Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κερδίσει - χάσει, αυτή η ομάδα δεν προχωρά…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κερδίσει - χάσει, αυτή η ομάδα δεν προχωρά…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κερδίσει - χάσει, αυτή η ομάδα δεν προχωρά…

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιάζει ανίκανη να λύσει τα προβλήματά της και μια... απροσδόκητη πρόκριση τους «16» του Champions League απλώς θα καθυστερήσει το αναπόφευκτο.

Ένα από τα χειρότερα αποτελέσματα της τελευταίας δεκαετίας, μια εμφάνιση που εξόργισε τον οργανισμό, τους φίλους της Μάντσεστερ. Συνέπεσε χρονικά με τα δέκα χρόνια από την πρόσληψη του Μόγιες, ενός προπονητή που είχε πάρει το... χρίσμα ως ο επόμενος Φέργκιουσον, αλλά δεν εξελίχθηκε ποτέ ως τέτοιος. Ο Μόγιες είχε παραδεχθεί πώς η Γιουνάιτεντ έπρεπε να βελτιωθεί σε τομείς όμως η αμυντική λειτουργία, οι πάσες και η δημιουργία φάσεων. Τι άλλαξε από τότε; Τίποτα.

Το τελευταία σφύριγμα στο ματς του Σαββάτου βρήκε τον Τεν Χαγκ στον πάγκο, είχε την ίδια έκφραση απογοήτευσης, θυμού και δυσπιστίας που είχαν όλοι όσοι ανέλαβαν μετά τον Φέργκιουσον. «Είμαστε πραγματικά ασυνεπείς σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Δεν έχουμε σταθερότητα», επισήμανε. «Έχουμε τις ικανότητες να το κάνουμε αλλά όταν συμβαίνει αυτό πρέπει να το δείχνεις συνέχεια. Νομίζω πώς ως ομάδα, δεν είμαστε αρκετά καλοί για να είμαστε συνεπείς. Πρέπει να δουλέψουμε και άλλο ως ομάδα για να το βελτιώσουμε αυτό», συνέχισε.

Η Γιουνάιτεντ παίρνει… master στην ασυνέπεια, στην έλλειψη σταθερότητας. Με 11 νίκες, αλλά και 11 ήττες φέτος πως να δώσει στους οπαδούς της τη δυνατότητα να πιστέψουν σε αυτή. Μια ισοπαλία έκανε φέτος, αυτή στην Πόλη και σίγουρα μόνο ικανοποίηση δεν έφερε. Ακόμα και με νίκη επί της πρωτοπόρου Μπάγερν Μονάχου μπορεί να μην καταφέρει να περάσει στη νοκ άουτ φάση του Champions League.

Ακόμα και προκριθεί, ποιος μπορεί να πιστέψει πως ομάδα ανέκαμψε; Η αποφυγή του αποκλεισμού της την Τρίτη μάλλον θα καθυστερήσει το αναπόφευκτο. Το αγωνιστικό πρόσωπο που βλέπουμε φέτος ταιριάζει περισσότερο με ομάδας που βρίσκεται πιο κοντά στην ήττα παρά στη νίκη. Εκεί που κάνει σερί τριών νικών, εκεί απαντά με ένα αντίστοιχο σερί ηττών. Πάντα θα βρίσκεται μπροστά της μια αγωνιστική κρίση.

Όπως με τον Σόλσκιερ που υπήρχε μια δυσλειτουργική αγωνιστικά ομάδα ταλαντούχων παικτών που ουσιαστικά ποτέ δεν μπόρεσε να αλλάξει και να βελτιωθεί όσο χρειαζόταν, έτσι και τώρα, αυτή η ομάδα δεν μπορεί να πάρει τα πάνω της. Πως τα φέρνει όμως η μοίρα… Την Κυριακή η Μάντσεστερ αντιμετωπίζει τη Λίβερπουλ, μια ημέρα πριν από τη συμπλήρωση των πέντε ετών από την απόλυση του Μουρίνιο. Ναι, ο Πορτογάλος είχε απολυθεί δυο ημέρες μετά την εκτός έδρας ήττα από τους Reds και το κλίμα είναι τόσο τοξικό όσο ήταν τότε…

Ποιος όμως θα αποφασίσει την απόλυση. Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ παίρνει στα χέρια του το 25% και μέχρι τότε κανείς δεν δείχνει την προθυμία να προβεί σε σοβαρές διορθωτικές κινήσεις. Η Μάντσεστερ στροβιλίζεται γύρω από την εσωστρέφειά της σε σημείο που εξοργίζει τους φίλους της. Όπως σχολίασε και το Athletic «Οι νίκες μπορεί να μην μοιάζουν λυτρωτικές και οι ήττες να μην οδηγούν στην καταστροφή». Ποιος πιστεύει πως μπορεί η Γιουνάιτεντ να βρει την αγωνιστική της συνέπεια; Αν κρίνουμε από την τελευταία εμφάνιση, σίγουρα όχι ο Τεν Χαγκ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...