Bundesliga: Αφεντικό στη Βεστφαλία και κορυφή η Ντόρτμουντ μετά το νέο κάζο της Μπάγερν!

Newsroom
Bundesliga: Αφεντικό στη Βεστφαλία και κορυφή η Ντόρτμουντ μετά το νέο κάζο της Μπάγερν!

bet365

Από γκέλα σε γκέλα η Μπάγερν, κορυφή η Ντόρτμουντ! Οι Βεστφαλοί πήραν δύσκολα το ντέρμπι κόντρα στη Σάλκε (1-0) και ξέφυγαν στο +3 από τους Βαυαρούς, που απέτυχαν να νικήσουν για τέταρτο σερί ματς (1-0 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ)!

Όσο η Μπάγερν δεν είναι στα καλά της, οι υπόλοιποι ελπίζουν στη φετινή Bundesliga. Και η κατρακύλα των Βαυαρών συνεχίστηκε για τέταρτη αγωνιστική, κάτι που έστω και δύσκολα η Ντόρτμουντ μπόρεσε να εκμεταλλευτεί γα να ξεφύγει σε απόσταση τριπόντου μετά από επτά αγωνιστικές.

Οι Βεστφαλοί πήραν το πρώτο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ κόντρα στη Σάλκε μετά από ενάμιση χρόνο, έστω και με το οριακό 1-0 προς το φινάλε του ματς και πάτησαν προσωρινά κορυφή (εκκρεμούν οι αγώνες των Ουνιόν και Φράιμπουργκ), την ώρα που το «φάντασμα» της Μπάγερν υπέστη την πρώτη της φετινή ήττα στην έδρα της Άουγκσμπουργκ (1-0) και έχασε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι βαθμούς στη Bundesliga, για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια!

Η Μπορούσια είχε να υπερβεί όχι μόνο το αμυντικό τείχος των Βασιλικών Μπλε, αλλά και το σοκ του τραυματισμού του Μάρκο Ρόις. Ο κάπτεν και σούπερ φορμαρισμένος στην εκκίνηση της σεζόν επιθετικός, γύρισε τον αστράγαλό του και αντικαταστάθηκε στο 32' υποβασταζόμενος με τη βοήθεια του φορείου, σκορπίζοντας φόβο για άλλον έναν σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα του που θα του στερήσει άλλο ένα μεγάλο τουρνουά με τα εθνικά χρώματα (το Μουντιάλ αρχίζει σε λιγότερο από 70 ημέρες, έχει χάσει στο παρελθόν λόγω τραυματισμού το Μουντιάλ του 2014 και το Euro του 2016).

Μέχρι και το τελευταίο τέταρτο του ματς, η επιθετική μηχανή των Κιτρινόμαυρων τα έβρισκε «σκούρα». Ωστόσο, τη δουλειά την έκανε η «χρυσή αλλαγή» του Έντιν Τέρζιτς. Ο Γιουσουφά Μουκοκό βρήκε δίχτυα στο 79' κι έγινε έτσι ο νεότερος σκόρερ σε Revierderby πρωταθλήματος (17 ετών και 301 ημερών), γράφοντας το τελικό 1-0.

Οι φίλοι της Ντόρτμουντ μάθαιναν παράλληλα τα... ευχάριστα από τη Βαυαρία. Στο τοπικό μίνι-ντέρμπι, η Μπάγερν του Νάγκελσμαν δεν έβαλε μυαλό μετά τις περασμένες αρνητικές εμφανίσεις και η νίκη επί της Μπαρτσελόνα δεν γύρισε τον διακόπτη, με αποτέλεσμα η γηπεδούχος Άουγκσμπουργκ να επικρατήσει με 1-0, χάρη στη μοναδική της φάση στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μπερίσα (59')!

Οι πρωταθλητές Γερμανίας έκτοτε προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως, επιβεβαίωσαν πως έχουν θέματα εκτελεστικά, αγγίζοντας την ισοφάριση με τον... από μηχανής Θεό, Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος στο 90+5' πήρε καρφωτή κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά ο Γκίλκιεβιτς σημείωσε την απόκρουση του αγώνα.

Βαθμός στο 82' κόντρα στη Λεβερκούζεν και «φωτιά» εκτός έδρας η Βέρντερ

Ούτε στην «Bay Arena» ηττήθηκε εκτός έδρας η φοβερή Βέρντερ, με τον Μίλος Βελίκοβιτς να ισοφαρίζει σε 1-1 κόντρα στη Λεβερκούζεν στο 82ο λεπτό. Το σκορ είχε ανοίξει το φοβερό σουτ του Κερέμ Ντεμιρμπάι στο 57' για τις «ασπιρίνες». Οι νεοφώτιστοι πλέον μετρούν 9 βαθμούς (οι 8 μακριά από την Βρέμη) και αναρριχήθηκαν στην 10η θέση της βαθμολογίας, μακριά από τα προβλήματα της ζώνης του υποβιβασμού στην οποία παρέμεινε η προβληματική μέχρι στιγμής φέτος Λεβερκούζεν (5 βαθμοί).

Από τη Μασσαλία στη Στουτγκάρδη, δύο «διπλά» δρόμος για Άιντραχτ

Πήρε το αίμα της πίσω για τις δύο σερί ήττες στη Φρανκφούρτη η Άιντραχτ, με ισάριθμα διπλά σε Ευρώπη και Γερμανία. Μετά το 1-0 στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ για το Champions League, η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ πέρασε σχετικά άνετα και από την έδρα της Στουτγκάρδης του Ντίνου Μαυροπάνου (1-3), κάνοντας άλμα εξάδας στον βαθμολογικό πίνακα. Ρόντε στο 6' και Καμάντα στο 55' άνοιξαν τον δρόμο της νίκης, οι γηπεδούχοι απάντησαν προσωρινά με τον Τόμας στο 79', αλλά το γκολ του Γιάκιτς στο 88' σφράγισε το τρίποντο για τους Αετούς. Χωρίς νίκη στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες οι Σουηβοί (5 β., 16η θέση), με τους οποίους πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο ο 19χρονος Έλληνας φορ γεννημένος στη Γερμανία, Θωμάς Καστανάρας.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα