Copa Africa: Στους «16» με... θρίλερ το Καμερούν του Μουκουντί και η Γουινέα του Καμαρά

Βασίλης Μπαλατσός
Μουκουντί

bet365

Το Καμερούν του Άρολντ Μουκουντί νίκησε τη Γκάμπια με ανατροπή στην ανατροπή και προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 3ο Όμιλο, με τη Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά να ακολουθεί ως τρίτη.

Η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος θα χρειαστεί να περιμένουν για την επιστροφή των Άρολντ Μουκουντί και Αγκιμπού Καμαρά. Το 3ο Group του Copa Africa ολοκληρώθηκε με το Καμερούν του κεντρικού αμυντικού των νταμπλούχων Ελλάδας να προκρίνεται ως δεύτερο και τη Γουινέα του δανεικού από τον Ολυμπιακό στους Περιστεριώτες μεσοεπιθετικούς να έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16» ως μια από τις καλύτερες τρίτες ομάδες της φάση των ομίλων του τουρνουά.

Σε ένα ματς θρίλερ η Γκάμπια έφτασε κοντά σε επική πρόκριση κόντρα στο Καμερούν αλλά τα Λιοντάρια έκαναν την αντροπή στην ανατροπή, νίκησαν με 3-2 και προκρίθηκαν ως 2οι. Στο 56ο λεπτό ο Τοκό Εκαμπί άνοιξε το σκορ για το Καμερούν και στο 72' ισοφάρισε ο Τζάλοου. Στο 85' ο Κάλεϊ γύρισε το ματς και τρία λεπτά αργότερα ο Γκόμεζ ισοφάρισε με αυτογκόλ. Στο 90+1’ ο Γόου πέτυχε γκολ πρόκρισης και στο 90+4' το γκολ της Γκάμπια ακυρώθηκε. Για τους Καμερουνέζους ο Μουκουντί πέρασε ως αλλαγή στο 90'.

Από την άλλη πλευρά η πρωτοπόρος Σενεγάλη νίκησε με 2-0 τη Γουινέα με γκολ των Σεκ (62') και Εντιαγέ (90'). Η ομάδα του βασικού και αναντικατάστατου Αγκιμπού Καμαρά έφτασε τους τέσσερις πόντους και έχει προκριθεί ως μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Στις 27 Ιανουαρίου το Καμερούν θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία του κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ, Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, ενώ μια μέρα αργότερα (28/1) η Γουινέα θα αντιμετωπίσει την Ισημερινή Γουινέα του μεσοεπιθετικού της Νίκης Βόλου, Ζοσέτε Μιράντα.

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα