Ελλάδα VS Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία: Ρεκόρ 7-0-5 και οι τέσσερις από τις πέντε ήττες ήταν στο γκολ (vids)

Ελλάδα

bet365

Ο Ολυμπιακός «φλερτάρει» με το Conference, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ πήραν φέτος μεγάλες εκτός των συνόρων νίκες και οι «Ευρωπαίοι» μας απέδειξαν πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια όλες τις ομάδες από τα κατά τεκμήριο κορυφαία πρωταθλήματα της «Γηραιάς Ηπείρου».

Το «εισιτήριο» για τον τελικό του Conference League πήρε ο Ολυμπιακός και στις 29 Μαΐου κόντρα στη Φιορεντίνα θα επιδιώξει να γίνει η πρώτη ομάδα της πατρίδας μας που θα κατακτήσει κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Παράλληλα αν το πράξει χωρίς να χρειαστεί τη διαδικασία των πέναλτι η Ελλάδα θα «σκαρφαλώσει» στην 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA και αυτόματα θα «κερδίσει» από τη σεζόν 2025/26 ένα επιπλέον «εισιτήριο» για τις διοργανώσεις της (σ.σ. από τέσσερα θα αυξηθούν σε πέντε), κάτι που θα πιστοποιήσει την πολύ καλή παρουσία των εκπροσώπων μας στις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις μας.

Κυρίως φέτος όπου ξέχωρα των «ερυθρολεύκων» οι κατά αλφαβητική σειρά ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ κατέγραψαν επίσης ορισμένες μεγάλες επιτυχίες.

Οι χώρες που κατά σειρά ηγούνται της σχετικής κατάταξης είναι η Αγγλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία, άρα τα κατά τεκμήριο κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου μας είναι η Premier League, η Serie A, η La Liga και η Bundesliga αντίστοιχα.

Ok, φυσικά και δεκτό πως ακόμη δεν μπορούμε να συγκριθούμε ως λίγκα απόλυτα μαζί τους σε αρκετά επίπεδα, αλλά με γνώμονα τα αποτελέσματα των «δικών» μας κόντρα στα clubs που προέρχονται από εκείνα, αυτόματα προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα. Μήπως αδικούμε τους εαυτούς μας, αφού στην προκειμένη περίπτωση η πλάστιγγα γέρνει αισθητά υπέρ μας;

Ο τελικός του Conference θα είναι η πρώτη «ελληνο-ιταλική» «μονομαχία» της τρέχουσας περιόδου, όμως σε 12 αναμετρήσεις μας κόντρα σε αγγλικές, ισπανικές και γερμανικές ομάδες έχουμε ρεκόρ 7-0-5 και μάλιστα οι τέσσερις από τις πέντε ήττες που γνώρισαν οι σύλλογοί μας ήταν στο γκολ!

Σίγουρα και σωστά το δείγμα δύναται να μην χαρακτηριστεί ως άκρως αντιπροσωπευτικό, αφού δεν κοντραριστήκαμε με τους θεωρητικά top class των εκεί λιγκών (π.χ. Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ, Iντερ, Μίλαν, Γιουβέντους κτλ), ωστόσο υπάρχει και ένας αντίλογος με επιμέρους σκέλη.

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε εύκολα (!) την Αστον Βίλα που είναι 4η στην Premier με δύο νίκες, επιμέρους σκορ 6-2 και στην ημιτελική φάση! Η ΑΕΚ πήγε στο «American Express Stadium», επικράτησε 3-2 της Μπράιτον που με το ποδόσφαιρό της έχει αποκομίσει άκρως κολακευτικά σχόλια και συνάμα έχασε δύσκολα από εκείνη στην «OPAP Arena» με 1-0. Για την ιστορία δε και μεταξύ άλλων οι «γλάροι» νίκησαν φέτος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά έριξε στο καναβάτσο με 2-0 τη Βιγιαρεάλ που μερικούς μήνες μετά πέρασε σαν «σίφουνας» από το Καμπ Νου (5-3), ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε μέσα-έξω την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης που παραμένει στο Top 6 της Bundesliga και για όσους θυμούνται περίπου 10 ημέρες μετά το 2-1 του Δικεφάλου στη Γερμανία έβαλε πέντε γκολ στην Μπάγερν Μονάχου (5-1). Αρα ούτε απέναντι σε εκείνους λογιζόμαστε για... χαμένοι από χέρι.

Δεδομένα βρισκόμαστε σε αρκετά ζητήματα πίσω, ωστόσο η φετινή εικόνα των «Ευρωπαίων» σε συνάρτηση και με τα αποτελέσματά τους - δυστυχώς ή ευτυχώς στην μπάλα αυτό «μετράει» πρωτίστως - «λένε» πολλά για την ποιότητα των ομάδων μας, την αξία των παικτών τους, Ελλήνων και μη, τους προπονητές που βρίσκονται στον πάγκο τους αλλά και τις επενδύσεις που γίνονται από τις εκάστοτε διοικήσεις.

Ελληνικές ομάδες VS Premier League: 4-0-2

Μπράιτον-ΑΕΚ 2-3
AEK-Μπράιτον 0-1
Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ 2-1
Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-0
Αστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4
Ολυμπιακός-Αστον Βίλα 2-0
Γκολ: 11-7

Ελληνικές ομάδες VS Serie A:

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα ;
Γκολ: -

Ελληνικές ομάδες VS La Liga: 1-0-1

Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ 2-0
Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 3-2
Γκολ: 4-3

Ελληνικές ομάδες VS Bundesliga: 2-0-2

ΠΑΟΚ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-1
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-ΠΑΟΚ 1-2
Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 2-3
Φράιμπουργκ -Ολυμπιακός 5-0
Γκολ: 6-10

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα