Άλκμααρ - Λάτσιο 2-1: Με σκόρερ Παυλίδη και «βράχο» Χατζηδιάκο στους «8» του Conference! (vid)

Ιάσονας Θεριός
pavlidis_alkmaar_conference

bet365

Με πρωταγωνιστές τους 'Ελληνες διεθνείς Παυλίδη - ο οποίος σκόραρε και πάλι - και Χατζηδιάκο η Άλκμααρ μπόρεσε να υποτάξει στην έδρα της τη Λάτσιο και να τσεκάρει το εισιτήριο της για τους «8» του Conference κερδίζοντας παράλληλα το δικαίωμα στο... όνειρο του τελικού.

Μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ, όμως η Άλκμααρ κατάφερε να κυριαρχήσει απέναντι στη Λάτσιο και με τον κατά συρροή... δολοφόνο, πλέον, Βαγγέλη Παυλίδη να σκοράρει ξανά, σφραγίζοντας την εντός έδρας νίκη με 2-1, «πέταξε» στα προημιτελικά του Conference League, εκεί που κανένας δεν μπορεί να της απαγορεύσει να ονειρευτεί μέχρι και την κορυφή. Φυσικά βασικός και για 90 λεπτά αγωνίστηκε και ο Παντελής Χατζηδιάκος.

Οι Ρωμαίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 21ο λεπτό χάρη στο μαγικό πλασέ του Φελίπε Άντερσον, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν τα πατήματά τους και σχεδόν άμεσα μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 28' λοιπόν, ο Κάρλσον υποδέχθηκε στα αριστερά, συνέκλινε και εξαπολύοντας έναν φοβερό φαλτσαριστό κεραυνό τράνταξε τα ιταλικά δίχτυα.

Οι Ολλανδοί κυριάρχησαν και έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Παυλίδη στο 42΄ να πιάνει καλό σουτ αλλά τον Προβεντέλ να του λέει «όχι». Στο 62ο λεπτό ωστόσο, η κατάληξη ήταν διαφορετική. Ο Κάρλσον «σέρβιρε» στον Έλληνα φορ, ο οποίος με άψογο τελείωμα, όπως και στη Ρώμη, «κάρφωσε» την μπάλα στη γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων και υπέγραψε την ανατροπή της Άλκμααρ. Η ολλανδική ομάδα μάλιστα, συνέχισε να απειλεί και να ψάχνει το γκολ, σημαδέυοντας μάλιστα δις το δοκάρι! Η Λάτσιο δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να επιστρέψει στο παιχνίδι, με τους Ολλανδούς να την αναγκάζουν να γίνει η πρώτη ιταλική ομάδα που αποκλείστηκε φέτος από την Ευρώπη και τους ίδιους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη πρόκριση!

Στα προημιτελικά με τεσσάρα η Γουέστ Χαμ!

Η Γουέστ Χαμ και η αδιαμφισβήτητη ποιότητά της δεν άφησαν το παραμικρό παράθυρο ελπίδας στην ΑΕΚ Λάρνακας η οποία μετά το 2-0 στην έδρα της γνώρισε την ήττα με 4-0 και στο Λονδίνο και αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Ο Σκαμάκα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 21' με την αποβολή του Γκουστάβο στο 44' να μη βοηθά την κατάσταση για τους Κύπριους. Στο δεύτερο μέρος τα δύο τέρματα του Μπόουεν στο 47ο και 49ο λεπτό αλλά και αυτό του Μουμπάμα στο 65ο διαμόρφωσαν το τελικό σκορ και υπέγραψαν την πρόκριση.

Η Άντερλεχτ «βύθισε» τη Βιγιαρεάλ

Σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης κατάφερε να πάρει και η Άντερλεχτ, η οποία «άλωσε» το «Θεράμικα» με 1-0 και μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε το εισιτήριο για τους «8». Πολύ καλές ευκαιρίες δημιούργησαν και οι δύο ομάδες, ωστόσο οι Βέλγοι ήταν αυτοί που βρήκαν το γκολ με τον Σλιμανί στο 73' να νικά τον Ρέινα και να κρίνει το ματς.

Με άνεση στους «8» η Νις

Η Νις ήταν αυτή που ολοκλήρωσε την οκτάδα του θεσμού αφού κατάφερε να επιβληθεί με 3-1 της Σέριφ Τίρασπολ μετά το 1-0 της Μολδαβίας και να πάρει την πρόκριση. Σκόρερ για τη γαλλική ομάδα, τη μόνη της χώρας της που συνεχίζει στην Ευρώπη, οι Λαμπόρντ, Μοφί και Μπραχίμι, δίχτυα για τους φιλοξενούμενους βρήκε ο Ταπσόμπα.

Οι ομάδες των προημιτελικών του Conference League

  • Γάνδη (Βέλγιο)
  • Φιορεντίνα (Ιταλία)
  • Λεχ (Πολωνία)
  • Βασιλεία (Ελβετία)
  • Νις (Γαλλία)
  • Γουέστ Χαμ (Αγγλία)
  • Άλκμααρ (Ολλανδία)
  • Άντερλεχτ (Βέλγιο)

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα