Μπάγερν Μονάχου - Χόφενχαϊμ 3-0: Ο Μουσιάλα «καθάρισε» και την έστειλε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή

Ιάσονας Θεριός
musiala_bayern

bet365

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Τζαμάλ Μουσιάλα των δύο γκολ η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 3-0 της Χόφενχαϊμ - σκόραρε και ο Κέιν - και πλησίασε στον έναν βαθμό την πρωτοπόρο της Bundesliga, Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ακόμα και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο αληθινός πρωταγωνιστής της βραδιάς, θα θαύμασε από ψηλά τον Τζαμάλ Μουσιάλα! Ο νεαρός μεσοεπιθετικός είχε... κέφια και «λύγισε» μόνος του τη Χόφενχαϊμ στο Μόναχο, κερνώντας την Μπάγερν Μονάχου τον σεφτέ για το 2024. Οι Βαυαροί επικράτησαν 3-0 εντός έδρας και με το τρίποντο αυτό πλησίασαν (θα έχουν κι ένα ματς λιγότερο στο τέλος της αγωνιστικής) στον έναν βαθμό την πρωτοπόρο της Bundesliga, Μπάγερ Λεβερκούζεν, ελπίζοντας πλέον σε ένα δώρο της Άουγκσμπουργκ απέναντι στις Ασπιρίνες (13/01).

Σε ένα πρώτο μέρος χωρίς ιδιαίτερα πολλές συγκινήσεις και καλές στιγμές τη διαφορά την έκανε ο θαυματουργός Μουσιάλα. Στο 18ο λεπτό ο 20χρονος πήρε την κάθετη του Σανέ και με φοβερό διαγώνιο σουτ από δύσκολη γωνία άνοιξε το σκορ και έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Ο Γερμανός μπήκε στο δεύτερο μέρος με την ίδια δαιμονιώδη διάθεση και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, όμως στο 58' το φαλτσαριστό πλασέ του λίγο έξω από την περιοχή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Δώδεκα λεπτά μετά πάντως, η ντοπιέτα ολοκληρώθηκε. Σανέ και Μουσιάλα συνεργάστηκαν ξανά εξαιρετικά και ο δεύτερος έκανε το 2-0 από κοντά, καθαρίζοντας το παιχνίδι. Ο Χάρι Κέιν βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει από το πάρτι και στο 89' διαμόρφωσε το τελικό 3-0, πετυχαίνοντας το 22ο τέρμα του στη φετινή Bundesliga. Με δέκα παίκτες αγωνίστηκε από το 74ο λεπτό η Χόφενχαϊμ εξαιτίας της αποβολής του Πρόμελ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα