Champions League: Όρθια στο Βελιγράδι η Σέριφ των Αθανασιάδη και Κολοβού, βήμα πρόκρισης για PSV και Σαχτάρ

Βασίλης Τεμπέλης
Champions League: Όρθια στο Βελιγράδι η Σέριφ των Αθανασιάδη και Κολοβού, βήμα πρόκρισης για PSV και Σαχτάρ

bet365

Η Σέριφ των Αθανασιάδη και Κολοβού έμεινε στο 1-1 στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, που έπαιζε από το 58' με δέκα παίκτες. Μεγάλο βήμα πρόκρισης για την Αϊντχόφεν και τη Σαχτάρ. Όλα ανοικτά ανάμεσα σε Κλουζ και Γιουνγκ Μπόις.

Έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο η Σέριφ Τιρασπόλ. Η ομάδα από τη Μολδαβία απέκλεισε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League την αλβανική Τέουτα, στο δεύτερο την αρμένικη Αλασκέρτ, ενώ στάθηκε συνεπής και στην πρώτη της πολύ μεγάλη και δύσκολη δοκιμασία.

Η ομάδα των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού - αμφότεροι βασικοί - έμεινε στο 1-1 στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Η Σέριφ άνοιξε το σκορ με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καστανιέδα στο 33', αλλά ο Ερυθρός Αστέρας ισοφάρισε στο 45+1' με τον Ντιονί.

Η σερβική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες στο 58ο λεπτό λόγω δεύτερης κίτρινης στον Κανγκά, αλλά οι Μολδαβοί δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη και πλέον η πρόκριση θα κριθεί στην Σπορτίνβαγια Αρένα.

Η Αϊντχόφεν αφού πέρασε δίχως πρόβλημα τη Γαλατασαράι, έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της κόντρα στη Μίντιλαντ. Ο Μαντουέκε στο 19' άνοιξε το σκορ για την PSV, ο Γκέτσε στο 29' διεύρυνε το προβάδισμα σε 2-0 και ο Γκάκπο στο 32' διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-0).

Μπορεί η Γκενκ να άνοιξε το σκορ με τον Πολ Ονουάτσου στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σαχτάρ, οι Ουκρανοί όμως ισοφάρισε στο 63' με το πέναλτι του Τετέ και απέδρασαν (1-2) από το Βέλγιο με το γκολ του Αλάν Πατρίκ στο 81', διατηρώντας σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση στα playoffs.

Στη Βέρνη θα κριθεί η πρόκριση από το ζευγάρι της Κλουζ με τη Γιουνγκ Μπόις, καθώς το ματς στη Ρουμανία έληξε ισόπαλο 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 4' με τον Μανέα, αλλά οι Ελβετοί πέτυχαν γκολ που ξεκινά από το μηδέν την πρόκριση στο 90+3', όταν ο Σίερο διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του γ' προκριματικού

Τρίτη (3/8)

Μονοπάτι πρωταθλητών

Ολυμπιακός - Λουντογκόρετς 1-1 (87' Αγκιμπού Καμαρά / 50' Ντεσπόντοφ)

Κλουζ - Γιουνγκ Μπόις 1-1 (4' Μανέα / 90+3' Σιέρο)

Ερυθρός Αστέρας - Σέριφ 1-1 (45'+1' Ντιονί / 33' Καστανιέδα)

Μάλμε - Ρέιντζερς 2-1 (47' Ρικς, 49' Μπιρμάντσεβιτς / 90+5' Ντέιβις)

Τετάρτη (4/8)

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Λέγκια (21:00)

Φερεντσβάρος - Σλάβια (21:00)

Μονοπάτι μη πρωταθλητών

Αϊντχόφεν - Μίντιλαντ 3-0 (19' Μαντουέκε, 29' Γκέτσε, 32' Γκάκπο)

Γκενκ - Σαχτάρ 1-2 (39' Ονουάτσου / 63' πεν. Τετέ, 81' Αλάν Πατρίκ)

Σπάρτα Πράγας - Μονακό 0-2 (37' Τσουαμενί, 59' Φόλαντ)

Τέταρτη (4/8)

Σπαρτάκ Μόσχας - Μπενφίκα (20:00)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα