Σάντσο: Τα «όργια» του Άγγλου εξτρέμ στο πρώτο παιχνίδι με την Παρί

Σάντσο: Τα «όργια» του Άγγλου εξτρέμ στο πρώτο παιχνίδι με την Παρί

Σάντσο

bet365

Μια εμφάνιση που θα θυμάται για πάντα πραγματοποίησε απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Τζέιντον Σάντσο. Οι πρωτιές του Άγγλου απέναντι στους Παριζιάνους και η επίδοση που θύμισε Λιονέλ Μέσι.

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Ντόρτμουντ το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης για το ένα από τα δύο εισιτήρια του τελικού του Champions League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Βεστφαλούς ήταν ο Τζέιτον Σάντσο. Μπορεί ο Άγγλος εξτρέμ να μην είχε συμμετοχή στο ένα και μοναδικό γκολ της ομάδας του, ωστόσο ο Σάντσο πραγματοποίησε μια εμφάνιση που θα θυμάται για πάντα στην καριέρα του.

Οι πρωτιές του Σάντσο απέναντι στην Παρί

Δεν είχε γκολ. Δεν είχε ούτε καν την ασίστ στο γκολ. Ωστόσο όσα έκανε ο Σάντσο ήταν αρκετά και ικανά για να... υποχρεώσουν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να τον προσκυνήσει. Ο Άγγλος ήταν παντού στο επιθετικό τρίτο της Ντόρτμουντ. Η κάθε μεγάλη ευκαιρία της Μπορούσια περνούσε πρώτα από τα πόδια του Άγγλου. Ήταν αυτός που έκανε τον Νούνο Μέντες να ψάχνεται, καθώς ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να κοντρολάρει ποτέ τον 24χρονο ακραίο επιθετικό.

Ο Σάντσο θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό. Θύμισε τον Τζέιντον της Ντόρτμουντ των περασμένων ετών. Εκείνον πριν μετακομίσει στο Μάντσεστερ για χάρη της Γιουνάιτεντ. Και κατάφερε να ολοκληρώσει το παιχνίδι με πολλές πρωτιές στον επιθετικό τομέα.

Πρώτος σε επιτυχημένες ντρίμπλες με 12! Πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες, μετρώντας 13! Περισσότερες επαφές από κάθε άλλον στην αντίπαλη περιοχή, μετρώντας 11. Δημιούργησε παράλληλα και τρεις κλασικές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, έχοντας συνολικά 99 επαφές σε όλο το παιχνίδι. Είχε μάλιστα και 51 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, περισσότερες από τον καθένα στο γήπεδο, ενώ κατάφερε να ανακτήσει την μπάλα επτά φορές.

Μια all around εμφάνιση από τον εξτρέμ της Μπορούσια. Ένας Σάντσο που είχε λείψει πολύ στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Εκείνος ο Σάντσο που έλαμψε με τη φανέλα της Μπορούσια στην πρώτη του θητεία στο Ντόρτμουντ.

Εμφάνιση αλά... Μέσι

Οι πρωτιές του Άγγλου ήταν πολλές. Μια ήταν ωστόσο εκείνη που κέντρισε τα βλέμματα και έκλεψε την παράσταση. Το στατιστικό με τις ντρίμπλες θύμισε άλλες εποχές. Ο Σάντσο έγινε ο πρώτος Άγγλος στην ιστορία του Champions League με τόσες επιτυχημένες ντρίμπλες σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ποτέ ξανά άλλος ποδοσφαιριστής από το Νησί δεν είχε μετρήσει τόσες ντρίμπλες σε έναν αγώνα σε επίπεδο Champions League.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής με 10+ επιτυχημένες ντρίμπλες σε ημιτελικό Champions League μετά από 16 χρόνια. Τελευταία φορά που κάποιος ποδοσφαιριστής ήταν διψήφιος σε ντρίμπλες σε ένα τόσο μεγάλο ραντεβού ήταν -ποιος άλλος- ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε μετρήσει συνολικά 16 επιτυχημένες ντρίμπλες απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 2008.

Από τότε κανείς άλλος δεν είχε σπάσει το φράγμα των 10 επιτυχημένων ντριμπλών σε ημιτελικό Champions League, με τον Σάντσο να γίνεται ο πρώτος μετά από 16 χρόνια που σημειώνει μια τόσο φοβερή επίδοση σε ένα τόσο κρίσιμο ραντεβού.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα