Ολυμπιακός: Η θρυλική πορεία της Κ19, από τη Λέτσε ως το... άπειρο (vids)

Ολυμπιακός: Η θρυλική πορεία της Κ19, από τη Λέτσε ως το... άπειρο (vids)

Ολυμπιακός

bet365

Τα 9 σκαλοπάτια που ανέβηκαν οι μπέμπηδες του Ολυμπιακού για να κατακτήσουν την αιωνιότητα, με την Κ19 των ερυθρόλευκων να γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά διοργάνωση της UEFA, όπως την καταγράφει βήμα - βήμα το Gazzetta!

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία στο γήπεδο της Νιόν. Η ομάδα του Πειραιά έγινε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που κατακτά Ευρωπαϊκό τρόπαιο, απέναντι στη Μίλαν με 3-0.

Αυτή η παρέα, έγινε η μόλις 2η ελληνική ομάδα που κατακτά διοργάνωση της UEFA μετά την Εθνική μας και το έπος της Πορτογαλίας το 2004.

Πώς κατάφεραν, όμως, τα... μωρά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου να πιστέψουν στο όνειρο; Να πιστέψουν στο ότι η κορυφή δεν είναι όνειρο αλλά ένας στόχος που μπορούν να κατακτήσουν;

Στα νοκ άουτ με... συνοπτικές διαδικασίες

Η διαδρομή δεν ήταν εύκολη... To ταξίδι ξεκίνησε στις 4/10, όταν οι ερυθρόλευκοι υποδέχτηκαν την Λέτσε, την περσινή πρωταθλήτρια στην Ιταλία. Εκεί επικράτησαν 3-1 και έκαναν εύκολο το έργο τους για τη ρεβάνς. Μόνο που και εκεί δεν... χαρίστηκαν και επικράτησαν στην Ιταλία με το ίδιο σκορ. 6 γκολ ενεργητικό και 2 παθητικό με το... καλημέρα.

Επόμενο εμπόδιο η Καμπάλα, η οποία κι αυτή είναι στην κορυφή στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν αποφασισμένος και... σαρωτικός. Το σκορ στο εκτός έδρας ματς έγραψε 0-3 και στο Φάληρο 4-0!

Ίντερ ήταν και... πάει

Ετσι, ο Ολυμπιακός μπήκε στη φάση των νοκ άουτ, έχοντας ήδη παρουσιαστεί πιστικός και έτοιμος για τα... μεγάλα. Τα δύσκολα. Τα «άπιαστα».

Πρώτο σκαλοπάτι η Ίντερ, που φέτος είναι στην πρώτη θέση της Primavera. Τα ερυθρόλευκα μωρά, όμως, κατάφεραν να την αποκλείσουν στα πέναλτι. Σε μια διαδικασία που κρίθηκε στη 12η εκτέλεση. Υστερα από 11 σερί εύστοχες εκτελέσεις, ο Ματέο Κότσι αστόχησε κι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «16».

Οι μικροί με την... τεράστια ψυχή κόντρα στη Λανς

Εκεί τον περίμενε η Λανς, με τους ερυθρόλευκους να την υποδέχεται στο Καραϊσκάκης. Το δυναμικό ξεκίνημα των Γάλλων δεν λύγισε τους Πειραιώτες. Στο 19' ο Σισουμπά έκανε το 0-1 και ο Φοφανά στο 52'. Εκεί, το όνειρο άρχισε να... τρεμοσβήνει, αλλά οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Στο 58' ο Χαράλαμπος Κωστούλας μείωσε σε 2-1 και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πνευμονίδης έκανε το 2-2 οδηγώντας το ματς στα πέναλτι. Άλλη μια ψυχοφθόρα διαδικασία, όπου οι μικροί έδειξαν πόσο μεγάλη ψυχή έχουν. Οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν λάθος. Αντίθετα, για τη γαλλική ομάδα άστοχοι ήταν οι Ντιλγουντί και Μπερνόντ.

Μαθήματα... χορού στο Μόναχο

Στους «8», ήρθε ακόμα ένα δύσκολο εμπόδιο. Η Μπάγερν Μονάχου, περίμενε τον Ολυμπιακό στη Βαυαρία για να κάνει.. πάρτι. Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν σαρωτικός. Μέσα σ' ένα... διαβολεμένο 8λεπτο, κατάφερε να πετύχει 3 γκολ και να... αφήσει τους Γερμανούς σπίτι τους. Στο 32' ο Μουζακίτης άνοιξε το σκορ, πέντε λεπτά αργότερα ο Παπακανέλλος πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ και ο Χαράλαμπος Κωστούλας στο 40' με το δεξί ανέβασε το δείκτη του σκορ. Στο 63' ο Ράμσακ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Αυτό ήταν! Ο Ολυμπιακός ήταν ήδη... εκεί. Ήταν ήδη στο Final 4 της Νιόν. Και εκεί δεν θα άφηναν το τρόπαιο να γλιστρήσει μέσα από την αγκαλιά τους. Η Ναντ ήταν το προτελευταίο σκαλοπάτι και στον τελικό θα έβρισκαν το νικητή του Πόρτο-Μίλαν.

Στη διαδικασία των πέναλτι με ήρωα τον Σίνα, που έπιασε το πέναλτι το Ακαπαντί, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-1 και έκοψε το εισιτήριο για τον τελικό. Τελικά, η Μίλαν ήταν αυτή που προκρίθηκε από τ' άλλο ζευγάρι.

Κατέκτησε το άπειρο

Στον τελικό, οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και παρόλο που θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ, αυτό το έκαναν στο δεύτερο 45λεπτο. Από το 60' μέχρι το 66', ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Ο Μουζακίτης δεν έκανε λάθος από την άσπρη βούλα, ο Παπακανέλλος πέτυχε άλλο ένα πανέμορφο γκολ και στο 66' ο Μπάκουλας με τρομερό ψαλιδάκι έβαλε το γκολ που ονειρεύεται να πετύχει κάθε παιδί σε τελικό διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός από χθες το απόγευμα είναι πρωταθλητής Ευρώπης σε επίπεδο Κ19 και αποδεικνύει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι... εδώ.

Η μαγική του πορεία σε ένα video σχεδόν 10 λεπτά:

@Photo credits: INTIME
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα