Μπάγερν – Παρί 2-3: Οδοστρωτήρας Μπαπέ (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μπάγερν – Παρί 2-3: Οδοστρωτήρας Μπαπέ (vid)

bet365

Αφού διέλυσε την Μπαρτσελόνα, ο Κιλιάν Μπαπέ έβαλε δύο γκολ στο Μόναχο και οδήγησε την Παρί στο 2-3 επί τη Μπάγερν και πιο κοντά στα ημιτελικά. Από κοντά με δύο ασίστ ο Νεϊμάρ.

Στο α μέρος η Μπάγερν μέτρησε 16 τελικές. Στο φινάλε είχε χαθεί πραγματικά το μέτρημα, το ίδιο και στις επεμβάσεις του Κέιλορ Νάβας. Και ενώ οι Βαυαροί δεν έβαζαν τα δικά τους, η Παρί έφτασε να σκοράρει τρεις φορές σε τέσσερις ευκαιρίες. Και στις δύο εξ αυτών πρωταγωνιστής ήταν ο συνήθης ύποπτος πλέον. Ο Κιλιάν Μπαπέ χτύπησε δύο φορές και οδήγησε την ομάδα του στο χορταστικό 2-3 στο απρόσμενα χιονισμένο Μόναχο.

Οι Βαυαροί μπήκαν πολύ δυνατά και είχαν δοκάρι σε μία περίεργη κεφαλιά του Τσούπο-Μότινγκ (2’). Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης, δηλαδή μόλις στα 148 δευτερόλεπτα, Ντι Μαρία και Νεϊμάρ έπαιξαν το 1-2 και έβγαλαν γρήγορη κόντρα, με τον Μπαπέ να σουτάρει από κοντά και τον Νόιερ να δέχεται το γκολ ανάμεσα στα πόδια του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν τρελά, αλλά στο 28’, ο Νεϊμάρ έκανε γέμισμα για τη 2η ασίστ του στο ματς και ο Μαρκίνιος μόνος του στην πλάτη της άμυνας κατέβασε με την άνεσή του για να πλασάρει εύστοχα το 8ο γκολ του στον θεσμό.

Η απάντηση ήρθε με κεφαλιές. Στο 37’ ο Τσούπο-Μότινγκ σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του και στο 60’ τον ακολούθησε ο Μίλερ με το 48 τέρμα του στον θεσμό. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως η Παρί έβαλε κι άλλο. Σε γρήγορη αντεπίθεση (68’), ο Μπαπέ έκανε τέλεια κίνηση και βρήκε δίχτυα για έκτη φορά σε τρία ματς των φετινών νοκ άουτ (4 με Μπαρτσελόνα).

Κάπως έτσι η Παρί απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα και πήρε μίνι εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό. Εχασε όμως τον αρχηγό της, Μαρκίνιος με τράβηγμα. Η Μπάγερν πάλι των τεράστιων επιθετικών απουσιών, έδειξε ότι έχει πρόβλημα χωρίς τον Λεβαντόφσκι μπροστά, αλλά και κενά στην άμυνα και μοιραία ηττήθηκε έπειτα από 19 αγώνες στο Champions League (Μάρτιος 2019 το 1-3 από τη Λίβερπουλ).

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live μετάδοση της αναμέτρησης!


Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Αλάμπα, Ζίλε (42’ Μπόατενγκ), Παβάρ, Ερναντές, Γκορέτσκα (33’ Ντέιβις), Κίμιχ, Σανέ, Κομάν, Μίλερ, Τσούπο-Μότινγκ

Παρί (Μαουρίτσο Ποτσετίνο): Κέιλορ Νάβας, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος (30’ Ερέρα), Ντιαλό (46' Μπάκερ), Νταγκμπά, Γκουέγ, Ντανίλο, Ντράξλερ, Ντι Μαρία (71' Κεν), Νεϊμάρ, Μπαπέ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα