Τελικός Champions League 2023 - Ντε Μπρόινε στο Gazzetta: «Πάλεψα σε όλη μου την καριέρα για αυτό το μετάλλιο»

Κέβιν Ντε Μπρόινε

bet365

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης στο Gazzetta: Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μίλησε για την κατάκτηση του Champions League από την Μάντσεστερ Σίτι, τον τραυματισμό του αλλά και την δύσκολη σεζόν που έφτασε στο τέλος. Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Σαπουντζάκης

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μίλησε στο Gazzetta αμέσως μετά το φινάλε του τελικού του Champions League, επισημαίνοντας πως σε όλη του την καριέρα ως τώρα, πάλεψε προκειμένου να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Παράλληλα, ο Βέλγος αναφέρθηκε στην πίεση που υπήρχε στην Μάντσεστερ Σίτι, ενώ αποκάλυψε και τις προβλέψεις της γυναίκας του, λέγοντας πως… ντρέπεται γιατί πρέπει να παραδεχθεί πως επαληθεύτηκαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βέλγος ποδοσφαιριστής:

Για την αναμέτρηση κόντρα στην Ίντερ αλλά και τη διαφορά σε σχέση με τον χαμένο τελικό του 2021: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, στο μεγαλύτερο μέρος του ελέγξαμε τον ρυθμό και δημιουργήσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες. Αν δείτε τα στατιστικά θα παρατηρήσετε ότι δεν χάσαμε ούτε ένα παιχνίδι στο φετινό Champions League. Ακόμα και αν σε κάποια από αυτά τα ματς δεν παίξαμε τόσο καλά, ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αυτή, ίσως, ήταν και η διαφορά σε σχέση με το 2021 όταν φτάσαμε στον τελικό αλλά δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Για την αναγκαστική του αλλαγή: «Τραυματίστηκα και έπρεπε να περάσω εκτός αγώνα. Έκανα ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα μου, όμως, δεν γινόταν να συνεχίσω. Αισθανόμουν, όμως, ότι το γκρουπ μπορεί να το διαχειριστεί και οι συμπαίκτες μου να κάνουν καλά τη δουλειά. Ποτέ ένας τραυματισμός δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα για την ομάδα μου σε αυτά τα 40’ που αγωνίστηκα».

Για τη συνέχεια με δεδομένο ότι η φετινή σεζόν έφτασε στο τέλος της: «Δεν είναι κάτι το οποίο σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Ήταν μία μακρά σεζόν και τώρα πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή. Έχοντας και το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο κάθε ένας από εμάς έχει παίξει 60-70 αγώνες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Για το αν υπήρχε πίεση στην Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες: «Όταν θέλεις να πετύχεις κάτι και δεν τα έχεις καταφέρει, υπάρχει πάντα πίεση. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, δεν χάσαμε ούτε ένα ματς στο Champions League και αυτό αποδεικνύει ότι το αξίζαμε».

Για το ότι είχε κάποιες ακόμα δύσκολες στιγμές μέσα στη σεζόν: «Έχασα κάποια ματς αλλά σε εκείνα κόντρα στην Άρσεναλ, στην Μπάγερν και στη Ρεάλ, τα κατάφερα. Είχα, επίσης, κάποια ζητήματα με την οικογένειά μου και τα διαχειρίστηκα. Έδωσα τα πάντα για την ομάδα και όλοι στο σύλλογο το ξέρουν αυτό. Είναι κρίμα που τραυματίστηκα σήμερα, όμως από τη στιγμή που καταφέραμε να κατακτήσουμε το Champions League, όλα είναι καλά».

Για το αν θα είναι διαθέσιμος για τις υποχρεώσεις της εθνικής Βελγίου: «Θα είμαι εκτός από τους αγώνες της εθνικής, ενώ αναζητώ την 100η μου συμμετοχή και αυτό είναι κρίμα».

Για το αν η κατάκτηση του Champions League καθορίζει την καριέρα του: «Πάλεψα σε όλη μου την καριέρα, ως τώρα, για να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο. Παρ’ όλα αυτά, δεν πιστεύω ότι είναι αυτό που καθορίζει την καριέρα μου. Δεν στηρίζω την καριέρα μου μόνο σε αυτήν την επιτυχία. Ξέρω ποιος είμαι ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου. Ο κόσμος μπορεί να λέει πολλά για σένα, αλλά όταν είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου».

Για το αν έφερε το σώμα του στα όριά του κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Προσπαθώ να κάνω αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα μου για να κερδίσουμε. Δεν είναι εύκολο. Κάποιες φορές φέρνω τον εαυτό μου στα όριά του και αυτό είναι δύσκολο. Δεν μπορώ, όμως, να σκεφτώ διαφορετικά. Με ενδιαφέρει πάντα να είμαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι».

Για το πως αισθανόταν την εβδομάδα που προηγήθηκε του τελικού: «Ήμουν καλά αυτές τις μέρες».

Για την πρόβλεψη που είχε κάνει η γυναίκα του ενόψει του τελικού: «Τον Αύγουστο μου είχε πει ότι θα κατακτήσουμε το Champions League, δεν έχω ιδέα γιατί. Σήμερα μου είπε ότι δεν ανησυχεί, γιατί πιστεύει πως θα τα καταφέρουμε. Αισθάνομαι λίγη ντροπή γιατί πρέπει να παραδεχθώ ότι έχει δίκιο!».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα