Champions League: Ο Λαουτάρο έσωσε τον βαθμό για την Ίντερ στο Σαν Σεμπαστιάν, «διπλό» της Ζάλτσμπουργκ στη Λισαβόνα

Βασίλης Μπαλατσός
Λαουτάρο

bet365

Ο Λαουτάρο Μαρτίνες ισοφάρισε στο 87ο λεπτό κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας για την Ίντερ (1-1). «Διπλό» της Ζάλτσμπουργκ στο «Ντα Λουζ», 2-0 την Μπενφίκα των δέκα παικτών.

Η Σοσιεδάδ επέστρεψε στο Champions League έπειτα από μια δεκαετία, μπήκε «φορτσάτη» στο ματς, είχε ευκαιρίες για πάνω από ένα γκολ, όμως δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες με γκολ στο 87' ισοφάρισε σε 1-1 και χάρισε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας στο Σαν Σεμπαστιάν.

Στο 3ο λεπτό ο Μπαρενετσέα σημάδεψε το δοκάρι του Ζόμερ και στο 4' ήρθε το γκολ. O Ογιαρθάμπαλ πίεσε τον Μπαστόνι, ο οποίος προσπάθησε να κουβαλήσει την μπάλα, ο Μπράις Μέντεθ την έκλεψε και πλάσαρε για το 1-0.

Στο 41’ ο Κούμπο έβγαλε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά αλλά ο Λε Νορμάντ αστόχησε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 45' ο εξαιρετικός Ιάπωνας εξτρέμ εκτέλεσε από πλάγια θέση και ο Ζόμερ τον νίκησε με δυσκολία. Στο 48' ο Ελβετός κίπερ έκανε ακόμα μια μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Ογιαρθάμπαλ.

Στο 65' ο Μάικλ Όλιβερ έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μπαρέλα, ο VAR τον κάλεσε να εξετάσει τη φάση και ο Βρετανός διαιτητής άλλαξε την απόφαση του. Στο 69' ο Μερίνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 79' ο Μάρκους Τουράμ έστειλε την μπάλα στα δίχτα αλλά μετά από παρέμβαση του VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Τελικά τη λύση την έδωσε στο 87' ο Λαουτάρο Μαρτίνες. Μετά από φάση διαρκείας ο Φρατέζι έκανε τη σέντρα - σουτ και ο Αργεντινός από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Θουμπιμένδι, Θουμπελδία, Τίρνεϊ (62’Μουνιόθ), Τραορέ, Λε Νορμάν, Μέντεθ (85’Πατσέκο), Μερίνο, Κούμπο (74’Οντριοθόλα), Ογιαρθάμπαλ (72’Σαντίκ), Μπαρενετσέα (62’Τσο).

Ίντερ: Ζόμερ, Μπαστόνι (55’Ντι Μάρκο), Ντε Φράι (76’Ατσέρμπι), Παβάρ, Ντάμφρις, Αουγούστο, Μχιταριάν (70’Σάντσες), Ασλάνι (55’Φρατέζι), Μπαρέλα, Αρναούτοβιτς (55’Τιράμ), Λαουτάρο Μαρτίνες.

Η Μπενφίκα «πλήρωσε» την γκάφα του Σίλβα

Η Ζάλτσμπουργκ πήρε κεφάλι στον όμιλο χάρη στη νίκη της στο «Ντα Λουζ». Οι Αυστριακοί είχαν αριθμητικό πλεονέκτημα από το 13ο λεπτό, το εκμεταλλεύτηκαν, επικράτησαν της Μπενφίκα με 2-0 και έφυγαν από τη Λισαβόνα με το τρίποντο.

Το παιχνίδι έδειξε να «στραβώνει» από την αρχή του ματς για τους Αετούς. Μόλις στο 2' ο αντικαταστάτης του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, Ανατόλι Τρούμπιν έκανε πέναλτι, ο Κονατέ ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά αστόχησε.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 13' όταν ο αμυντικός των γηπεδούχων Αντόνιο Σίλβα έδιωξε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής έδωσε δεύτερο πέναλτι στους φιλοξενούμενους, μαζί με απευθείας κόκκινη κάρτα. Αυτή τη φορά την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Σίμιτς, ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Η Μπενφίκα έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που στο πρώτο τέταρτο ενός αγώνα, έκανε δύο πέναλτι και είχε μια αποβολή. Ενώ η Ζάλτσμπουργκ πλησιάζει το ρεκόρ των 3 πέναλτι σε ένα ημίχρονο που είχε εκτελέσει επίσης η ομάδα της Αυστρίας κόντρα στην Σεβίλλη στην Ισπανία το 2021.

Οι Αυστριακοί έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση στο 51', ο Σίμιτς έσπασε την μπάλα στον Γκλουχ, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία έκανε το 2-0 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Μπενφίκα: Τρούμπιν, Μπα, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Άουρσνες, Κοκτσού (72’Τσικίνιο), Νέβες, Ράφα Σίλβα (84’Γκουβέια), Ντι Μαρία (72’Νέρες), Ζοάο Μάριο (16’Μοράτο), Μούσα (84’Τένγκστεντ).

Ζάλτσμπουργκ: Σλάγκερ, Τέρζιτς, Πάβλοβιτς (89’Πιοτκόφσκι), Μπαϊντού (72’Σολέ), Ντέντιτς, Κίεργκαααρντ, Γκλουχ (71’Σούσιτς), Γκούρνα ντουάτ, Μπίντστρουπ, Σίμιτς (72’Ράτκοφ), Κονατέ (59’Κοϊτά).

4ος Όμιλος

Αποτελέσματα:

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ίντερ 1-1
Μπενφίκα - Ζάλτσμπουργκ 0-2

Βαθμολογία:

  1. Ζάλτσμπουργκ 3
  2. Ρεάλ Σοσιεδάδ 1
  3. Ίντερ 1
  4. Μπενφίκα 0

Επόμενη αγωνιστική (3/10)

Ζάτσμπουργκ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 19:45
Ίντερ - Μπενφίκα 22:00

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα