Champions League: Κορυφαίος παίκτης της σεζόν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (vid)

Champions League: Κορυφαίος παίκτης της σεζόν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (vid)

Gazzetta team
Champions League: Κορυφαίος παίκτης της σεζόν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (vid)

bet365

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όπως αναμενόταν, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της περυσινής σεζόν στο Champions League από την UEFA.

Δεν θα πάρει την «Χρυσή Μπάλα», επειδή δεν θα απονεμηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δικαιωματικά, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της περυσινής σεζόν στο Champions League (και, επί της ουσίας, κατ' επέκταση στην Ευρώπη) από την UEFA.

Μετά το βραβείο του κορυφαίου επιθετικού, ο Πολωνός killer της Μπάγερν Μονάχου ήταν παίκτης – κλειδί στην κατάκτηση του τρεμπλ με 55 γκολ σε 47 παιχνίδια (!), εκ των οποίων τα 15 στο Champions League, όπου ήταν και ο πρώτος σκόρερ.

Ο Λέβα, ο οποίος ξεπέρασε την τελική ψηφοφορία τον συμπαίκτη του, Μανουέλ Νόιερ, αλλά και τον Κέβιν ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι, διαδέχεται τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ και τον Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην τελευταία τριετία δεν παίρνει το βραβείο ένας εκ των Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) ή Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους), με τον Αργεντινό να είναι τέταρτος στην ψηφοφορία και ο Πορτογάλος μόλις δέκατος.

Ενδιάμεσα σε Λέο και «CR7», τερμάτισαν κατά σειρά Νεϊμάρ (Παρί Σεν Ζερμέν), Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου), Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ πλέον) και Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν Μονάχου).

Το αντίστοιχο βραβείο στις γυναίκες πήρε η Δανέζα επιθετικός Πέρνιλ Χάρντερ της Τσέλσι, η οποία είχε εννέα γκολ και δύο ασίστ στο περυσινό Champions League και είναι η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα