EURO 2024: Μόνο οι αρχηγοί θα έχουν δικαίωμα να μιλούν με τους διαιτητές

EURO 2024: Μόνο οι αρχηγοί θα έχουν δικαίωμα να μιλούν με τους διαιτητές

Νοιερ
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, οι αρχηγοί θα είναι οι μόνοι που θα επιτρέπεται να μιλήσουν με τον διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα του EURO 2024.

Εδώ και καιρό συζητιέται από την IFAB ο κανονισμός ο αρχηγός κάθε ομάδας να είναι ο μοναδικός που θα έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή και πλέον θα εφαρμοστεί. Όπως έκανε γνωστός ο διευθύνοντας σύμβουλος διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι, οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής κατά τη διάρκεια αγώνα του EURO 2024, πλην των αρχηγών, θα πλησιάσει τον διαιτητή δείχνοντας σημάδια ασέβειας ή διαφωνίας, θα τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

«Το να είσαι διαιτητής στο σύγχρονο παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Ο διαιτητής παίρνει από 200 έως 250 αποφάσεις ανά αγώνα -δηλαδή μία κάθε 22 δευτερόλεπτα- σε δύσκολες και μερικές φορές αμφιλεγόμενες καταστάσεις, υπό τεράστια πίεση, με καθεμία από αυτές να ελέγχεται και να παρακολουθείται ξανά από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες από οπαδούς και ειδικούς. Αυτοί (οι διαιτητές) λαμβάνουν πολλές πληροφορίες από τον Βοηθό Διαιτητή βίντεο (VAR) και είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε και να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες με τους παίκτες και τους προπονητές για να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν πώς ελήφθη η απόφαση.

Το να εξηγήσεις μια απόφαση με έως και 22 παίκτες να σε κυκλώνουν είναι αδύνατο για έναν διαιτητή. Μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της επικοινωνίας, με το όμορφο παιχνίδι να γίνεται πολύ άσχημο πολύ γρήγορα.

Ζητάμε από όλες τις ομάδες να διασφαλίσουν ότι ο αρχηγός τους είναι ο μόνος παίκτης που μιλάει στον διαιτητή. Ζητάμε από τους αρχηγούς να διασφαλίσουν ότι οι συμπαίκτες τους δεν καταπατούν και δεν περιβάλλουν τον διαιτητή, επιτρέποντας τη διεξαγωγή απευθείας συνομιλιών προκειμένου να αναμεταδοθεί η απόφαση έγκαιρα και με σεβασμό. Το σημαντικό είναι ότι θέλουμε μόνο ο αρχηγός από την ομάδα που θέλει να συζητήσει μια απόφαση να μπορεί να πλησιάσει τον διαιτητή», ανέφερε στην ανοιχτή επιστολή του ο Ροσέτι.

Άξιο αναφοράς πως αν ο αρχηγός είναι τερματοφύλακας, τότε σύμφωνα με τον Ροσέτι ένας άλλος παίκτης θα οριστεί για να επικοινωνήσει με τον διαιτητή

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

EURO Τελευταία Νέα