«Αυτό το μεγάλο της Πορτογαλίας, το ζηλέψαμε με την καλή έννοια το 2005 και πετύχαμε»! (vids)

Gazzetta team
«Αυτό το μεγάλο της Πορτογαλίας, το ζηλέψαμε με την καλή έννοια το 2005 και πετύχαμε»! (vids)

bet365

Αντώνης Νικοπολίδης και Βασίλης Σπανούλης... άραξαν στο παρκέ του ΣΕΦ και μέσω της εκπομπής της Cosmote, «2004 δευτερόλεπτα» θυμήθηκαν στιγμές... Euro, αλλά και άλλα σταυροδρόμια στην τεράστια καριέρα τους!
Δύο μύθοι στο άθλημά τους. Δύο πρωταθλητές Ευρώπης. Δύο άνθρωποι που έζησαν μεγάλες στιγμές φορώντας την φανέλα της εθνικής ομάδας, αλλά και τις... αιώνιες φανέλες, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού! Με αφορμή το αξέχαστο έπος του 2004, ο Αντώνης Νικοπολίδης και ο Βασίλης Σπανούλης μίλησαν για την παρακαταθήκη εκείνης της επιτυχίας, θυμήθηκαν ακόμη και την μεγάλη Λάρισα που πήρε το πρωτάθλημα του 1988 (o Kill Bill είπε πως ήταν μέσα στο Αλκαζάρ τότε), ενώ ανέφεραν και στο πως θα πρέπει τα νέα παιδιά να αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό!
O Bασίλης Σπανούλης μάλιστα τόνισε πως για το χρυσό του 2005 στο Βελιγράδι η ομάδα μπάσκετ εμπνεύστηκε από αυτό που έγινε ένα χρόνο πριν στην Πορτογαλία: «Με την καλή έννοια όλο αυτό μας προκάλεσε ζήλια. Είπαμε να τι πέτυχαν αυτοί, μακάρι και εμείς να πετύχουμε κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Το θέλαμε πάρα πολύ».
Ξεφυλλίζοντας το... γαλανόλευκο άλμπουμ μίλησαν και για την φιλοσοφία που έχουν οι εθνικές μας ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, τόνισαν την σημασία των Greek Legends που συνεχίζουν να πορεύονται όλοι μαζί. Φυσικά η κουβέντα πήγε και στο πως βιώνουν οι δύο τους το θέμα οικογένεια με τον βετεράνο κίπερ να... υποκλίνεται στον αρχηγό του Ολυμπιακού που πορεύεται ως «πολύτεκνος» και έκανε λόγο για ευλογία να ασχολείται με τα παιδιά του.
Στην συνέχεια της εκπομπής θίγουν και το θέμα της συμπεριφοράς κάποιων φιλάθλων στο γήπεδο και ειδικά όσων βρίζουν χυδαία έχοντας δίπλα τους μικρά παιδιά. «Θες να βρίσεις; Βρίσε αλλά σεβάσουν τα παιδιά, πήγαινε λίγο πιο πέρα να μην σε ακουν» τόνισε ο Σπανούλης με τον Νικοπολίδη να λέει «δεν έχω πρόβλημα να με βρίζουν 20.000 κόσμος, αλλά αν με βρίσει ένας με τρελαίνει, με αποσυντονίζει»!
Στο φινάλε ο Kill Bill μίλησε για τον τελικό με την Πορτογαλία λέγοντας «το φοβήθηκα το παιχνίδι στον τελικό. Είπα ότι η ομάδα έφτασε εκεί, μπορεί οι παίκτες να έχουν χαλαρώσει. Αλλά πήγαμε καλά γιατί είχαμε αυτό το ελληνικό. Τρομερή άμυνα. Καλά στημένα, καλή άμυνα και καλές αντεπιθέσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα