Europa Conference League: «Μίλησε» η κλάση της Γουέστ Χαμ στη Λάρνακα, ισόπαλες Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ (vid)

Ιάσονας Θεριός
Europa Conference League: «Μίλησε» η κλάση της Γουέστ Χαμ στη Λάρνακα, ισόπαλες Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ (vid)

bet365

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «8» του Conference League έκανε η Γουέστ Χαμ που με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο επικράτησε με 2-0 της αξιόμαχης ΑΕΚ στη Λάρνακα, ενώ Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ, που ήρθαν ισόπαλες με 1-1, θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς.

Αποφασιστικό πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League έκανε η Γουέστ Χαμ που χάρη στην αδιαμφισβίτητη ποιότητά της πήρε τη νίκη με 2-0 στην έδρα της ΑΕΚ Λάρνακας που έδωσε ό,τι είχε. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Άγγλους ο Μικαίλ Αντόνιο, με τον Τζαμαϊκανό φορ να σκοράρει και τα δύο γκολ της αναμέτρησης.

Αρχικά, στο 36' με όμορφη κεφαλιά από σέντρα του Μπενραχμά άνοιξε το σκορ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πανέμορφο φαλτσαριστό πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στα Σφυριά. Η ΑΕΚ βέβαια, είχε κάποιες καλές στιγμές τόσο στο 0-0, όσο και στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το τέρμα που θα γέμιζε με λίγη περισσότερη ελπίδα το ταξίδι της στο Λονδίνο εν όψει της ρεβάνς.

Αλληλοεξόντωση για Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ

Στο Βέλγιο, Άντερλεχτ και Βιγιαρεάλ αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 1-1, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο «Θεράμικα». Το Κίτρινο Υποβρύχιο ήταν αυτό που πήρε κεφάλι στο σκορ με το όμορφο πλασέ του Τριγκέιρος στο 28ο λεπτό να νικά τον Βερμπρίγκεν για το 1-0. Ένα λάθος του ίδιου παίκτη στη μεσαία γραμμή πάντως, ήταν αυτό που έδωσε ευκαιρία αντεπίθεσης στους γηπεδούχους στο 57'. Τη φάση ολοκλήρωσε εξαιρετικά ο Ντρέγιερ, ο κεραυνός του οποίου κατέληξε στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ισχνό προβάδισμα για τη Νις

Η μόνη γαλλική ομάδα που εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ευρώπη, η Νις, έθεσε τις βάσεις για να συνεχίσει τις περιπέτειές της στο Conference League. Οι Νικαιώτες, χάρη στην απίθανη σέντρα-σουτ του 18χρονου Αγιούμπ Αμραουί που νίκησε τον Κόβαλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έφυγαν από την έδρα της Σέριφ Τίρασπολ με το 1-0 και πήραν το πάνω χέρι στο ζευγάρι.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα