Τσεχία - Ελλάδα 1-2

Δημήτρης Ρούσσος
Τσεχία - Ελλάδα 1-2

bet365

Με δύο γκολάρες από Λημνιό και Τσιμίκα η Εθνική Ελπίδων πέρασε και από την Τσεχία (2-1) και πλέον κρατά στο χέρι της το εισιτήριο για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro!

Νίκη-βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, που δίνει και απευθείας πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 στην Ιταλία το καλοκαίρι του ’19 έκαναν οι Ελπίδες. Δίχως να εντυπωσιάσει και βρίσκοντας δίχτυα στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, η Εθνική επικράτησε με 1-2 της Τσεχίας και έφτασε τους 22 βαθμούς, παραμένοντας αήττητη, δυο «στροφές» πριν το τέλος.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΕ Η ΕΘΝΙΚΗ

Ο Αντώνης Νικοπολίδης παρέταξε την Εθνική με σύστημα 4-2-3-1 με τον Κότσαρη στο τέρμα, τον Σάλιακα στα δεξιά της άμυνας, τον Τσιμίκα αριστερά και τους Πασαλίδη-Νικολάου στο κέντρο της. Χατζηδιάκος και Καραχάλιος βρέθηκαν στον άξονα και ο Ανδρούτσος μπροστά τους, ενώ ο Λημνιός (δεξιά) και ο Λάμπρου (αριστερά) πλαισίωναν τον Βέργο, αλλάζοντας και πλευρές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Τσέχους να παίρνουν πρωτοβουλίες ως το 10’, όταν οι διεθνείς ισορρόπησαν στην κατοχή και προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να βρουν «διαδρόμους» για την αντίπακη εστία. Στο 16’ ο Κότσαρης χρειάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά και να αποκρούσει σε κόρνερ στην κεφαλιά του Τάκατς, ενώ στο 21’ ο Λημνιός «απάντησε» με σουτ, που δεν απείλησε πάντως την αντίπαλη άμυνα.

ΓΚΟΛ-ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΜΝΙΟ

Το παιχνίδι κύλησε δίχως συγκινήσεις ως το 43’, όταν ο Λημνιός άνοιξε το σκορ «κλέβοντας» την παράσταση! Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ έκανε κούρσα από αριστερά, συνέκλινε, πέρασε τρεις αντιπάλους του και σούταρε με το δεξί για το προβάδισμα της Εθνικής, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε την Ελλάδα σε θέση οδηγού.

ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ

Η έναρξη του β’ μέρους πάντως βρήκε τους παίκτες του Νικοπολίδη χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Τσεχία για να ισορροπήσει. Στο 50’ ο Λάντρα σέντραρε από αριστερά, ο Τάκατς πήρε την κεφαλιά από τον Νικολάου και νίκησε τον Κότσαρη, κάνοντας το 1-1.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΚΑΙ… ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

Η ψυχραιμία πάντως επανακτήθηκε γρήγορα από τους διεθνείς, που απάντησαν σχεδόν άμεσα ξανά με γκολ. Στο 56’ δέχθηκε πάσα έξω από την περιοχή, έκανε κίνηση κεντρικά και με το δεξί (!) σκόραρε στη γωνία με συρτό σουτ!

Η συνέχεια βρήκε τους Τσέχους αποκαρδιωμένους και δίχως το απαιτούμενο κουράγιο να αλλάξουν ξανά τη ροή του αγώνα. Έτσι, το τελικό σφύριγμα του Γερμανού Ντίνγκερτ βρήκε την Εθνική να πανηγυρίζει την έβδομη νίκη της σε οκτώ αγώνες στον όμιλο και το γεγονός ότι έφτασε τους 22 βαθμούς, σταθερά τρεις πάνω από την Κροατία, που επίσης νίκησε στη Λευκορωσία (0-4).

Η επόμενη αγωνιστική (12/10) περιλαμβάνει το μεγάλο παιχνίδι στην Κροατία, όπου η Ελλάδα πρέπει να μείνει αήττητη, για να «σφραγίσει» την πρωτιά λίγες μέρες αργότερα με τη Λευκορωσία (16/10) στο Περιστέρι.

Οι συνθέσεις:

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνιεκ, Ματέγιου, Κούλιανεκ (67’ Τρούμπατς), Χάσεκ (67’ Κβετ), Πούλκραμπ, Τάκατς, Χέλεσιτς, Κραλ, Μάτουσεκ, Λίσκα, Λάντρα (79’ Ζάγιτς

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Τσιμίκας, Πασαλίδης, Νικολάου, Καραχάλιος, Βέργος (64’ Κωτσόπουλος), Λάμπρου (74’ Μανθάτης), Ανδρούτσος, Χατζηδιάκος, Λημνιός (87’ Κυριακόπουλος)

 

Τελευταία Νέα