Γαλατάσαραϊ - Κοπεγχάγη 2-2: Επιστροφή - εξπρές για τους Τούρκους, έσωσαν τον βαθμό στο φινάλε (vid)

Νίκος Κικίδης
Γαλατά

bet365

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Γαλατάσαραϊ, επέστρεψε από το 0-2 της Κοπεγχάγης με διπλό «χτύπημα» στο φινάλε και έσωσε τον βαθμό (2-2) στην πρεμιέρα της στο Champions League.

Για 86 λεπτά όλα έδειχναν μάταια για τη Γαλατάσαραϊ! Οι χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαν μετουσιωθεί σε γκολ, τη στιγμή που η Κοπεγχάγη είχε αποκτήσει ασφαλές προβάδισμα με λιγοστές φάσεις (0-2). Ακόμα ωστόσο και με όλα τα στοιχεία εναντίον τους, οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 73΄και με δυο γκολ στο φινάλε (86΄, 88΄) ισοφάρισαν για να σώσουν τον βαθμό (2-2).

Τα πράγματα πάντως θα μπορούσαν να είχαν αποδειχθεί πολύ πιο εύκολα για τους Τούρκους, αν ήταν πιο εύστοχοι στο πρώτο μέρος. Με κορυφαία ευκαιρία το δοκάρι του Ακτούρογλου (23΄) ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και τελικά οι Δανοί τους τιμώρησαν κόντρα στη ροή με γκολ του Ελιουνούσι (35΄)!

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ευτύχησαν να κάνουν δυο τα τέρματά τους στο 58΄όταν έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση και άστοχη έξοδο του Μουσλέρα, ο Γκονσάλβες εκτέλεσε σε κενή εστία για το 0-2. Η αποβολή του Ζελέρτ στο 73΄ωστόσο χάρισε ελπίδες στη Γαλατά, η οποία λυτρώθηκε στο φινάλε.

Αρχικά ο Μπόι με ξερό σουτ στο 86΄και δυο λεπτά αργότερα ο Τετέ με ασύλληπτο βολέ από το κόρνερ έφεραν το ματς στα ίσα για να σώσουν τους Τούρκους από μια εφιαλτική πρεμιέρα.

Γαλατάσαραϊ (Οκάν Μπουρούκ): Μουσλέρα, Μπόι, Νέλσον, Μπαρντάτσι. Ανχελίνο, Τορέιρα, Ντεμιρμπάι (59΄Ολιβέιρα), Ακτούρκογλου (66΄Ζαχά), Ζίγιεχ (66΄Γιλμάζ), Μέρτενς (59΄Τετέ), Ικάρντι

Κοπεγχάγη (Γιάκομπ Νέεστρουπ): Γκραμπαρά, Ζελέρτ, Ντικς, Φαφρο, Μέλινγκ, Φαλκ, Γκονσάλβες (70΄Κλάεσον), Λεράγκερ, Ελγιουνούσι, Ασουρί (76΄Λουντ), Λάρσον (70΄Οσκάρσον, 76΄Άνκερσεν)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα