Ολυμπιακός Κ19- Ναντ Κ19 3-1 πεν (0-0 κ.δ) : Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή θα ανέβω! (vids)

Ολυμπιακός Κ19- Ναντ Κ19 3-1 πεν (0-0 κ.δ) : Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή θα ανέβω! (vids)

πανηγυρική

bet365

Mε την αύρα από το... έπος της Πόλης, ο Ολυμπιακός Κ19 γράφει την δική του ιστορία! Όπως και η πρώτη ομάδα, έτσι και τα «τρομερά ερυθρόλευκα μωρά» επικράτησαν στα πέναλτι της Ναντ 3-1 και προκρίθηκαν στον τελικό του Youth League! Την Δευτέρα ο τελικός με το νικητή του Πόρτο - Μίλαν.

Τα θρυλικά μωρά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου δεν σταματούν πουθενά! Πέρασαν, μέσω των πέναλτι (0-0 κ.δ. και 3-1 στα πέναλτι), τη Ναντ και την ερχόμενη Δευτέρα θα διεκδικήσουν το Ευρωπαϊκό στο Youth League απέναντι στην Πόρτο ή στη Μίλαν.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τις στιγμές τους στο ματς, άντεξαν στην πίεση από τη Ναντ, είδαν να τους ακυρώνεται γκολ στο τέλος του α' μέρους και τελικά στα πέναλτι ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση.

Ξεκίνησε δυνατά ο Ολυμπιακός, ισορρόπησε η Ναντ

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει στο ματς με διάθεση να πιέσει ψηλά και να ασκήσει πρέσινγκ στο μισό γήπεδο. Όποτε το έκαναν αυτό οι παίκτες του Δημήτρη Μαυρογενίδη, δημιουργούσαν πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα.

Οι Γάλλοι, κατάφεραν να ισορροπήσουν ωστόσο στο ματς και με τους Γκοτιέ - Ασουμανί γινόντουσαν επικίνδυνοι. Στο 13' ο Σίνα έπεσε και μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Νζιτά και στο 16' ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είπε εντυπωσιακό «όχι» στον Μαφουμπί που ακούμπησε τη μπάλα τόσο... όσο στη σέντρα του Γκοτιέ.

Οι ερυθρόλευκοι έψαχναν τη μεγάλη φάση και αυτή ήρθε στο 34'. Ο Κωστούλας, από την εξαιρετική συνεργασία με τον Παπακανέλλο, βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και έπιασε ένα αριστερό δυνατό σουτ που εξουδετέρωσε ο Μαμπόν.

Η Ναντ απάντησε στο 38' με τον Γκιρασί να αιφνιδιάζεται και να στέλνει άουτ τη μπάλα με το κεφάλι από κενή εστία στη σέντρα του Ασουμανί.

Ακυρώθηκε ερυθρόλευκο γκολ στις καθυστερήσεις

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός έσπρωξε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με τον Κωστούλα, από την κεφαλιά πάσα του Κουτσίδης, αλλά ύστερα από έλεγχο του VAR ακυρώθηκε επειδή υπήρχε χέρι στη φάση. Ετσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ.

Προσπάθησε να πιέσει η Ναντ, ανέβασε ταχύτητα ο Ολυμπιακός

Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που στο β' μέρος μπήκαν καλύτερα στο β' μέρος. Στο 56' ο Σίνα αρνήθηκε το γκολ στο σουτ του Γκιρασί και από το 65' και μετά άλλαξε το παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ταχύτητα και ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να γίνουν πιο απειλητικοί.

Στο 66' ο Κωστούλας πήρε ένα φάουλ σε καλό σημείο. Ο Μουζακίτης σούταρε απευθείας, ο Μπαμπόν δεν μπλόκαρε κι ο Παπακανέλλος στην εξέλιξη της φάσης πήρε κόρνερ. Στο 75' ο Κωστούλας κράτησε μπάλα, πήγε να περάσει, μπήκε στην περιοχή και εν τέλει πήρε κόρνερ, με προσπάθεια πάνω στη γραμμή.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που στα τελευταία λεπτά είχε μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό της Ναντ, πιέζοντας για να μην πάει το ματς στη διαδικασία των πέναλτι. Αυτό όμως δεν ήταν δυνατόν κι έτσι το εισιτήριο για τον τελικό κρίθηκε στην... ψυχοφθόρα αυτή διαδικασία.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Χ - Λε Του άουτ
Χ - Μουζακίτης απόκρουση Μαμπόν
Χ - Ακαπαντί απόκρουση Σίνα
V - Μπάκουλας 1-0
V - Τουρέ 1-1
V - Μπ. Κωστούλας 2-1
Χ - Λερού δοκάρι
V - Πλατσικούρας 3-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σίνα, Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (90'+2' Τανούλης), Κουτσογούλας (79' Λιατσικούρας), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61' Δάμα), Κωστούλας

Ναντ: Μαμπόν, Γκοτιέ (69' Κουμούς), Μουαμπά, Ντιγκάρ, Ακαπαντί, Λερού, Γκομές, Γκιρασί (77' Τουρέ), Ασουμανί (81' Λε Του), Νζίτα (69' Σοβέν), Μαφουμπί

@Photo credits: eurokinissi
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα