Τα μεγάλα «όπλα» του Μαρτίνς και ένας Ολυμπιακός που δεν έχει τίποτα να χάσει (poll & vids)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Τα μεγάλα «όπλα» του Μαρτίνς και ένας Ολυμπιακός που δεν έχει τίποτα να χάσει (poll & vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει μία νέα ευρωπαϊκή υπέρβαση απέναντι στην άλλοτε πρωταθλήτρια Αγγλίας, τη Μάντσεστερ Σίτι αλλά ο Μαρτίνς έχει και αυτός τα ατού του απέναντι στον Γκουαρντιόλα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Δεν θέλω να πέσω στην... παγίδα του φερόμενου rotation του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ανεξάρτητα από το τι θέλει να κάνει ο Καταλανός τεχνικός η Σίτι ακόμα και με τα... δεύτερα είναι ένας τρομερά ποιοτικός και επικίνδυνος αντίπαλος. Το μεγαθήριο του ομίλου του Ολυμπιακού, η καλύτερη ομάδα του γκρουπ και που λογικά θα βγει πρώτη.
Έτσι όπως το βλέπω εγώ δεν έχει καμία σημασία το εάν η Σίτι κατέβει με τα μεγάλα της αστέρια ή τις εφεδρείες της. Η αποστολή του Ολυμπιακού θα είναι το ίδιο δύσκολη όποιο και να είναι το βασικό σχήμα των Πολιτών.
Ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός τιτίβισε δίνοντας το... σύνθημά του για τον αγώνα στο Έτιχαντ: «Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πρόκληση αύριο! Έχουμε δουλέψει και ξέρουμε τι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είμαστε έτοιμοι γι' αυτό»! Ο Μαρτίνς πιστεύει πολύ στην ομάδα του και πολύ καλά κάνει.
Εξάλλου είναι ο προπονητής που ξέρει να... φτιάχνει την ψυχολογία των παικτών του, να προσαρμόζεται ανάλογα και φυσικά με τον Ολυμπιακό έχει πάρει μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες (όπως με Μίλαν & Άρσεναλ). Ο προπονητής που επίσης έχει εξελίξει και αναδείξει τόσους και τόσους παίκτες στη θητεία του στην ομάδα.
Σε αυτή τη μεγάλη μάχη ο Ολυμπιακός πηγαίνει χωρίς να έχει κάτι να χάσει. Και εξηγούμαι. Από μόνο του το κίνητρο με έναν τέτοιο αντίπαλο είναι τεράστιο για όλους. Η προσμονή γλυκιά και ευχάριστη. Το μέγεθος του αντιπάλου όμως που παίζει και στο γήπεδο του είναι τέτοιο που δεν είναι ίδιες οι απαιτήσεις σε σχέση με ένα ματς με τη Μαρσέιγ.
Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο Ετιχάντ επιχειρώντας να κάνει μία ακόμα υπέρβαση. Ότι μπορέσει να διεκδικήσει από τα δύο ματς αυτά με τη Σίτι καλό θα είναι.
Σε αυτήν την δύσκολη αγωνιστικά βραδιά ο Μαρτίνς έχει να επιστρατεύσει τα... όπλα του. Έχει τον Ραφίνια που έχει παίξει 121 αγώνες με προπονητή τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μπάγερν Μονάχου, έχοντας 15 ασίστ σε αυτούς τους αγώνες. Ένας Ραφίνια που με τη Μπάγερν έχει πάρει 7 πρωταθλήματα Γερμανίας, 1 Champions League, 4 Κύπελλα Γερμανίας και 1 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων.
Έχει τον... μπαρουτοκαπνισμένο φορ Ελ Αραμπί που έχει δύο... τεμάχια επί αγγλικού εδάφους. Ένα με Τότεναμ και ένα με Άρσεναλ στην μεγάλη πρόκριση των νταμπλούχων Ελλάδας. Τον φοβερό και τρομερό Βαλμπουενά, που ότι και να έχει κερδίσει συνεχίζει να προσφέρει, να... διψάει για ποδόσφαιρο και νέες διακρίσεις και να απολαμβάνει που παίζει στον Ολυμπιακό. Έχει φυσικά τον Χολέμπας που ξέρει καλά από τη Σίτι (όπως την ξέρει και την έχει κερδίσει ο Βινάγκρε με τη Γουλβς) αλλά και τον τρομερό αυτόν χαφ που λέγεται Καμαρά. Σχετικά με τη διάταξη του 4-3-3 καλό είναι να τονιστεί πως φέτος Μπουχαλάκης, Καμαρά και Εμβιλά έχουν ήδη παίξει τρία ματς μαζί στο κέντρο. Να προσθέσουμε ακόμα πως τον Έντερσον, γκολκίπερ της Σίτι, τον είχε ο Μαρτίνς στη Ρίο Άβε κα μαζί του έπαιξε 28 ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν και θα είναι πάντα πάνω από πρόσωπα

Για το θέμα Φορτούνη - Μαρτίνς έχω ήδη τοποθετηθεί σε άλλο μπλογκ, έχοντας τονίσει την ιεραρχία σε μία ομάδα και πως αξιολογείται και όχι το πως την αξιολογώ εγώ. Ο προπονητής είναι το... αφεντικό σε μία ομάδα. Αυτός αποφασίζει. Επίσης παραμονές ενός τόσο μεγάλου αγώνα με τη Σίτι ο Ολυμπιακός ως Οργανισμός δεν χρειάζεται τέτοιες συζητήσεις. Ο Μαρτίνς ξέρει πολύ καλά το τι χρειάζεται να κάνει για την ομάδα και ο Φορτούνης το ίδιο.
Εγώ να προσθέσω απλά ότι πολύ ορθώς ο Πορτογάλος κόουτς παραμονές του επικού 1-2 με την Άρσεναλ είχε πει ότι «κανένας δεν είναι πάνω από τον Ολυμπιακό (δηλαδή κανείς δεν μπορεί να βάζει το εγώ πάνω από το εμείς). Αυτό θέλουμε να επαναλάβουμε και θα επαναλάβουμε αύριο (εννοώντας ότι ως νοοτροπία θα το ξαναπεί και ξαναπεράσει την ομάδα)». Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Ο Ολυμπιακός, αυτός ο μεγάλος ελληνικός σύλλογος, ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος, είναι πάντα πάνω από πρόσωπα και αυτό προφανώς ισχύει για κάθε περίπτωση.
Loading...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.