Conference League: Πέλκας σκόρερ κι ελπίδα στο φινάλε για Φενέρ, προβάδισμα για Ραπίντ-Φούντα (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Conference League: Πέλκας σκόρερ κι ελπίδα στο φινάλε για Φενέρ, προβάδισμα για Ραπίντ-Φούντα (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Πέλκας σκόραρε, η Φενέρ βρέθηκε με δύο γκολ πίσω στο σκορ από τη Σλάβια Πράγας, αλλά στο φινάλε μείωσε σε 2-3 και κράτησε μερικές πιθανότητες ανατροπής για τη ρεβάνς. Προβάδισμα πρόκρισης για Ραπίντ-Φούντα και Αϊντχόφεν.

Μόνο εύκολη δεν είναι η αποστολή της Φενέρμπαχτσε ενόψει της ρεβάνς με τη Σλάβια Πράγας. Τα πράγματα, όμως, θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα, αφού στο 64ο λεπτό βρέθηκε να χάνει με 3-1. Μπορεί το εκτός έδρας γκολ να μην ισχύει, ωστόσο, η ομάδα του Δημήτρη Πέλκα θα πρέπει να ταξιδέψει στην Τσεχία μόνο για τη νίκη, μετά το τελικό 2-3 στην Κωνσταντινούπολη χάρη στο γκολ μείωσης που πέτυχε στο φινάλε.

Ο Έλληνας διεθνής βρήκε δίχτυα ανοίγοντας λογαριασμό στο Conference League στο 56' μετά από ασίστ του Καντιόγλου, για την ισοφάριση σε 1-1 από το γκολ του Τραορέ στο 45'. Η αντίδραση της Φενέρ, όμως, στην ισοφάριση ήταν κάκιστη. Μέσα σε ένα δίλεπτο, η άμυνά της έγινε άνω-κάτω και χάρισε δύο γκολ στη Σλάβια με Ντόρλεϊ (62΄) και Λινγκρ (64'), παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Για καλή της τύχη, η ομάδα του Πέλκα μείωσε στο 83' με τον Καντιόγλου και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση, καθώς το μόνο που χρειάζεται για να στείλει έστω στην παράταση τη ρεβάνς είναι η ελάχιστη νίκη με 1-0.

Προβάδισμα για Ραπίντ και Φούντα, νίκη για Αϊντχόφεν


Την ίδια ώρα που η ομάδα του Πέλκα γνώριζε την ήττα, ένας άλλος Έλληνας του Conference League πανηγύριζε το πρώτο βήμα πρόκρισης στους «16». Ο λόγος για τον Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος του ματς της Ραπίντ Βιέννης κόντρα στη Φίτεσε (2-1). Οι Πράσινοι της Αυστρίας έκαναν ιδανικό πρώτο μέρος, προηγήθηκαν πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού με τον Ντράουφ και διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Γκριλ στο 16'. Η αποβολή του Στοΐκοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 65' άλλαξε τις ισορροπίες και τα δεδομένα και στο 74' ο Οπέντα με ωραίο σουτ μείωσε για τους Ολλανδούς, που θα ψάξουν σκορ νίκης για την πρόκριση στη ρεβάνς.

Σε αντίθεση με την ήττα της Φίτεσε, η άλλη εκπρόσωπος της Ολλανδίας σε αυτό το στάδιο του θεσμού, Αϊντχόφεν, επικράτησε με 1-0 εντός έδρας της Μακάμπι Τελ Αβίβ και πήρε μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Το καθοριστικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Γκάκπο από το 11ο λεπτό, σε μια βραδιά που η Ολλανδία κατέγραψε ρεκόρ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 100 γκολ από τις ομάδες της σε μία σεζόν.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα