Φέγενορντ - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3: Κλείδωσαν τους «16» οι Ροχιμπλάνκος και... πήραν μαζί τους και τη Λάτσιο (vid)

Ιάσονας Θεριός
atletico_madrid_chl

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης υπέταξε τη Φέγενορντ των δύο αυτογκόλ (!) στο Ρότερνταμ (3-1) και εξασφάλισε την παρουσία της στα νοκ-άουτ του Champions League, χαρίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση και στη Λάτσιο. Στο Europa League θα συνεχίσουν οι Ολλανδοί.

Ροχιμπλάνκα πρόκριση μέσα στο Ρότερνταμ! Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε με τριάρα από την έδρα της Φέγενορντ και «τσέκαρε» το εισιτήριό της για τη φάση των «16» του Champions League. Μαζί της για... παρέα πήρε και τη Λάτσιο (που νωρίτερα επικράτησε της Σέλτικ), με τις δυο τους να ετοιμάζονται για τον τελικό πρωτιάς του ομίλου την τελευταία αγωνιστική. Στο Europa League θα συνεχίσουν οι πρωταθλητές Ολλανδίας που κόντρα στους Ισπανούς... σκόραραν δύο αυτογκόλ!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν από νωρίς τον Όμπλακ, είδαν όμως την ομάδα του Σιμεόνε να τους... κόβει τον αέρα άμεσα. Στο 13' ο Μοράτα ξεχύθηκε στην αντεπίθεση αλλά ο Μπάιλοβ του είπε «όχι» στο τετ α τετ. Από το κόρνερ πάντως, οι Ροχιμπλάνκος μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ χάρη στο... τρελό - και άτυχο - αυτογκόλ του Χερτράουντα.

Η Ατλέτικο απείλησε ξανά με Μοράτα και Γκριεζμάν και στο 57' πήρε αέρα δύο τερμάτων. Ο Ερμόσο έπιασε ένα ασύλληπτο βολέ από τη γωνία της περιοχής και κρεμώντας τον γκολκίπερ των Ολλανδών έκανε το 2-0.

Η ομάδα του Σλοτ έψαξε την απάντησή της και στο 77', μετά από δύο ακόμα καλές στιγμές τους Γκριεζμάν, μείωσε σε 2-1 με τον Βίφερ. Το αυτογκόλ του Χιμένες στο 81' ωστόσο «σκότωσε» τα όποια όνειρά της και «κλείδωσε» τη νίκη-πρόκριση των Ροχιμπλάνκος.

Φέγενορντ: Μπάιλοβ, Χεϊρτράουντα, Τράουνερ (64’ Μιλανμπό), Χάντσκο, Χάρτμαν, Βίφερ, Στενχς (68’ Ιβάνουσετς), Τίμπερ, Μίντεχ (64’ Λινγκρ), Παϊσάο (46’ Ουέντα), Χιμένες

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Ρικέλμε, Ερμόσο, Βίτσελ, Χιμένεθ, Μολίνα, Ντε Πολ (76’ Σαούλ), Κόκε (84’ Κορέα), Γιορέντε (56’ Μπάριος), Μοράτα (76’ Ντεπάι), Γκριεζμάν

5ος όμιλος

Αποτελέσματα
Λάτσιο - Σέλτικ 2-0
Φέγενορντ - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3

Βαθμολογία

  1. Ατλέτικο Μαδρίτης 5 (15-6) 11
  2. Λάτσιο 5 (7-5) 10
  3. Φέγενορντ 5 (8-8) 6
  4. Σέλτικ 5 (3-14) 1

Τελευταία αγωνιστική (13/12)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λάτσιο
Σέλτικ - Φέγενορντ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα