Ντνίπρο - Παναθηναϊκός 1-3: Ο Πρέσβης είναι ξανά εδώ!

Ο Σπόραρ πανηγυρίζει με τον Χουάνκαρ

bet365

Με δυο ασίστ του Χουάνκαρ και γκολ των Σπόραρ (10'), Τζούρισιτς (74'), Ιωαννίδη (84' πεν.) ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τη Ντνίπρο στη Σλοβακία και είναι ήδη με το... ενάμισι πόδι στον τρίτο γύρο του Champions League, εξασφαλίζοντας σε μεγάλο βαθμό και τη συμμετοχή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ντνίπρο-Παναθηναϊκός: Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε το Τριφύλλι με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τζούρισιτς, Βιλένα οι τριπλέτα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Σπόραρ. Στο 20' ο Σένκεφελντ έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω θλάσης, με τον Γεντβάι στο ντεμπούτο του να παίρνει την θέση του.

Ο Ολεξάντρ Κούτσερ ξεκίνησε την Ντνίπρο με τον 19χρονο, Κιναερίκιν, στο ντεμπούτο του στην υπεράσπιση της εστίας. Σαράπι και Σβάτοκ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Αριστερός μπακ ο Κράβετς, δεξιός ο Μιροσιντσένκο. Ρουμπσίνσκι και Μπαμπένκο οι δύο κεντρικοί μέσοι. Χουτσούλιακ δεξιός εξτρέμ, Τρετιάκοφ αριστερός, Μπλάνκο σε επιτελικό ρόλο και... φουνταριστός στο 4-2-3-1 ο Ντόμπβικ.

Ένα ιδανικό ημίχρονο με γκολ για σεμινάριο

Καλύτερη εκκίνηση στο ματς δεν θα μπορούσε να ζητήσει ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 10' έπειτα από μία υπέροχη ομαδική συνεργασία. Οι Ουκρανοί δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στην υπεραριθμία του άξονα των ''πρασίνων'' με τον Μπερνάρντ να κλείνει προς τα μέσα και τον Χουάνκαρ να βγαίνει πολλές φορές 1vs1. Στο δεκάλεπτο, λοιπόν, μετά την μπαλιά του Βραζιλιάνου, ο Χουάνκαρ έκανε μαγική ενέργεια, άδειασε δύο αντιπάλους και... σέρβιρε στον Σπόραρ. Ο Σλοβένος πετάχτηκε στη πορεία της μπάλας και με το αριστερό την έστειλε στο πλεκτό.

Οι ''πράσινοι'' είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς με κορυφαίους τους τρεις στον άξονα (Ρούμπεν, Τζούρισιτς, Βιλένα) μέσα από την κυκλοφορία της μπάλας, οι γηπεδούχοι απείλησαν με δύο άστοχα σουτ του Ντόμπβικ που ήταν σημείο αναφοράς και το ημίχρονο κύλησε κομμένο και ραμμένα στα μέτρα της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έβρισκε συνέχεια χώρους από αριστερά χωρίς, όμως, να φτιάξει άλλη μεγάλη ευκαιρία, έχοντας κάποια άστοχα σουτ από Παλάσιος και Κώτσιρα.

Την... ξαναέκρυψε, το καθάρισε και έστησε πάρτι πρόκρισης!

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά, δεν κρατούσε την μπάλα στην αρχή, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να γίνουν πιο πιεστικοί. Στο καλό τους διάστημα οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν και το Τριφύλλι μετά το 60' ανέβασε την απόδοσή του, με τον Βιλένα. Η Ντνίπρο στο 72' έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με την άμυνα των ''πρασίνων'' να βάζει σώματα στο σουτ του Μιροντσινένκο.

Όσο περνούσε η ώρα οι χώροι άνοιγαν και με μία τρομερή επίθεση από αριστερά, ο Βέρμπιτς έβγαλε στο κενό χώρο τον Χουάνκαρ με τακουνάκι, εκείνος έστρωσε στον Τζούρισιτς και ο Σέρβος με φοβερό τελείωμα έκανε το 2-0 στο 74'! Ποδοσφαιρική, ομαδική ''μαγεία''! To Tριφύλλι... καθάρισε την νίκη με αυτό το γκολ αλλά δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και πέτυχε και τρίτο γκολ, στήνοντας πάρτι πρόκρισης. Ο Χουάνκαρ που ήταν σεληνιασμένος κέρδισε το πέναλτι και στο 84' ο Ιωαννίδης έκανε το 3-0. Οι Ουκρανοί μείωσαν στο φινάλε με τον Καπλιένκο έπειτα από μια... καραμπόλα στη περιοχή του Παναθηναϊκού, με τους ''πράσινους'' να χαλαρώνουν επικίνδυνα στο φινάλε και τους γηπεδούχους να πιέζουν, δημιουργώντας δύο καλές ευκαιρίες.

Η ελληνική ομάδα κράτησε μέχρι τέλους το 3-1 και επιστρέφει στην Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές ένα αποτέλεσμα που την χρίζει απόλυτο φαβορί, καθώς πρέπει να γίνουν σημεία και τέρατα στη Λεωφόρο για να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός.

MAN OF THE MATCH: Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ έκανε μυθική εμφάνιση απόψε, καθώς ήταν ο δημιουργός και των τριών γκολ της ομάδας του. Με φοβερή ατομική ενέργεια και σέντρα έφτιαξε το 1-0 του Σπόραρ, το 2-0 με κούρσα και γύρισμα στον Τζούρισιτς και το 3-0 με κερδισμένο πέναλτι. Απλά καταπληκτικός!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Άντρατζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος φορ έκανε σπουδαία εμφάνιση. Άνοιξε τον δρόμο της νίκης, κέρδισε πολλές μάχες από τους αντίπαλους στόπερ και ήταν εξαιρετικός. Στην ίδια κατηγορία φυσικά και ο Φίλιπ Τζούρισιτς που έκανε την διαφορά στη μεσαία γραμμή και πέτυχε το 2-0 με ένα σούπερ τελείωμα έξω από την περιοχή. Στην ίδια κατηγορία και ο Βιλένα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η ανασταλτική λειτουργία της Ντνίπρο ήταν το μεγάλο πρόβλημα και ο Παναθηναϊκός το ήξερε και το εκμεταλλεύθηκε. Ειδικά μετά το 2-0, οι γηπεδούχοι είχαν εικόνα... διάλυσης και το Τριφύλλι πέτυχε και τρίτο γκολ.

Η ΓΚΑΦΑ: Η Ντνίπρο σε όλο το ματς άφηνε τον Χουάνκαρ να παίζει 1vs1 και ο Ισπανός τους έκανε... πλάκα!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ντανιέλε Τσίφι έκανε μια καλή διαιτησία απόψε στο Κόζιτσε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός με μία φανταστική εμφάνιση πέρασε σαν... σίφουνας από το Κόζιτσε, νίκησε 3-1 την Ντνίπρο και βρίσκεται με το... ενάμισι πόδι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

ΝΤΝΙΠΡΟ: Κιναρέλκιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61' Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (73' Κραπιλένκο), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Χουτσούλιακ, Ραμπτσίνσκι, Τρετιάκοβ (61' Άνταμτσουκ), Ντόβμπικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (70' Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (78' Μαντσίνι), Μπερνάρ (70 Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (78' Ιωαννίδης).

@Photo credits: INTIME
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα