«Για την ισοπαλία στην Τούμπα η Μπεϊτάρ, εκεί πρέπει να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ»

Κατοχή μπάλας με παίκτη του ΠΑΟΚ

bet365

Ο ρεπόρτερ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Ρόι Γιανκελόβιτς, αναλύει για λογαριασμό του Gazzetta την αντίπαλο του ΠΑΟΚ και επισημαίνει τα στοιχεία στα οποία πρέπει να χτυπήσει ο Δικέφαλος του Βορρά για να πάρει τη νίκη ενόψει του επαναληπτικού.

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στην νέα σεζόν κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ο έμπειρος ρεπόρτερ των Ισραηλινών, Ρόι Γιανκελόβιτς, αναλύει τα δεδομένα του πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου στο Europa Conference League.

Εξηγεί ποια είναι τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού της ομάδας από την Ιερουσαλήμ αλλά και ποιες οι αδυναμίες στις οποίες θα πρέπει να χτυπήσει εκείνη του Ραζβάν Λουτσέσκου για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού σε μία εβδομάδα.

Ο Ρόι Γιανκελόβιτς στέκεται στους δύο παίκτες – κλειδιά της Μπεϊτάρ αλλά και σε μία πολύ σημαντική απουσία. Παράλληλα, σημειώνει πως οι φιλοξενούμενοι δεν πρόκειται να φοβηθούν την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας και ξεκαθαρίζει πως γνωρίζουν καλά τι θα πει... ζέστη. Τέλος, αναφέρεται και στον επαναληπτικό την προσεχή εβδομάδα στο Ισραήλ, θεωρώντας βέβαιο πως οι φίλοι της ομάδας από την Ιερουσαλήμ θα κατακλύσουν το γήπεδο, αναμένοντας αυτή τη στιγμή εδώ και αρκετά χρόνια.

«Με αμυντικό προσανατολισμό η Μπεϊτάρ»

- Ξεκινώντας, τι περιμένεις από την πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ;

«Ο ΠΑΟΚ πρέπει να το κερδίσει αυτό το παιχνίδι, αν θέλει να πάρει την πρόκριση. Θεωρώ πως ο στόχος της Μπεϊτάρ θα είναι να πάρει μία ισοπαλία και να διεκδικήσει τη νίκη στον επαναληπτικό που θα γίνει στο Ισραήλ καθώς εκεί θα έχει έξτρα ώθηση από τον κόσμο της. Το σημαντικό είναι πως ο προπονητής, Γιόσι Αμπουκασίς, γνωρίζει πολύ καλά πως να παρατάξει την ομάδα του με αμυντικό προσανατολισμό. Είναι εξαιρετικός στο να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει ανεξάρτητα από το αν το ποδόσφαιρο που θα αποδώσει το γκρουπ του θα εντυπωσιάσει τους φιλάθλους».

- Ποιοι είναι οι πιο επιδραστικοί ποδοσφαιριστές της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ;

«Οι πιο καθοριστικοί ποδοσφαιριστές για την Μπεϊτάρ είναι ο Γιάρντεν Σούα και ο Ίον Νικολέσκου. Από την δική τους απόδοση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η συνολική απόδοση της ομάδας. Οι συμπαίκτες τους περιμένουν πολλά από αυτούς τους δύο. Αυτό που αναμένω να επηρεάσει το γκρουπ είναι η απουσία του Φρεντ Φράιντεϊ. Οι άνθρωποι του συλλόγου δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα που προέκυψε με την βίζα του και έτσι δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη. Ο Γιόσι Αμπουκασίς έχει μονάχα μία επιλογή για τη θέση του σέντερ φορ και παράλληλα στερείται των υπηρεσιών ενός από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του».

- Ποιες θεωρείς πως είναι οι πιο σημαντικές αδυναμίες της ομάδας από το Ισραήλ στις οποίες θα πρέπει να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στο επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα;

«Η Μπεϊτάρ είναι ομάδα πολύ ευάλωτη αμυντικά. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να χτυπήσει στις αδυναμίες της σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Έχει κοστίσει πολύ στον προπονητή η αποχώρηση του Σεργκέι Μπορόντιν, καθώς δεν έχει καταφέρει ο σύλλογος να αποκτήσει ποδοσφαιριστή που να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί. Ο Γκριγκόρι Μορόζοφ είναι πολύ επιρρεπής στο λάθος και είμαι βέβαιος πως θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο ΠΑΟΚ στην επίθεσή του».

Προπόνηση του ΠΑΟΚ

- Πιστεύεις ότι η ζεστή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στην έδρα τους θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές της Μπεϊτάρ;

«Δεν πιστεύω ότι οι παίκτες της Μπεϊτάρ θα φοβηθούν την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας. Άλλωστε, γνωρίζουν πως θα έχουν και εκείνοι της συμπαράσταση των οπαδών τους. Έχουν πετάξει για την Ελλάδα περισσότεροι από 500 Ισραηλινοί και θα δώσουν και εκείνοι το δικό τους χρώμα στην εξέδρα».

- Πόσο μπορεί να επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές η πολύ ψηλή θερμοκρασία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ελλάδα;

«Νομίζω πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα είναι ανάλογες με αυτές στο Ισραήλ. Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν και την πολλή ζέστη που έχει αυτήν την εποχή στις δύο χώρες».

- Ενόψει του επαναληπτικού στο Ισραήλ πως περιμένεις να είναι η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι της Μπεϊτάρ;

«Ο κόσμος της Μπεϊτάρ περιμένει με πολύ μεγάλη λαχτάρα αυτόν τον αγώνα. Η αγαπημένη τους ομάδα συμμετέχει και πάλι στα Κύπελλα Ευρώπης και αναζητά μία επιτυχία μετά από αρκετά χρόνια. Υπάρχει πολύ μεγάλη προσμονή για αυτήν την στιγμή. Θεωρώ βέβαιο πως θα υπάρξει sold out αν σκεφτούμε πως θα είναι πολλοί και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν στο Ισραήλ και άρα θα χρειαστεί κάποιες θέσεις να μείνουν κενές. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στο γήπεδο θα είναι υπέροχη».

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα