Μάντσεστερ Σίτι - Χιρόνα: Πώς θα καταφέρουν να παίξουν ταυτόχρονα στο Champions League

Σιτι-Τζιρονα

bet365

Η Τζιρόνα κλείδωσε και μαθηματικά την παρουσία της στην Ευρώπη τη νέα σεζόν και ετοιμάζεται να κουνήσει σεντόνι τη νέα σεζόν. Ο τωρινός κανονισμός της UEFA δεν επιτρέπει σε ομάδες που ανήκουν στην ίδια ιδιοκτησιακή στέγη να συμμετάσχουν ταυτόχρονα στο Champions League, ωστόσο οι άνθρωποι του City Football Group έχουν ήδη βρει τον τρόπο...

Έμοιαζε έτσι και αλλιώς απίθανο να καταφέρει η Τζιρόνα να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Οι Καταλανοί ωστόσο «κλείδωσαν» μια τεράστια επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου με τη νίκη επί της Κάντιθ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Τζιρόνα θα συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση της UEFA, εξασφαλίζοντας την παρουσία της με το «τρίποντο» κόντρα στην Κάντιθ. Και εφόσον δεν προκύψει κάποια μεγάλη ανατροπή, οι Καταλανοί θα παίζουν τη νέα σεζόν στο Champions League!

Έτσι, αναπόφευκτα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο το θέμα με τη Μάντσεστερ Σίτι και την ταυτόχρονη παρουσία των δύο ομάδων στο Champions League. Η φοβερή και τρομερή Τζιρόνα που αποτελεί ουσιαστικά «θυγατρική» της Μάντσεστερ Σίτι, κάνει υπερήφανο το City Football Group, το οποίο βλέπει επιτέλους, να πετυχαίνει και στην Ισπανία το εγχείρημα της.

Το πρόβλημα των Αράβων του City Football Group, έχει να κάνει με τον κανονισμό της UEFA. Σύμφωνα με τον τωρινό κανονισμό, δύο ή και περισσότερες ομάδες που ανήκουν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, δεν μπορούν να συμμετάσχουν ταυτόχρονα στην ίδια διοργάνωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, αλλά ούτε σε θεσμό που βρίσκεται ακριβώς από κάτω.

Το City Football Group έχει στην κατοχή του το 47% των μετοχών της Τζιρόνα, με το υπόλοιπο 53% να είναι μοιρασμένο σε διάφορους επιχειρηματίες.

Η λύση ώστε να παίξουν και οι δύο στο Champions League

Λύση ωστόσο υπάρχει. Το City Football Group μπορεί να έχει και τις δύο ομάδες στο επόμενο Champions League εφόσον ακολουθήσει μερικά συγκεκριμένα βήματα. Αυτό που πρέπει να κάνει η Τζιρόνα, είναι να... ξεκόψει κάθε επαφή που έχει με τη Μάντσεστερ Σίτι. Τι σημαίνει αυτό... Τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν διάφοροι άνθρωποι από το City Group σε διαφορετικά πόστα της Τζιρόνα. Από τη διοίκηση, μέχρι και το τμήμα σκάουτινγκ, η Μάντσεστερ Σίτι έχει στείλει στην Καταλονία δικούς της ανθρώπους για να βοηθήσουν την Τζιρόνα.

Παράλληλα, η Τζιρόνα δεν πρέπει να έχει στο ρόστερ της ούτε έναν δανεικό ποδοσφαιριστή από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Κουτό για παράδειγμα που αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της φετινής ομάδας του Μίτσελ θα πρέπει, είτε να αποχωρήσει από την Τζιρόνα, είτε να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή. Με λίγα λόγια, η λύση ώστε οι δύο ομάδες να μπορέσουν να συμμετάσχουν ταυτόχρονα στο επόμενο Champions League, είναι να σταματήσουν να έχουν επαφές. Μόνο με αυτόν τον τρόπο η UEFA θα δώσει το «πράσινο» φως για την ταυτόχρονη συμμετοχή τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα