Champions League: Ο Μπέλινγκχαμ λύτρωσε την Ρεάλ στο 94'! (vid)

Jude Bellingham 100

bet365

Με γκολ του Τζουντ Μπέλινγκχαμ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ρεάλ Μαδρίτης λύγισε την Ουνιόν Βερολίνου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (1-0), στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου – Τα δοκάρια και ο τερματοφύλακας Φρέντερικ Ρένοβ κράτησαν «ζωντανούς» τους Γερμανούς μέχρι (σχεδόν) το φινάλε.

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ La Liga και Champions League. Μπορεί στο τελευταίο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ να μην σκόραρε (ντροπή του…), αλλά στην πρεμιέρα της Βασίλισσας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στο πλαίσιο του τρίου ομίλου, ο Άγγλος φώναξε ξανά «παρών», λυτρώνοντας την ομάδα του κόντρα στην αξιόμαχη Ουνιόν Βερολίνου (1-0) με γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σταθερά χωρίς τους τραυματίες Τιμπό Κουρτουά, Έντερ Μιλιτάο και Βινίσιους Ζούνιορ, ο Κάρλο Αντσελότι έχασε με τραυματισμό και τον Ντάνι Καρβαχάλ, με τον Λούκας Βάθκεθ να παίρνει την θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Νταβίντ Αλάμπα να ξεκινάει αριστερά αντί του Φραν Γκαρθία, με τον Νάτσο ως παρτενέρ του Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Επιστροφή στην ενδεκάδα για τον αειθαλή Λούκα Μόντριτς, αντί του Τόνι Κρόος.

Ο Ουρς Φίσερ ξεκίνησε τον βετεράνο Λεονάρντο Μπονούτσι στο κέντρο της άμυνας αντί του τραυματία Ρόμπιν Κνόχε, ενώ την θέση του τιμωρημένου Γιάνικ Χάμπερερ στην μεσαία γραμμή πήρε ο Λούκας Τουσάρ.

Μια τελική προσπάθεια εντός εστίας

Άψογα στημένη στην άμυνα η Ουνιόν (εξαιρετικός ο Ντιόγκο Λέιτε) και με την δυναμική στήριξη των φιλάθλων της, μπλόκαρε όλες τις επιθετικές προσπάθειες της Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν μάλλον ξεκούραστο και ακίνδυνο για τον τερματοφύλακα Φρέντερικ Ρένοβ.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι είχαν 14 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων μόλις η μια ήταν προς την γερμανική εστία, η οποία απειλήθηκε πραγματικά μόνο στο έκτο λεπτό, όταν σε μια κεφαλιά του Χοσέλου η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ξεκίνησαν με πίεση ψηλά, πλησίασαν με σχετικό κίνδυνο την εστία του Κέπα, χωρίς πάντως να απειλήσουν ιδιαιτέρως, χάρη και στην πολύ σταθερή παρουσία του (επίσης Γερμανού) Ρούντιγκερ.

Ο Μπέλινγκχαμ έριξε το… τείχος του Βερολίνου!

Στο δεύτερο μέρος, η Ρεάλ ανέβασε ταχύτητες, αναζητώντας το γκολ που θα ξεκλείδωνε την αντίπαλη άμυνα, η οποία ζορίστηκε πολύ περισσότερο απ’ ότι στο πρώτο, εάν και είχε την πρώτη τελική προσπάθεια, με σουτ του Ρόμπιν Γκόσενς στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Οι Μαδριλένοι άγγιξαν τρεις φορές το πολυπόθητο τέρμα, έχοντας δύο δοκάρια μέσα σε δώδεκα λεπτά, πρώτα σε γυριστό του Ροντρίγκο (51’) και στη συνέχεια μετά από απόκρουση του Ρένοβ σε κεφαλιά του Χοσέλου (63’), στον οποίο είχε αρνηθεί το γκολ και λίγο νωρίτερα.

Ο Αντσελότι φρέσκαρε σταδιακά την ενδεκάδα με την είσοδο των Φεδερίκο Βαλβέρδε, Τόνι Κρόος και Φραν Γκαρθία, με τον Φίσερ να «απαντά» βάζοντας Κέβιν Φόλαντ και Μπρέντεν Άαρονσον, την ώρα που ο Ρένοβ συνέχιζε το… βιολί του, κάνοντας καταπληκτική απόκρουση σε «κεραυνό» του Μόντριτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής (68’).

Η πίεση των Μαδριλένων μεγάλωνε με το πέρασμα των λεπτών, ο Ρούντιγκερ σε δύο περιπτώσεις και ο Χοσέλου σε μια άγγιξαν το γκολ, το οποίο εντέλει σημείωσε, ποιος άλλος, ο Μπέλινγκχαμ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Κόρνερ από τα αριστερά, κοντινή πάσα του Κρόος στον Βαλβέρδε , ο Ουρουγουανός σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και, ύστερα από δύο κόντρες, η μπάλα καταλήγει στα πόδια του Άγγλου, ο οποίος χρειάζεται απλώς να την σπρώξει στην κενή εστία, προκαλώντας παροξυσμό στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η Ρεάλ, έστω και με τα χίλια ζόρια, μπήκε με το δεξί στη δική της διοργάνωση και το οφείλει σε έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή που στοίχισε 103 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως μετά από μόλις έναν μήνα αγώνων αρχίζουν να φαίνονται… λίγα!

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέπα – Λούκας, Ρούντιγκερ, Νάτσο (73’ Φραν Γκαρθία), Αλάμπα – Τσουαμενί (66’ Βαλβέρδε), Καμαβινγκά (66’ Κρόος), Μόντριτς (81’ Μπραΐμ Ντίαθ), Μπέλιγκχαμ – Ροντρίγκο, Χοσέλου.

Ουνιόν Βερολίνου (Ουρς Φίσερ): Ρένοβ – Ντοέκι, Μπονούτσι (80’ Τζάκελ), Ντιόγκο Λέιτε – Γιουράνοβιτς, Κραλ, Γκόσενς, Λαϊντουνί (66’ Άαρονσον), Τουσάρ (84’ Κέμλαϊν) – Μπέρενς (66’ Φόλαντ), Μπέκερ (81’ Φοφανά).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα