To Gazzetta στο γήπεδο της μεγάλης «μάχης» της Εθνικής: Οι «θρύλοι» και τα τρόπαια… στο πάτωμα!

boris9
Το Gazzetta σας ξεναγεί στο «Μπόρις Παϊχάτζε Ντιναμό Αρένα» που το βράδυ της Τρίτης θα φιλοξενήσει την μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε Γεωργία και Ελλάδα με φόντο το Euro 2024.

Αποστολή στην Τιφλίδα: Γιάννης Σαπουντζάκης

«I am Georgia» γράφει με μεγάλα γράμματα η πλακέτα λίγο πριν τα σκαλιά που οδηγούν στον αγωνιστικό χώρο της «Μπόρις Παϊχάτζε Ντινάμο Αρένα» της Τιφλίδας. Το γήπεδο που αποτελεί την έδρα της Ντιναμό Τιφλίδας είναι αυτό που θα φιλοξενήσει και την μεγάλη αναμέτρηση της Γεωργίας με την Ελλάδα, που θα κρίνει και ποια από τις δύο ομάδες θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Euro 2024.

Αν και παλιό ανακαινίσθηκε το 2006 και κάπως έτσι «παντρεύει» το παρελθόν με το παρόν. Όχι, δεν έχει γίνει καμια… γηπεδάρα που μαγεύει τον επισκέπτη. Όμως, σίγουρα, έχει καμουφλαριστεί κάπως το γεγονός ότι το γήπεδο αυτό άνοιξε τις πύλες του το μακρινό 1976.

Πριν φτάσουμε στα σκαλοπάτια που οδηγούν στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει ένας μεγάλος διάδρομος που συνδέεται με τα αποδυτήρια των δύο ομάδων. Όλα «ντυμένα» στα χρώματα των προκριματικών του Euro με τα κατάλληλα πανιά.

Βγαίνοντας στο χορτάρι, τα μπλε και λευκά καθίσματα δημιουργούν μία όμορφη εικόνα στο μάτι. Ασφαλώς και η επιλογή των χρωμάτων αυτών δεν είναι τυχαία, μιας και πρόκειται για εκείνα της Ντιναμό Τιφλίδας. Οι ετοιμασίες συνεχίζονται, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του Gazzetta, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα το βράδυ της Τρίτης για το μεγάλο ματς.

boris4

boris5

Στην είσοδο μίας θύρας, ξεχωρίζει ένα εντυπωσιακό γκράφιτι με την φιγούρα του Αλεξάντερ Τσιβάτζε, του αμυντικού «θρύλου» της Ντιναμό Τιφλίδας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και ένα αντίστοιχο γκράφιτι ενός άλλου ανθρώπου που έγραψε ιστορία με την τοπική ομάδα. Ο λόγος για τον Νταβίντ Κιπιάνι.

boris6

Στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, υπάρχουν αρκετά καταστήματα, που ουδεμία σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο, αλλά και η επίσημη μπουτίκ της Ντιναμό Τιφλίδας.

Στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου, κυριαρχούν φωτογραφίες από το παρελθόν, αλλά και κάποια τρόπαια. Η αλήθεια είναι, πως όπως θα διαπιστώσετε και εσείς στις φωτογραφίες που ακολουθούν, δεν έχουν προσεχθεί ιδιαίτερα!

boris7

 

EURO Τελευταία Νέα