Άιντραχτ - Μπάγερν 5-1: Συντριβή και απόλυτη υποταγή στους Αετούς της Φρανκφούρτης!

Νίκος Κικίδης
Άιντραχτ

bet365

Μια χειμαρρώδης Άιντραχτ πήρε... παραμάζωμα τη Μπάγερν, τη διέλυσε με το εκκωφαντικό 5-1 και κράτησε τη Λεβερκούζεν στην κορυφή. Συντριβή και καταστροφή για τους Βαυαρούς που ξέμειναν στο -3.

Συντριβή μεγατόνων απέναντι σε νίκη - θαύμα. Μπάγερν και Άιντραχτ βίωσαν το απόλυτο κονστραστ συναισθημάτων στη Φρανκφούρτη, με τους Αετούς σε μια μεγάλη εμφάνιση να πετούν στα ουράνια και να διαλύουν τους... μόνιμους πρωταθλητές με εκκωφαντική πεντάρα (5-1).

Η καλή μέρα μάλιστα φάνηκε από το... πρωί για την Άιντραχτ, αφού μόλις στο πρώτο 35λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν εκτοξεύσει τη διαφορά στο 3-0. Αρχικά στο 12΄ο Μαρμούς άνοιξε το σκορ, στο 31΄ο Εντιμπέ έκανε το 2-0, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λάρσον να βρει δίχτυα για την ομάδα του.

Το όμορφο γκολ του Κίμιχ στο 44΄με μακρινή προσπάθεια έδινε την εντύπωση πως η Μπάγερν θα μπορούσε να αντιδράσει στο β΄ μέρος, αλλά η πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από τη φαντασία. Στο 50΄ο Εντιμπέ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην Άιντραχτ για το 4-1, προτού ο Κνάουφ δέκα λεπτά αργότερα προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα.

Όσο κι αν προσπάθησε η Μπάγερν δεν κατάφερε να μειώσει την έκταση της καταστροφής και απέτυχε να πιάσει τη Λεβερκούζεν στην πρώτη θέση, σε ένα ισχυρό πλήγμα για την ψυχολογία της ομάδας.

Άιντραχτ (Ντίνο Τοπμέλερ): Τραπ, Τούτα, Κοχ, Τενόριο, Κνάουφ (81΄Χάουγκε), Εντιμπέ (76΄Ενκουνκού), Λάρσον, Μπούτα (89΄Μπάουμ), Τσαϊμπί (88΄Ενγκνκάμ), Γκέτσε, Μαρμούς (81΄Χασεμπέ)

Μπάγερν (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Μαζράου (46΄Λάιμερ), Ουπαμεκανό, Κιμ. Ντέιβις (46΄Γκερέιρο), Γκορέτζκα, Κίμιχ, Κομάν (66΄Γκνάμπρι), Σανέ, Τσούπο Μότινγκ (66΄Μίλερ), Κέιν

Πρώτη νίκη για την Ουνιόν μετά από 3.5 μήνες

Η Ουνιόν Βερολίνου ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της Bundesliga. Οι Iron Ones έπειτα από 3,5 μήνες με 13 ήττες και τρεις ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις επέστρεψαν στα τρίποντα, καθώς επικράτησαν της Γκλάντμπαχ με 3-1 και ανέβηκαν στη 15η θέση με 10 βαθμούς. Τελευταία τους νίκη το 4-1 στην έδρα της Ντάρμσταντ στις 26 Αυγούστου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24' με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φόλαντ. Στο 50' ο Χόλερμπαχ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του και στο 75' ο Κάουφμαν «τελείωσε» το ματς. Στο 77' ο Πλεά μείωσε σε 3-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Ο Γκρέγκοριτς καθάρισε για τη Φράιμπουργκ

Αγχωτικό διπλό στην έδρα της Βόλφσμπουργκ πανηγύρισε η Φράιμπουργκ, η οποία επικράτησε 1-0 κι ανέβηκε στην 8η θέση της Bundesliga. Έπειτα από ένα «στείρο» πρώτο μέρος χωρίς γκιολ, τη διαφορά έκανε τελικά ο Γκρέγκοριτς στο 74΄για να ανοίξει το σκορ και να υπογράψει τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Πήρε τη ματσάρα η Χαϊντενχάιμ

Η Χαϊντενχάιμ επικράτησε εντός έδρας με 3-2 της Ντάρμσταντ και «ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 42’ ο Γιάν Σίπνερ. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και ισοφάρισαν με τον Τιμ Σκάρκε στο 52’. Οκτώ λεπτά αργότερα έκαναν την ανατροπή, με το αυτογκόλ του Μαλόνεϊ. Η Χαϊντενχάιμ ωστόσο αντέδρασε και έκανε την ανατροπή με τα δυο γκολ του Μάινκα στο 69’ και το 71ο λεπτό. Με τη νίκη αυτή η Χαϊντενχάιμ βρίσκεται στη 13η θέση με 14 βαθμούς και η Ντάρμσταντ στη 17η με εννέα πόντους.

Επέστρεψε στις νίκες η Βέρντερ

Η Βέρντερ Βρέμης επικράτησε με 2-0 της Άουγκσμπουργκ και επέστρεψε στις νίκες μετά από δυο συνεχόμενες ήττες. Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Νίκλας Σταρκ στο 39’. Στο δεύτερο μέρος η Βρέμη διπλασίασε τα τέρματά της, με τον Μάρβιν Ντουκς στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης. Με το τρίποντο αυτό, η Βέρντερ «σκαρφάλωσε» στη 12η θέση με 14 βαθμούς και η Άουγκσμπουργκ βρίσκεται στην 9η θέση με 17 πόντους.

Βαθμολογία

bundesliga table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα