Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Με την πλάτη στον τοίχο οι Παριζιάνοι (vid)

Gazzetta team
Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1: Με την πλάτη στον τοίχο οι Παριζιάνοι (vid)

bet365

H Λειψία επικράτησε 2-1 της Παρί των πολλών απουσιών κι έκανε βήμα πρόκρισης, αφήνοντας τους Παριζιάνους στην 3η θέση του ομίλου!

Η Μπασάκ έβαλε... φωτιά στον όμιλο και η Λειψία επιβεβαίωσε πως είναι πολύ σκληρή για να... αποκλειστεί! Οι «Ταύροι» εκμεταλλεύθηκαν τις πολλές απουσίες των Παριζιάνων, έκαναν την ανατροπή, επικράτησαν 2-1 και βρέθηκαν στην κορυφή μαζί με τη Γιουνάιτεντ. Οσο για τους Παριζιάνους, έμειναν στην 3η θέση με μια νίκη και βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο. Βάλσαμο η διακοπή για την ομάδα του Τούχελ, μιας και θα επιστρέψουν τ' αστέρια της.

Η Παρί των πολλών απουσιών, παρουσιάστηκε χωρίς τους σταρ, Νεϊμάρ, Μπαπέ, ωστόσο έβγαλε με το... καλησπέρα του ματς ταχύτητα και πάθος. Η ομάδα του Τούχελ πίεσε ψηλά και στο 6΄άνοιξε το σκορ. Ο Κεν με πολύ ωραία ενέργεια έβγαλε στον Ντι Μαρία και ο Αργεντίνος με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 1-0. Η Λειψία απάντησε και στο 8' ο Νάβας είχε εξαιρετική επέμβαση στην προσπάθεια του Χαϊνταρά. Ο Κεν ήταν εξαιρετικός και στο 15' από το σουτ που επιχείρησε ο Ουπαμεκανό έκανε χέρι στέλνοντας την Παρί στην άσπρη βούλα. Ο Ντι Μαρία ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γκουλάσι με υπέροχη επέμβαση κράτησε την ομάδα του στο «κόλπο». Η Λειψία πήρε μέτρα στο γήπεδο, μετά το 25΄έγινε πιο κινητική και στο 32' είχε μια καλή ευκαιρία, αλλά ο Νάβας νίκησε τον Φόρσμπεργκ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν αρκετά και στο 42' έφτασαν στην ισοφάριση με υπέροχο σουτ του Νκουνκού!

H Λειψία μπήκε πιο δυνατά στο β' μέρος, είχε εκρήξεις, τον έλεγχο και στο 56' κέρδισε πέναλτι, όταν από σουτ του Ανχελίνο ο Κιμπεμπέ έκανε χέρι. Ο Φόρσμπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση, βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το 2-1. Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την Παρί στο 69' όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γκουέγ! Η Λειψία είχε τον απόλυτο έλεγχο και κυνήγησε ένα τρίτο γκολ, το οποίο δεν ήρθε στις καθυστερήσεις, μιας και ο Πόουλσεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία. Οι Παριζιάνοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Κιμπέμπε στο 95' με δεύτερη κίτρινη.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσκι, Ορμπάν, Ανχελίνιο, Μουκιέλε (64' Χένριχ), Ουπαμεκανό, Κονατέ, Σάμπιτζερ (90' Καμπλ), ΝΚουνκού, Ολμο (64' Πόουλσεν), Χαϊνταρά (76' Ανταμς), Φόρσμπεργκ (76' Κλάιφερτ)

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Νάβας, Κουρζάβα (73' Μπάκερ), Μαρκίνιος, Φλορέντσι (84' Ραφίνια), Κιμπέμπε, Ντι Μαρία, Ερέρα, Γκουέγ, Σαράμπια (73' Κέρερ), Περέιρα, Κεν

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα