Bundesliga: Πάτησε τετράδα η Λειψία, χαμένο έδαφος για Χόφενχαϊμ

Νίκος Κικίδης
Λειψία

bet365

Επιστροφή στις νίκες για τη Λειψία, η οποία επικράτησε 2-1 της Χάντενχαϊμ και πάτησε στην πρώτη τετράδα. Τρίποντο για τη Γκλάντμπαχ κόντρα στη Χόφενχαϊμ, νίκη και για τη Μπόχουμ.

Ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο αρκούσε στη Λειψία για να κάμψει την αντίσταση της Χάιντενχαϊμ, η οποία παρά την προσπάθεια λύγισε με 2-1 από τους Ταύρους που πάτησαν προσωρινά στην πρώτη τετράδα. Συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Οπεντά βρήκε ξανά δίχτυα από το σημείο του πέναλτι για το 1-0 στο 29΄, ενώ στο 44΄ο Πούλσεν έκανε δυο τα τέρματα της ομάδας του. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με σκόρερ τον Γκίμπερ.

Τρικλοποδιά της Γκλάντμπαχ στην Χόφενχαϊμ

Σπουδαία νίκη για τη Γκλάντμπαχ, χαμένη ευκαιρία για τη Χόφενχαϊμ! Τα Πουλάρια επικράτησαν 2-1 και πλησίασαν τις ευρωπαϊκές θέσεις, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν την ευκαιρία να ψαλιδίσουν τη διαφορά από την πέμπτη Ντόρτμουντ. Η Γκλάντμπαχ προηγήθηκε με πέναλτι του Πλεά στο 58΄, προτού ο Βέγκχορστ ισοφαρίσει δυο λεπτά αργότερα για το 1-1. Στο 80΄ωστόσο ο Ενγκουμού πέτυχε το γκολ της νίκης, χαρίζοντας το τρίποντο στους γηπεδούχους.

Τριάρα «ανάσα» για την Μπόχουμ

Η Μπόχουμ επικράτησε εντός έδρας της Βόλφσμπουργκ με το εμφατικό 3-1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν από νωρίς δυναμικά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 19ο λεπτό με σκόρερ τον Πάτρικ Οστεράγκε, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Λοσίγια. Τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα πήρε 20 λεπτά αργότερα ο Μπερνάρντο, ο οποίος αξιοποίησε τη φοβερή πάσα του Στίγκερ για το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, με σκόρερ τον Μαρτίας Σβάνμπεργκ στο 45+1'. Στην επανάληψη και λίγο πριν το φινάλε του αγώνα', ο Κρίστοφερ Άντουι-Αντζέι διαμόρφωσε το τελικό σκορ (87΄). Με αυτή τη νίκη της η Μπόχουμ ανέβηκε στη 12η θέση με 13 βαθμούς και η Βόλφσμπουργκ πλέον βρίσκεται στην 9η θέση με 16 πόντους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα