EURO 2024 - Εισιτήρια: Πόσο κοστίζει να δεις έναν αγώνα - Οι τιμές και η διαδικασία αγοράς

euro
Το EURO 2024 βρίσκεται προ των πυλών και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι της Ευρώπης ψάχνουν με μανία μια θέση για τα γήπεδα της Γερμανίας. Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για τους αγώνες και ποια η διαδικασία για να εξασφαλίσει κάποιος τη θέση του σε έναν αγώνα;

Αντίστροφα για την έναρξη του EURO 2024 μετράει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Όλος ο ευρωπαϊκός κόσμος περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία την έναρξη του ευρωπαϊκού κυπέλλου που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Έξι όμιλοι, 24 ομάδες, με έναν στόχο. Το όνειρο της κορυφής της Ευρώπης.

Η ζήτηση για τα εισιτήρια είναι αναμενόμενα πολύ υψηλή. Άπαντες θέλουν να δώσουν το «παρών» στη Γερμανία για να παρακολουθήσουν την χώρα τους ομάδα από κοντά στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό event σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Τα εισιτήρια ωστόσο έχουν κάνει «φτερά» σε χρόνο dt και τα μαγικά χαρτάκια που έχουν απομείνει είναι ελάχιστα.

Από τις αρχές του έτους η UEFA ενημέρωσε πως όσοι ήθελαν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους σε κάποια αναμέτρηση έπρεπε να δηλώσουν συμμετοχή στην κλήρωση των εισιτηρίων στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Ποια ήταν η διαδικασία σε εκείνη τη φάση;

Όσοι ήθελαν να συμμετάσχουν στην κλήρωση, έπρεπε να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, να επιλέξουν τον αγώνα που ήθελαν να παρακολουθήσουν (με μέγιστο αριθμό εισιτηρίων τα τέσσερα για κάθε άτομο) και απλώς να... περιμένουν. Η κλήρωση έγινε φυσικά τυχαία και όσοι ήταν στους επιλαχόντες ενημερώθηκαν με επίσημα mail από την UEFA. Από εκεί και πέρα, ο κάθε τυχερός είχε το δικαίωμα -εφόσον το επιθυμούσε- να ολοκληρώσει την αγορά και να «καπαρώσει» τα εισιτήρια για τον/τους αγώνα/αγώνες που επέλεξε.

Η διαδικασία για εκείνους που ακόμα ψάχνουν εισιτήρια και οι τιμές για τους αγώνες του EURO 2024

Φυσικά, όσοι δεν επιλέχθηκαν δεν έχουν χάσει ακόμα τις ελπίδες τους. Η ζήτηση εξακολουθεί να σπάει τα κοντέρ. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί και από το πόσοι από τους τυχερούς έχουν αποφασίσει να μην εξαργυρώσουν την... τύχη τους και να βγάλουν στον «αέρα» τα εισιτήρια που κέρδισαν. Μέχρι και τις 15/04 η UEFA είχε δώσει το δικαίωμα στους επιλαχόντες να βγάλουν και πάλι στην αγορά τα εισιτήρια που κέρδισαν ώστε να δώσουν σε κάποιον άλλον την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Γερμανία και να δει την εθνική του ομάδα από κοντά.

Η UEFA αναμένεται να βγάλει στην αγορά τα συγκεκριμένα εισιτήρια στις αρχές του Μάη, αλλά και μερικά εναπομείναντα εισιτήρια, όπως έχει ενημερώσει η ίδια στην επίσημη ιστοσελίδα της. Όσοι λοιπόν θέλουν να δουν από κοντά κάποια αναμέτρηση, θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα εισιτήριο στις αρχές του Μάη. Ποια είναι τα βήματα; Η δημιουργία ενός λογαριασμού στην ιστοσελίδα της UEFA και από εκεί και πέρα να είναι stand by και να περιμένει την ημέρα που η UEFA θα βγάλει στην αγορά τα εισιτήρια στις αρχές του Μάη.

Ποιες είναι οι τιμές για τα εισιτήρια του EURO 2024; Όπως και σε κάθε διοργάνωση, έτσι και στο φετινό EURO 2024, οι τιμές αλλάζουν αναλόγως με τη φάση του αγώνα. Η πρεμιέρα έχει δικές της ξεχωριστές τιμές, λόγω και της μεγάλης φαντασμαγορικής παράστασης που έχει ετοιμάσει η UEFA για το εναρκτήριο παιχνίδι στο Μόναχο (14/05) ανάμεσα στη Γερμανία και τη Σκωτία. Στον συγκεκριμένο αγώνα οι τιμές ξεκινάνε από τα 50 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 900. Πρόκειται για το πιο ακριβό παιχνίδι της φάσης των ομίλων.

Από εκεί και πέρα, για τους υπόλοιπους αγώνες της συγκεκριμένης φάσης οι τιμές αλλάζουν. Τα πιο φθηνά στη ζώνη Fans First ανέρχονται στα 30 ευρώ. Στην Category 3 φτάνουν στα 60 ευρώ, στην Category 2 στα 150 ευρώ, στην Category 1 στα 200 και στη ζώνη Prime Seats στα 400 ευρώ.

Πιο ψηλά ανέρχονται οι τιμές για τη φάση των «16». Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA τα εισιτήρια της Fans First στη συγκεκριμένη φάση ανέρχονται στα 50 ευρώ. Από εκεί και πέρα για τις υπόλοιπες κατηγορίες, οι τιμές ανέρχονται στα 85 ευρώ, 175 ευρώ, 250 ευρώ και 500 ευρώ.

Όσο η διοργάνωση προχωρά, τόσο και περισσότερο ανεβαίνουν οι τιμές των εισιτηρίων. Για να δει κάποιος έναν αγώνα της φάσης των «8» του EURO 2024 από την Fans First ζώνη θα πρέπει να πληρώσει 60 ευρώ. Η Category 3 φτάνει στα 100 ευρώ το εισιτήριο, η Category 2 στα 200, η Category 1 στα 300, ενώ για τη ζώνη Prime Seats το κάθε εισιτήριο κοστίζει στα 700 ευρώ.

Όσον αφορά τους δύο ημιτελικούς, οι τιμές αναμενόμενα ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο με τις... απλές θέσεις στην Fans First να ανέρχονται στα 80 ευρώ. Το κάθε εισιτήριο για την Category 3 ζώνη ανέρχεται στα 195 ευρώ, με τα εισιτήρια στις Category 2 και Category 1 να κοστίζουν στα 400 και 600 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για να παρακολουθήσει κάποιος τον αγώνα από τις Prime Seats θα πρέπει να πληρώσει 900 ευρώ το εισιτήριο.

Φυσικά, ο μεγάλος τελικός του Βερολίνου έχει δικές του ξεχωριστές τιμές. Πρόκειται άλλωστε για το μεγαλύτερο ραντεβού του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια. Ένα εισιτήριο για τη ζώνη των Fans First κοστίζει 95 ευρώ. Στην Category 3 τα εισιτήρια κοστίζουν 300 ευρώ. Στην Category 2 το κάθε ένα ανέρχεται στα 600 ευρώ, ενώ από εκεί και πέρα ξεκινάνε οι τετραψήφιοι αριθμοί. Στην Category 1 το κάθε ένα εισιτήριο κοστίζει 1.000 ευρώ, ενώ για να παρακολουθήσει κάποιος τον μεγάλο αγώνα από τις Prime Seats θα πρέπει να πληρώσει 2.000 ευρώ για ένα εισιτήριο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EURO Τελευταία Νέα