Football Leaks: «Ντοπέ στον τελικό του Κάρντιφ ο Σέρχιο Ράμος»

Football Leaks: «Ντοπέ στον τελικό του Κάρντιφ ο Σέρχιο Ράμος»

Football Leaks: «Ντοπέ στον τελικό του Κάρντιφ ο Σέρχιο Ράμος»

bet365

Οπως προκύπτει από το Football Leakes, o αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία μετά τον τελικό του Champions League του 2017 αλλά η UEFA έβαλε την υπόθεση στο αρχείο.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις από το Football Leaks, το βράδυ στο οποίο οι Merengues έφτασαν στην 12η κατάκτηση του βαρύτιμου τίτλου, ο capitan, απέτυχε να περάσει με επιτυχία από έλεγχο doping. Παρά το γεγονός αυτό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έβαλε στο αρχείο τον φάκελο, λαμβάνοντας πρώτα υπόψη τις εξηγήσεις που έδωσε ο σέντερ-μπακ και το ιατρικό επιτελείο των Blancos.

Η ουσία λέγεται dexamethasone και πρόκειται για αντιφλεγμονώδες του οποίου έκανε χρήση ο Ράμος. Ο γιατρός της Ρεάλ μια μέρα πριν τον τελικό έκανε στον 32χρονο δύο ενέσεις με την ουσία και το αιτιολόγησε λέγοντας ότι ο παίκτης υποφέρει από χρόνιες παθήσεις στο αριστερό γόνατο και τον αριστερό ώμο. Ομως το dexamethasone είναι στη λίστα με τις ουσίες που η WADA απαγορεύει στη διοργάνωση.

Στην αναφορά του, ο γιατρός πήρε όλη την ευθύνη. Υποστήριξε ότι μετά την κατάκτηση του τίτλου και την κατάσταση ευφορίας που υπήρχε στην ομάδα μετά και την επίσκεψη του τότε Βασιλιά της Ισπανίας, ο ίδιος έκανε λάθος συμπληρώνοντας λάθος τη λίστα με τις ουσίες που χορήγησε στον Ράμος. «Ανθρώπινο λάθος» γράφτηκε χαρακτηριστικά.

Υστερα από αυτό, η UEFA έκλεισε τον φάκελο κάνοντας σαφές ότι η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη τους κανονισμούς της WADA . «Στο μέλλον, σας ζητάμε εσείς και ο γιατρός της ομάδας σας να είστε όσο πιο προσεκτικοί και ακριβείς γίνεται στα φάρμακα που χορηγείτε».

*Ο Ράμος παραβίασε τους κανονισμούς ύστερα από αγώνα με την Μάλαγα, καθώς ο γιατρός της Ισπανικής επιτροπής antidoping του ζήτησε να μην κάνει μπάνιο πριν δώσει το δείγμα και εκείνος τον αγνόησε επιδεικτικά. Στην αναφορά του, ο γιατρός κατήγγειλε στην UEFA τη συμπεριφορά του Σεβιγιάνου σέντερ-μπακ, η οποία επισύρει βαριές ποινές, όπως πρόστιμο 300.000 ευρώ, αφαίρεση βαθμών για τον σύλλογο, ακόμα και υποβιβασμό. Οσον αφορά το τελευταίο όμως, επειδή ο γιατρός της Ρεάλ πήρε το μέρος του Ράμος και δεν επέτρεψε στους ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα