Ισοπαλία στην πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό σημαίνει πρόκριση!

Ισοπαλία στην πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό σημαίνει πρόκριση!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ισοπαλία στην πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό σημαίνει πρόκριση!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta τι μπορεί να σημαίνει για τον Ολυμπιακό η ισοπαλία με την Τότεναμ για τη συνέχεια της φάσης των ομίλων.

Είχα κάνει την εκτίμηση, παραμονή της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, «με την Τότεναμ πρέπει να γίνει της…Μπέτις! Και βλέπουμε…»! http://www.gazzetta.gr/football/champions-league/article/1395862/me-tin-totenam-prepei-na-ginei-tismpetis-kai-vlepoyme

Ήθελα να καταδείξω ότι όπως και πέρσι, στο πρώτο παιχνίδι του στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, το 0-0 με την Μπέτις, έτσι και φέτος, στο πρώτο παιχνίδι του στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Τότεναμ, το πρώτο που έπρεπε να κοιτάξει ο Ολυμπιακός είναι να μην χάσει. Κι από εκεί και πέρα, να πήγαινε για το ακόμη καλύτερο, το τρίποντο.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ισοπαλία και χθες, σε έναν αγώνα στον οποίο αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει ήταν αυτός, κι όχι η φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ! Πόσο σημαντικό μπορεί να είναι αυτό το αποτέλεσμα στην πορεία της διοργάνωσης; Ας καταγράψουμε, τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, όποτε έχει ξεκινήσει με ισοπαλία!

1998 Πόρτο-Ολυμπιακός 2-2 πρόκριση στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ με 11 βαθμούς

1999 Ολυμπιακός-Ρεάλ 3-3, συνέχεια στα νοκ άουτ του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με 7 βαθμούς

2001 Κορούνια-Ολυμπιακός 2-2, αποκλεισμός με 5 βαθμούς

2004 Κορούνια-Ολυμπιακός 0-0, συνέχεια στα νοκ άουτ του τότε ΟΥΕΦΑ, με 10 βαθμούς

2007 Ολυμπιακός-Λάτσιο 3-3, πρόκριση στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ με 11 βαθμούς

2018 Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0, πρόκριση στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ με 10 βαθμούς

Κοινώς, σε έξι περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός τις μισές προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (με 10 κι 11 βαθμούς!), τις δύο συνέχισε σαν 3ος στο τότε ΟΥΕΦΑ και μόλις στη μία αποκλείστηκε, κι εκείνη επειδή στο τελευταίο ματς, με την αδιάφορη Κορούνια, έφερε 1-1 στο ΟΑΚΑ από ένα μεγάλο λάθος του άπειρου γκολκίπερ Γεωργίου (με νίκη θα συνέχισε σαν 3ος στο ΟΥΕΦΑ).

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι βάσει πιθανοτήτων, με ισοπαλία του στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός 50% περνάει και 33,3% συνεχίζει στο Γιουρόπα, τόνιζα τη σημασία που θα είχε αν μη τι άλλο να μην έχανε από την Τότεναμ, έχοντας το πολύ βαρύ ιστορικό των τελευταίων ετών, με τις τόσες ήττες μέσα στο Καραϊσκάκη την πρώτη αγωνιστική (2-3 από Σπόρτινγκ, 0-3 από Μπάγερν, 1-4 από Παρί, 1-2 από Σάλκε, 0-1 από Μαρσέϊγ, 2-4 από Βαλένθια, 1-3 από Ρόζενμποργκ). Ειδικά δε όταν ξεκινάει με εντός έδρας ισοπαλία ο Ολυμπιακός, πάντοτε έχει προκρίσεις ως πρώτος η, δεύτερος!

Κι είχα την ελπίδα ότι πράγματι ο Ολυμπιακός μπορούσε τουλάχιστον να μην χάσει, για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ο Μαρτίνς είναι ξύπνιος προπονητής και δεν «ντρέπεται» να παίξει και για να μην χάσει μέσα στο Καραϊσκάκη, άμα χρειαστεί, όπως συνέβη χθες σε μεγάλη διάρκεια του β΄ ημιχρόνου. Και δεύτερον, γιατί ο Ολυμπιακός τους «έχει» τους Άγγλους, ιδίως μέσα στο σπίτι του. Εξ ου και την επομένη της κλήρωσης της φάσης των ομίλων έγραφα εδώ, «δεν θέλω Αστέρα, Σαχτάρ, θέλω θηρίο από την Αγγλία»! http://www.gazzetta.gr/football/champions-league/article/1389414/den-thelo-astera-sahtar-thelo-thirio-apo-agglia.

Διότι, ο Ολυμπιακός μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα, στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του στον Πειραιά με αγγλικές ομάδες έχει 0-0 με Τσέλσι, 1-0, 3-1 και 2-1 με Άρσεναλ, 2-0 με Γιουνάϊτεντ, 0-3 από Άρσεναλ, 3-1 με Μπέρνλι και 2-2 με Τότεναμ. Άρα, πέντε νίκες, δύο ισοπαλία και μόλις μία ήττα! Και δεν ήθελε και πολύ, να βλέπαμε χθες ένα άλλο 3-2 υπέρβασης, όπως εκείνο επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, στη μοναδική νικηφόρα πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη μέσα στη δεκαετία!

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε αυτό που από πέρσι μας είχε δείξει: είναι πάλι δυνατός στην Ευρώπη, ακόμη και στο πιο υψηλό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο και σε ένα σύνολο 19 αγώνων έχει χάσει μόνο τους δύο, εκτός έδρας, από τη Μίλαν, την Μπέτις και την Ντινάμο Κιέβου εκτός έδρας, έχοντας 11 νίκες και πέντε ισοπαλίες. Και πώς τους έχασε τους τρεις; Τους δύο με τη μικρότερη δυνατή ήττα (0-1), σε παιχνίδια στα οποία θα μπορούσε να φέρει κι ισοπαλία και τον άλλο (1-3), προηγούμενος 1-0 έως το 80’…

Το Καραϊσκάκη ήταν χθες κάστρο και στο Τσάμπιονς Λιγκ (http://www.gazzetta.gr/football/champions-league/article/1396078/karaiskaki-prepei-na-ginei-pali-kastro-kai-sto-tsampions-ligk) και σε όλη αυτή την παρουσία του Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός είναι πλέον αήττητος και στα 10 εντός έδρας παιχνίδια του, με εφτά νίκες και τρεις ισοπαλίες!

Με ένα καλό επίπεδο και την 1η Οκτώβρη στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός μπορεί να γίνει φαβορί για την 3η θέση και να κάνει την Τότεναμ, ακόμη και την Μπάγερν, να τον υπολογίζουν ακόμη και σαν υποψήφιο για την πρώτη δυάδα της βαθμολογίας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.