Νέοι Σπόρτινγκ Λισσαβώνας - Νέοι Ολυμπιακού 1-1

Δημήτρης Τομαράς
Νέοι Σπόρτινγκ Λισσαβώνας - Νέοι Ολυμπιακού 1-1

bet365

Οι Νέοι του Ολυμπιακού ήθελαν μόνο νίκη για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Το 1-1 με την Σπόρτινγκ στην Λισσαβώνα τους αφήνει εκτός της συνέχειας στην Youth League.
Σε ματς της 5ης ημέρας του Δ' ομίλου του UEFA Youth League που διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο Προπονητικό Κέντρο της Σπόρτινγκ στην Λισσαβώνα ο Ολυμπιακός απέσπασε ισοπαλία (1-1) από τους Πορτογάλους αλλά αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ισοφάρισε μέσα σε 2' με τον Βοϊλη και ο Χρήστος Καράδαης κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της έως το τέλος αποκρούοντας πέναλτι και κάνοντας εξαιρετικές επεμβάσεις. Μετά από 5 αγώνες ο Ολυμπιακός έφτασε τους 2 βαθμούς, είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, και στις 5/12 θα παίξει τον τελευταίο του αγώνα στον Ρέντη απέναντι στη Γιουβέντους. Η Σπόρτινγκ από την άλλη έφτασε τους 8 βαθμούς και μαζί με την Μπαρτσελόνα θα συνεχίσουν στη διοργάνωση και το 2018.
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-2-1. Στο τέρμα ο Χρήστος Καράδαης στα άκρα της άμυνας ο Στάθης Λάμπρου (δεξιά) με τον Γιάννη Χατζηιωαννίδη (αριστερά) και στόπερ οι Ράμα-Αγιώτης. Στο κέντρο παρατάχθηκαν οι Ξενιτίδης, Νεοφυτίδης, Τσερκώνης και μπροστά τους ο Μάριος Βρουσάι (αριστερά) με τον Θάνο Κωστανάσιο (δεξιά). Στην κορυφή της επίθεσης ο Αλέξανδρος Βοϊλης.
- Η διάταξη των δύο ομάδων πριν την σέντρα:
Η Σπόρτινγκ ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Μέντεζ στο 4’. Στο 13’ ο Βρουσάι εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε κόρνερ το οποίο εκτελεί πάλι ο Βρουσάι με την ίδια κατάληξη. Το 3ο στη σειρά κόρνερ εκτελεί ο Ξενιτίδης αλλά μέσα στην μικρή περιοχή ο Λάμπρου δεν μπόρεσε να βρει όπως ήθελε την μπάλα και έτσι αυτή κατέληξε άουτ.
Στο 19’ ο Βοϊλης φεύγει στην αντεπίθεση από πλάγια θέση σουτάρει αλλά ο Μαξιμιάνιο στέλνει την μπάλα κόρνερ το οποίο εκτελεί στη συνέχεια ο Τσερκώνης και περνά ανεκμετάλλευτο. Στο 28’ η Σπόρτινγκ ανοίγει το σκορ. Μετά από κόρνερ ο Πέδρο Φερέιρα μέσα από την μικρή περιοχή βρίσκει δίχτυα (1-0). Δυο λεπτά αργότερα όμως στο 30’ ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει. Μετά από αντεπίθεση της ομάδας ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης βγάζει σέντρα στον Αλέξανδρο Βοϊλη και αυτός μέσα από την περιοχή με κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1.
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει για 2ο γκολ αλλά δυο συνεχόμενα κόρνερ στο 35’ και στο 36’ δεν «απειλούν» την αντίπαλο του. Στο 39’ όμως ο Μπαλντέ έχει τετ α τετ μέσα στη μικρή περιοχή αλλά ο Καράδαης αποκρούει το πλασέ του σώζοντας την ομάδα του από το 2ο γκολ. Στο 42’ ο Γιώργος Αγιώτης βρίσκει την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μπαλντέ αλλά ο Χρήστος Καράδαης πέφτει στη σωστή γωνία και αποκρούει διατηρώντας το 1-1. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευκαιρία με τον Μάριο Βρουσάι στο 45’+1 να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Μαξιμιάνο αποκρούει την γυριστή κεφαλιά του και παραχωρεί κόρνερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός είχε πέσει αλλά ο Ολυμπιακός πίεσε και έφτιαξε «φάσεις». Στο 72’ ο Βοϊλης πασάρει έξω από την περιοχή στον Βρουσάι, ο τελευταίος πιάνει δυνατό σουτ αλλά η μπάλα φεύγει αόυτ πλησιάζοντας το οριζόντιο δοκάρι. Στο 79’ η Σπόρτινγκ «απαντά» μ’ ένα δυνατό σουτ του Μπλαντέ έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ο Ολυμπιακός πιέζει στο τελευταίο δεκάλεπτο για να σκοράρει αλλά δεν καταφέρνει να βρει δίχτυα. Τον αγώνα παρακολούθησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιώργος Παύλου, ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταϊδης, η Brand Manager Director κα Πέννυ Λάγγα και ο Διευθυντής ΕΚΕ κ. Δομένικος Μασούλας.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Φερνάντο Τιάγκο): Μαξιμιάνο, Ντζάλο, Κόντε, Μπραγκάντσα, Λουίς, Μέντεζ, Φερέιρα (74’ Σιτχόλε), Κορέια, Σίλβα Γκουλάρτ, Σίλβα Τόμας (56’ Μπρας) και Μπαλντέ (84' Μορέιρα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βούζας Βασίλης): Καράδαης, Λάμπρου, Χατζηιωαννίδης, Ράμα, Αγιώτης, Ξενιτίδης (85' Τσιριγώτης), Βρουσάι, Τσερκώνης (67’Ζιάκας), Κωστανάσιος (81’ Κατσούκης), Νεοφυτίδης και Βοϊλης.
UEFA Youth League | Group Stage | Group D | Match Day Fifth|22.11.2017
Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός 1-1
Γήπεδο: Stadium Aurelio Pereira (Λισσαβώνα)
Σκόρερ: 28’ Φερέιρα – 30’ Βοϊλης.
Διαιτητής: Νέιλ Ντουλ (Ιρλανδία)
Βοηθοί: Κλαρκ (Ιρλανδία), Χαρτ (Ιρλανδία)
Αναπληρωματικός: Ροντρίγκεζ (Πορτογαλία)
Κίτρινες: 32’ Κωστανάσιος, 86' Μπραγκάντσα.
Κόκκινη: -
Δοκάρι: 4’ Μέντεζ.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα