Champions League: Ευρωπαϊκό «σωσίβιο» στο 90+2' για την Μπενφίκα, πρωτιά για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (vid)

Ιάσονας Θεριός
benfica_winnnn

bet365

Με το φοβερό τακουνάκι του Καμπράλ στo 90+2' η Μπενφίκα πήρε την πολυπόθητη νίκη με δύο γκολ διαφορά κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ (3-1) και... έσωσε επεισοδιακά το Europa League. Λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε Ίντερ και Ρεάλ Σοσιεδάδ και πρωτιά στους Βάσκους.

Ταξίδεψε στην Αυστρία με την πλάτη στον τοίχο και θα γυρίσει στην Πορτογαλία περήφανη και νικήτρια! Η Μπενφίκα χρειαζόταν νίκη με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ για να εξασφαλίσει την 3η θέση του ομίλου και τη συνέχεια στο Europa League και την πήρε σε... φινάλε θρίλερ! Οι Αετοί με το ασύλληπτο τακουνάκι του Καμπράλ στις καθυστερήσεις έστειλαν... σπίτι τους Ταύρους την τελευταία στιγμή και έσωσαν την ευρωπαϊκή τους παρτίδα!

Η Μπενφίκα ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και πίεσε για να βρει τα γκολ. Άλλωστε δεν είχε και άλλη επιλογή. Και για καλή της τύχη είχε επίσης τον... γερόλυκο Άνχελ Ντι Μαρία σε καταπληκτική ημέρα. Ο Ράφα Σίλβα απείλησε στο 14' και ο Αργεντινός... ζωγράφισε στο 32'.

Με φοβερή φαλτσαριστή απευθείας εκτέλεση κόρνερ, ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους Λουζιτανούς, δίνοντάς τους πνοή. Και τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για την ομάδα του Σμιντ στις καθυστερήσεις.

Ο Ντι Μαρία βρήκε τον Ράφα Σίλβα με εξαιρετική μεταβίβαση μέσα στην περιοχή και ο Πορτογάλος με διαγώνιο σουτ έδωσε ελπίδες πρόκρισης στην Μπενφίκα.

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος αστόχησε από καλή θέση στο 52' και το... πλήρωσε αφού τα φτερά των Αετών ψαλίδισε το τέρμα του Σούσιτς πέντε λεπτά μετά. Ο Κροάτης σούταρε από το ύψος της περιοχής και η μπάλα μετά από μια μικρή κόντρα κατέληξε στα δίχτυα του Τρουμπίν για το πολύτιμο 2-1.

Ο Ντι Μαρία στο 69' με φοβερή ατομική ενέργεια φλέρταρε με την ισοφάριση και και στο 77' ο Ράφα Σίλβα και πάλι από πάσα του Αργεντινού είδε τον Σλάγκερ να του λέει «όχι» στο τετ α τετ.

Η Μπενφίκα πάντως δεν σταμάτησε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ και εν τέλει το βρήκε στο... χείλος του γκρεμού. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άουρσνες έστρωσε μετά από βαθιά μπαλιά στον Καμπράλ κι εκείνος με πανέμορφο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να πετάξει το... ευρωπαϊκό σωσίβιο στην ομάδα του!

Πρωτιά για την... αλύγιστη Σοσιεδάδ

Σπουδαία διάκριση για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ! Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα όσον αφορά την πρωτιά του ομίλου. Αν η Ίντερ την ήθελε θα έπρεπε να πάρει την εντός έδρας νίκη κόντρα στους Βάσκους με οποιοδήποτε σκορ. Η ομάδα του Αλγκουαθίλ ωστόσο έμεινε... αλύγιστη και με τη λευκή ισοπαλία εξασφάλισε πως θα πάει στην κλήρωση για τους «16» ως ισχυρή, δίνοντας συνέχεια στην εξαιρετική της ευρωπαϊκή πορεία.

Ελάχιστες ήταν οι πραγματικά καλές στιγμές στο παιχνίδι. Στο 39' ο Τσαλχάνογλου έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στο 75' ο ρέφερι πήρε πίσω μέσω VAR πέναλτι για τη Σοσιεδάδ στη... βουτιά του Κούμπο.

Οι Νερατζούρι θα μπορούσαν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη βέβαια, όμως στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λαουτάρο Μαρτίνες αστόχησε από πολύ κοντά και οι Βάσκοι πανηγύρισαν τη σπουδαία πρωτιά.

4ος όμιλος

Αποτελέσματα
Ζάλτσμπουργκ - Μπενφίκα 1-3
Ίντερ - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0

Βαθμολογία

  1. Ρεάλ Σοσιεδάδ 6 (7-2) 12
  2. Ίντερ 6 (8-5) 12
  3. Μπενφίκα 6 (7-11) 4
  4. Ζάλτσμπουργκ 6 (4-8) 4
@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα