Ντόρτμουντ - Μπόχουμ 3-1: «Καθάρισε» ο Φίλκρουγκ με χατ τρικ

Βασίλης Μπαλατσός
dortmund

bet365

Η Ντόρτμουντ με πρωταγωνιστή τον Νίκλας Φίλκρουγκ που πέτυχε χατ τρικ επικράτησε της Μπόχουμ στη Βεστφαλία με 3-1 και πήρε τρίτο διαδοχικό τρίποντο.

Επιστροφή στην τετράδα για την Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Λειψίας από τη Στουτγκάρδη, καθώς επικράτησε με 3-1 της Μπόχουμ, εντός έδρας και ανέβηκε στην 4η θέση της Bundesliga, στο +3 από τους Ταύρους. Πρωταγωνιστής ο Νίκλας Φίλκρουγκ, ο οποίος υπέγραψε το τρίποντο με χατ τρικ.

Οι Βεστφαλοί μπήκαν δυνατά στο ματς και κέρδισαν πέναλτι μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Ρίμαν ανέτρεψε τον Μάλεν εντός περιοχής, ο διεθνής Γερμανός σέντερ φορ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Στο 36' ο τερματοφύλακας της Μπόχουμ έκανε δύσκολη απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζάμπιτσερ και στο 45' η μπάλα κόντραρε στον Σλότερμπεκ και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.

Στο 60' ο Μουκοκό εκτέλεσε και ο Ρίμαν στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 72' ο Ζάμπιτσερ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Φίλκρουγκ με κεφαλιά έβαλε εκ νέου μπροστά την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις η Ντόρτμουντ κέρδισε ακόμα ένα πέναλτι ο Φίλκρουγκ το εκτέλεσε κι αυτό εύστοχα, πέτυχε χατ τρικ και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

H Oυνιόν πήρε το ντέρμπι παραμονής

Σπουδαία νίκη για την Ουνιόν. Η ομάδα του Βερολίνου επικράτησε εντός έδρας της ουραγού Ντάρμσταντ με 1-0 και έμεινε ένα εξάποντο πάνω από τις δυο τελευταίες θέσεις και στο +5 από την Κολωνία, η οποία είναι στη θέση των μπαράζ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ της νίκης στο 62' όταν ο Σάφερ «σέρβιρε» στον Χόλερμπαχ και ο 22χρονος σέντερ φορ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Βερολινέζοι πίεσαν για το δεύτερο γκολ, το οποίο δεν βρήκαν και το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Βαθμολογία

bundesliga table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα