Copa Africa: Νίκη με σκόρερ Καμαρά και με το ένα πόδι στους «16» η Γουινέα, προκρίθηκε η Σενεγάλη

camara_guinea

bet365

Χάρη στο τέρμα του Αγκιμπού Καμαρά, η Γουινέα υπέταξε με 1-0 την Γκάμπια και πλησίασε στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Copa Africa. Στους «16» η Σενεγάλη με νίκη επί του Καμερούν (3-1) του Μουκουντί που έμεινε στον πάγκο.

Ο Αγκιμπού Καμαρά του Ατρομήτου έλαμψε στο Copa Africa και έφερε την εθνική του μια ανάσα από την πρόκριση στους «16». Χάρη στο δικό του γκολ στο 70' η Γουινέα ξεπέρασε το εμπόδιο της Γκάμπια (1-0) και ανέβηκε στους τέσσερις βαθμούς και τη 2η θέση του γκρουπ, στο +3 από το Καμερούν.

Την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση για την επόμενη φάση πήρε και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η Σενεγάλη που υπέταξε 3-1 το Καμερούν και ντούμπλαρε τα τρίποντά της. Στον πάγκο έμεινε ο στόπερ της ΑΕΚ, Αρόλντ Μουκουντί. Τα τέρματα των Σαρ (16') και Ντιαλό (71') έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στα Λιοντάρια, ο Καστεγέτο μείωσε στο 83', όμως στις καθυστερήσεις ο Μανέ έβαλε κι αυτός την υπογραφή του στο σημαντικό τρίποντο.

Νωρίτερα, το Πράσινο Ακρωτήρι πήρε σπουδαία νίκη με 3-0 κόντρα στη Μοζαμβίκη κι έκανε το 2Χ2 που τού εξασφάλισε την παρουσία του στους «16» της διοργάνωσης. Ο Μπεμπέ άνοιξε το σκορ με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ από το... σπίτι του και στο δεύτερο μέρος οι Μέντες και Λενινί διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα