Τελικός Champions League 2023: Η συμβουλή του Όσκαρ Γκαρθία στον Ιντζάγκι

Τελικός Champions League 2023: Η συμβουλή του Όσκαρ Γκαρθία στον Ιντζάγκι

bet365

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και συμπαίκτης του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα, Όσκαρ Γκαρθία, σε δηλώσεις του έδωσε μια... συμβουλή στον Σιμόνε Ιντζάγκι για τον τελικό.

Στο «Tuttomercatoweb» μίλησε ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού και συμπαίκτης του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα, Όσκαρ Γκαρθία. Ο 50χρονος Ισπανός κόουτς μίλησε για τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ, εξέφρασε την άποψη του πως οι Πολίτες είναι το φαβορί και έκανε μια... τακτική πρόταση στον Σιμόνε Ιντζάγκι, ενόψει της μεγάλης μάχης.

«Η Ίντερ και η Μάντσεστερ Σίτι είναι δύο μεγάλες ομάδες με δύο πολύ διαφορετικά συστήματα παιχνιδιού, αλλά και με παίκτες που μπορούν να κρίνουν τον αγώνα σε ατομικές ενέργειες.

Ο Ιντζάγκι και ο Πεπ σίγουρα θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν ότι οι πιο ταλαντούχοι παίκτες τους θα έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ευκαιριών για να βρεθούν σε καθοριστικές καταστάσεις.

Σε ένα μόνο ματς και σε έναν τελικό Champions League μπορεί να μην υπάρχει η υπεροχή που θα μπορούσε να έχει η Σίτι αν ήταν παιχνίδι πρωταθλήματος, όπου η Ίντερ δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με άλλες χρονιές.

Η Ίντερ μπορεί να βάλει σε δύσκολη θέση οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, έχει παίκτες κορυφαίου επιπέδου και προπονητή κορυφαίου επιπέδου.

Η αριθμητική υπεροχή της Σίτι στη μεσαία γραμμή και ο τρόπος που θα την αντιμετωπίσει η Ίντερ θα μπορούσε να κρίνει την ισορροπία του αγώνα. Οι νερατζούρι μπορούν να πληγώσουν την Σίτι πιέζοντας ψηλά τους αντίπαλους κεντρικούς αμυντικούς όταν η ομάδα του Πεπ έχει τη μπάλα, προσπαθώντας να της την αφαιρέσει.

Όπως είπα και πριν, σε ένα ματς οποιοδήποτε επεισόδιο -κόκκινη κάρτα, πέναλτι, γκολ- μπορεί να αλλάξει αυτό που έχουμε ως δεδομένο, την ανωτερότητα της μιας ομάδας έναντι της άλλης. Λεπτομέρειες όπως η έμπνευση ενός μεμονωμένου παίκτη, καλώς ή κακώς μπορούν να ανοίξουν την πόρτα σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα», ανέφερε ο Όσκαρ Γκαρθία.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα