Μπερνάρντο Σίλβα για το χαμένο πέναλτι κόντρα στη Ρεάλ: «Δεν κοιμήθηκα πολύ»

Newsroom
Μπερνάρντο Σίλβα

bet365

Ο Μπερνάρντο Σίλβα σκόραρε το νικητήριο τέρμα του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας απέναντι στην Τσέλσι, μετά τις άγρυπνες νύχτες που προκάλεσε η αστοχία του στην ήττα της Σίτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πέναλτι.

Το γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα το Σάββατο στο Γουέμπλεϊ οδήγησε την κάτοχο του Κυπέλλου Μάντσεστερ Σίτι σε έναν δεύτερο διαδοχικό τελικό FA Cup. Ωστόσο, ήρθε μετά την αποτυχία του στον επαναληπτικό προημιτελικό στο «Έτιχαντ» όπου η «μάχη» με τη Ρεάλ Μαδρίτης οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Πορτογάλος εκτέλεσε το δεύτερο πέναλτι της Σίτι κατευθείαν στο κέντρο, ο τερματοφύλακας της Ρεάλ, Λούνιν, το απέκρουσε και οι κάτοχοι του τίτλου ηττήθηκαν τελικά και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο μέσος ρωτήθηκε πόσο δύσκολο ήταν αυτό και δήλωσε: «Δεν ξέρω... Συναισθηματικά, είναι η δουλειά μας, είναι το ποδόσφαιρο. Ναι, ήταν δύσκολο. Το πρώτο βράδυ δεν κοιμήθηκα πολύ, το δεύτερο βράδυ κοιμάσαι λίγο καλύτερα. Το τρίτο βράδυ κοιμάσαι σχεδόν όλη τη νύχτα, αλλά είναι αυτό που είναι. Είναι το ποδόσφαιρο, είναι το επάγγελμά μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα συναισθήματα».

Ο Σίλβα δέχθηκε κριτική για την απόφασή του να εκτελέσει το πέναλτι του στο κέντρο της εστίας. «Είχα δύο επιλογές. Είχα στο μυαλό μου μία από τις πλευρές, δεν θα σας πω ποια, και τη μέση. Περίμενα. Ήθελα να [εκτελέσω] το δεύτερο ή το τρίτο πέναλτι για να δω την αντίδραση του τερματοφύλακα στο πρώτο ή στα δύο πρώτα πέναλτι. Και κινήθηκε νωρίς [για το πρώτο], γι' αυτό θεώρησα ότι η μέση ήταν καλή γιατί σε στιγμές πίεσης οι τερματοφύλακες στο 99% των περιπτώσεων κινούνται. Όμως επέλεξε να μην κινηθεί και το fair play σε αυτόν - μπράβο του. Και ναι, είναι αυτό που είναι».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα