Bundesliga: Ανατροπές για Ντόρτμουντ και Στουτγκάρδη, έχασε δυο πέναλτι και δυο βαθμούς η Λειψία

Ντόρτμουντ

bet365

Η Ντόρτμουντ έκανε... ανατροπή στην ανατροπή κόντρα στην Ουνιόν και πήρε τη νίκη με 4-2. Τριάρα κορυφής της Στουτγκάρδης. Έχασε δυο πέναλτι και έμεινε στην ισοπαλία κόντρα στην Μπόχουμ η Λειψία.

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ κόντρα στην Ουνιόν στο «Signal Iduna Park», οι Βερολινέζοι το γύρισαν μέσα στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι Βεστφαλοί έκαναν την... ανατροπή στην ανατροπή και νίκησαν με 4-2. Στη δεύτερη θέση η ομάδα του Τέρζιτς, στο -1 από τη Στουτγκάρδη, ενώ Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου έχουν ματς λιγότερο.

H Μπορούσια προηγήθηκε στο 7' με τον Φίλκουργκ αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν άμεση απάντηση και ισοφάρισαν στο 9' με τον Γκοζένς. Στο 18' ο Κραλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ, όπως έγινε και στο 26' σε γκολ του Φίλκουργκ. Στο 31' ο Χούμελς έκανε πέναλτι, ο Λεονάρντο Μπονούτσι ανέλαβε την εκτέλεση, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα και έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν λιγότερα από δέκα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να γυρίσουν το ματς με τους Σλότερμπεκ (49') και Μπραντ (54'). Στο 71' ο Ριέρσον πέτυχε το τέταρτο γκολ της Ντόρτμουντ και «κλείδωσε» το τρίποντο. Στις καθυστερήσεις ο Αλέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μετά από ακόμα μια παρέμβαση του VAR, αυτή τη φορά για χέρι.

Ανατροπή και επιστροφή στην κορυφή για τη Στουτγκάρδη

Πέμπτο διαδοχικό τρίποντο για τη Στουτγκάρδη. Οι Σουηβοί βρέθηκαν να χάνουν εντός έδρας από τη Βόλφσμπουργκ, έκαναν την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Γκιρασί, νίκησαν με 3-1 και ανέβηκαν εκ νέου στην κορυφή της Bundesliga. Οι Λύκοι προηγήθηκαν στο 34' με τον Γκέρχαρντ και πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Στο δεύτερο μέρος ο ασταμάτητος Γκιρασί «καθάρισε» με χατ τρικ (66', 78' και 82'). Ο επιθετικός από τη Γουινέα έφτασε τα έντεκα γκολ σε επτά εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Έχασε δυο βαθμούς από την άσπρη βούλα η Λειψία

Δεύτερη εντός έδρας απώλεια βαθμών για τη Λειψία. Οι Ταύροι ήταν ανώτεροι, κόντρα στην Μπόχουμ, κυριάρχησαν, είχαν φάσεις, κέρδισαν δυο πέναλτι αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από τη «Red Bull Arena» με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0).

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο τερματοφύλακας της Μπόχουμ, Μάνουελ Ρίμαν, ο οποίες απέκρουσε και τα δυο πέναλτι των γηπεδούχων, ενώ είχε συνολικά πέντε επεμβάσεις. Στο 26' ο Σλότερμπεκ έκανε την παράβαση και ο κίπερ των φιλοξενούμενων νίκησε τον Τσάβι Σιμόνς, ενώ στο 58' ο Όρντετς έκανε το πέναλτι και ο Ρίμαν αυτή τη φορά νίκησε τον Φόρσμπεργκ.

Πέρασε από τη «WWK Arena» η Ντάρμσταντ

Η Ντάρμσταντ επικράτησε με 2-1 της Άουγκσμπουργκ στη «WWK Arena». Η ομάδα του Τόρστεν Λίμπερκνεχτ άνοιξε το σκορ στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Τιμ Σκάρκε, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Μάρσελ Σούνεν για το 1-0. Στη συνέχεια του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 70', ο Τομπίας Κέμπε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του από το σημείο του πέναλτι και έκανε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ, στο 86' με το γκολ του Ερμεντίν Ντεμίροβιτς. Με αυτή τη νίκη της η Ντάρμσταντ ανέβηκε στην 11η θέση της βαθμολογίας, με επτά βαθμούς και άφησε την Άουγκσμπουργκ 15η με πέντε πόντους.

Βαθμολογία:

bundesliga table

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα