να μην έχεις -ακόμη- συμμετοχή με την ανδρών, ωστόσο αυτό αναμενόμενα θα συμβεί. Τι θεωρείς πως φταίει και η ομάδα παρουσιάζει μια τόσο κακή εικόνα στο χορτάρι, με αποτέλεσμα ο κόσμος να της έχει γυρίσει την πλάτη;

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η Εθνική μας ομάδα δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο κυριότερος λόγος είναι η έλλειψη υποδομών. Κατά την άποψή μου, είναι αδιανόητο η Εθνική ομάδα να μην έχει το δικό της προπονητικό κέντρο. Επίσης θεωρώ πως ο Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν αγωνίζεται όσο αξίζει και γι' αυτό μεγάλη ευθύνη φέρει η Ομοσπονδία.

Με τους κανονισμούς που ισχύουν σήμερα, δεν στηρίζει τον Κύπριο παίκτη, αφού είναι γεγονός πως κυρίως στις μεγαλύτερες ομάδες αγνοείται το κυπριακό στοιχείο.»

- Υπάρχει ταλέντο και υλικό. Πιστεύεις πως σε βάθος δεκαετίας η Κύπρος θα είναι ικανή να διεκδικήσει στα ίσα πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση;

«Υπάρχει αρκετό ταλέντο στην Κύπρο και αυτό φαίνεται και στις επιτυχίες των μικρών μας εθνικών ομάδων. Για να υπάρξουν όμως ανάλογες επιτυχίες και σε επίπεδο ανδρών, πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές και ένα μακροχρόνιο πλάνο ξεκινώντας από τα δυο σημεία που προανέφερα.»

- Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, σου εύχομαι υγεία και καλό Πάσχα!

«Εγώ ευχαριστώ, υγεία σε όλο τον κόσμο και καλή Ανάσταση!»

 

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα