Copa Africa: «Μπαμ» από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, πέταξε εκτός την Αίγυπτο!

Copa Africa: «Μπαμ» από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, πέταξε εκτός την Αίγυπτο!

Newsroom
Κονγκό

bet365

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό... μάσησε σίδερα κόντρα στην Αίγυπτο, την κράτησε στην ισοπαλία σε 120 λεπτά (1-1) και πέταξε για τους «8» του Copa Africa μέσω της ρώσικης ρουλέτας (8-7).

Το όνειρο της Αιγύπτου για τον θρόνο της Αφρικής έληξε νωρίς. Η απώλεια του Μοχάμεντ Σαλάχ αποδείχθηκε πολύ μεγάλη για να τη διαχειριστεί, με την Αίγυπτο να πέφτει θύμα έκπληξης και να μένει εκτός Copa Africa από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό! Η ομάδα των Μαζουακού και Μπακαμπού άντεξε σε κανονική διάρκεια και παράταση (1-1) και πήρε την πρόκριση για τους «8» μέσω της ρώσικης ρουλέτας (8-7), εκεί όπου την περιμένει η Γουινέα του Αγκιμπού Καμαρά.

Οι Κονγολέζοι άνοιξαν το σκορ στο 37΄της κανονικής διάρκειας με τον Ελία, προτού η Αίγυπτος ισοφαρίσει με πέναλτι του Μοχάμεντ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Το 1-1 οδήγησε στην αναμέτρηση στην παράταση, εκεί όπου οι Φαραώ έμειναν με δέκα παίκτες εξαιατίας της αποβολής του Χαμντί (97΄) και μοιραία ο αγώνας κρίθηκε στα πέναλτι.

Αν και ο Μαζουακού δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από την άσπρη βούλα, το Κονγκό αποδείχθηκε πιο ψύχραιμο και επιβλήθηκε με 8-7 στη ρώσικη ρουλέτα, θέτοντας τέλος στο ταξίδι της Αιγύπτου και στις ελπίδες του Σαλάχ να προλάβει έναν ενδεχόμενο τελικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα