Στον τελικό του Κόπα Άφρικα η Νιγηρία του Ουζόχο!

Μανώλης Μακρόπουλος
uzoxo omonoia
Ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας είναι ένα παιχνίδι μακριά από την κορυφή της Αφρικής, αφού η Νιγηρία επικράτησε στα πέναλτι με 4-2 της Νοτίου Αφρικής (1-1 κ.δ. και παράταση) του Μαγίαμπελα (Άρης Λεμεσού) και πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κόπα Άφρικα.

Γνωστή έγινε η πρώτη φιναλίστ του εφετινού Κόπα Άφρικα, η οποία έχει και «άρωμα» Κύπρου. Ο λόγος για τη Νιγηρία του Φράνσις Ουζόχο, η οποία επικράτησε στα πέναλτι με 4-2 της Νοτίου Αφρικής (1-1 κ.δ. και παράταση) του Μαγιάμπελα (ευστόχησε στην δική του εκτέλεση) του Άρη Λεμεσού, ο οποίος αγωνίστηκε από το 75ο λεπτό μέχρι το φινάλε, ενώ σκόραρε και ο Εκόνγκ του ΠΑΟΚ, πριν ισοφαρίσει ο Μοκοένα (90'), αμφότεροι από το σημείο του πέναλτι.

Ο πορτιέρο της Ομόνοιας μπορεί να μην αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι (έχει μια συμμετοχή, 11 λεπτών στη νίκη επί του Καμερούν), ωστόσο αυτό δεν μειώνει την τεράστια διάκριση της παρουσίας στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Πλέον απομένει ένα παιχνίδι για την κορυφή, με τους Νιγηριανούς να περιμένουν τον νικητή ανάμεσα σε Ακτή Ελεφαντοστού και Κονγκό (7/2, 22:00).

 

COPA AFRICA Τελευταία Νέα