Παρί Σεν Ζερμέν - Σεντ Ετιέν 1-0: Restart με τρόπαιο, αλλά απώλεια Μπαπέ... (vid)

Παρί Σεν Ζερμέν - Σεντ Ετιέν 1-0: Restart με τρόπαιο, αλλά απώλεια Μπαπέ... (vid)

bet365

Στο πρώτο επίσημο ματς μετά την καραντίνα, η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγύρισε το 13ο Κύπελλο της ιστορίας της κόντρα στην Σεντ Ετιέν (1-0 με γκολ Νεϊμάρ), αλλά ανησυχεί σοβαρά για τον Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας.

Περίμενε το restart εδώ και τέσσερις μήνες, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι «μεγάλοι» της Ευρώπης είχαν κάνει την επάνοδό τους. Τώρα που έφτασε η ώρα, όμως, δεν ξέρει αν πρέπει να γιορτάσει ή να τα βάλει με την τύχη της.

Ναι, η Παρί Σεν Ζερμέν σφράγισε μεν την επιστροφή της στα επίσημα παιχνίδια με ένα Κύπελλο, αυτό που της έλειψε από την περασμένη σεζόν, αλλά είδε να μπαίνει στα... απωλεσθέντα και το μεγαλύτερο αστέρι της, τον Κιλιάν Μπαπέ, ο τραυματισμός του οποίου θα απασχολήσει σοβαρά απ’ ότι φαίνεται τους Παριζιάνους το προσεχές διάστημα ενόψει Champions League.

Ακόμα κι έτσι, το 1-0 επί της Σεντ Ετιέν στον τελικό του «Coupe De France» που διεξάχθηκε παρουσία 5.000 θεατών, σηματοδότησε το νταμπλ στην διακεκομμένη σεζόν του Championnat, με τον Νεϊμάρ να σκοράρει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 14ο λεπτό, που έμελλε να είναι αρκετό για τη στέψη. Είναι η 13η κατάκτηση για τον σύλλογο της γαλλικής πρωτεύουσας, τρεις περισσότερες πλέον από τη 2η Μαρσέιγ.

Ο τραυματισμός του Μπαπέ και το «ροντέο» στο 27’

Με το σκορ ήδη στο 1-0 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων, το ρολόι… σταμάτησε στο 27’ και τα βλέμματα πάγωσαν στο μαρκάρισμα του Λοΐκ Περέν στον Κιλιάν Μπαπέ. Ο Γάλλος αρχηγός των Στεφανουά «δίπλωσε» με τάκλιν τον νεαρό σταρ κι εκείνος προσγειώθηκε στο έδαφος γυρνώντας το πόδι του και σφαδάζοντας στους πόνους.

Αμέσως, οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια με αφορμή τη φάση και ο ρέφερι της αναμέτρησης έβγαλε τέσσερις κάρτες για το «ροντέο» που ακολούθησε. Έπειτα από χρήση VAR και τη συμβουλή του μόνιτορ, τελικά αναίρεσε την κίτρινη στον «θύτη» και απέβαλε τον Περέν, ο οποίος στα 35 του χρόνια είχε ανανεώσει μόνο και μόνο για να δώσει το παρών σε αυτόν τον τελικό με την ομάδα της καρδιάς του κι έτσι αποβλήθηκε στο τελευταίο της καριέρας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπαπέ επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και τον πάγκο της Παρί με ειδικό νάρθηκα και πατερίτσες και πλέον αναμένεται να διαπιστωθεί πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός που αποκόμισε.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κέρερ (20’ Ντάγκμπα), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μπάκερ, Ντι Μαρία, Γκεγιέ, Παρέδες (75’ Βεράτι), Νεϊμάρ, Μπαπέ (33’ Σαράμπια), Ικάρντι

Σεντ Ετιέν (Κλοντ Πιέλ): Μουλέν, Κολότζιετζακ, Περέν, Φοφανά, Ντεμπισί (83’ Κρασό), Μάτσον (34’ Μουκούντι), Εμβιλά, Καμαρά (46’ Νέγιου Νούπα), Μπουντεμπούζ (75’ Νορντέν), Μπουανγκά, Χαμουμά (46’ Καζρί)

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα